|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3363 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Okt 27, 2004 11:15 am Naslov sporočila: acrobat reader - select tekst problem |
|
|
Berem .pdf dokument z acrobat reader programom.
Rad bi del teksta prenesel v svoj dokument. Acrobat reader ima v ta namen ikono v ukazni vrstici, ikona s črko T in okvirčkom. Normalno klikneš v ikono in potem z miško okviriš del teksta, ki ga želiš prenesti v odložišče.
Problem imam, ker mi je ta ikona 'siva', se pravi nedostopna za uporabo. Ali kdo ve zakaj? In kako jo narediti spet funckionalno?
pozdrav
Vilko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slawc Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43 Prispevkov: 210 Aktiv.: 0.88
|
Objavljeno: Sre Okt 27, 2004 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
ta pdf ima onemogoceno kopiranje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.82 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Okt 27, 2004 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
ta pdf ima onemogoceno kopiranje |
ali pa je vnešeno besedilo v PDF v obliki fotografije _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
danilo Član

Pridružen-a: Sre 20 Avg 2003 14:57 Prispevkov: 147 Aktiv.: 0.62 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Okt 27, 2004 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš dve možnosti in sicer:
- program za razpoznavo gesla (nastavitev kopiranja je pod geslom
- program za konverzijo pdf v txt
Kje pa jih najdeš, pa poglej v google !
lp Danilo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3363 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Okt 28, 2004 10:38 am Naslov sporočila: Hvala |
|
|
Hvala vsem za točne informacije!
Hm, lepo je, da se človek zahvali za uslugo, informacijo, pomoč, ki jo dobi. In s svojo 'hvala' mislim iskreno. Forum je odličen, na njem sodelujete fantje, ki veste, o čem pišete in navedeno običajno drži.
Z druge strani pa imam občutek, da taki prispevki 'hvala' samo obremenjujejo Forum, ne povedo ničesar novega, kot recimo ta moj ravno sedaj.
Ali je torej nezaželjeno, da kvasimo take in drugačne 'hvale' v Forum?
lp
Vilko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Okt 28, 2004 11:02 am Naslov sporočila: Re: Hvala |
|
|
Za ta namen uporabljam programček PDF2Word, ki sem ga snel z neta.
Kar se tiče zahvaljevanj pa je moje mnenje, da kašne posebne zahvale niso potrebne. Je pa fer, da forum dobi povratno informacija o rešitvi problema in mogoče še čisto kratek opis uporabljene varijante ali načina.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.38 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Okt 28, 2004 12:38 pm Naslov sporočila: Re: Hvala |
|
|
Iztok Z. je napisal/a: |
Kar se tiče zahvaljevanj pa je moje mnenje, da kašne posebne zahvale niso potrebne. Je pa fer, da forum dobi povratno informacija o rešitvi problema in mogoče še čisto kratek opis uporabljene varijante ali načina. |
S temle se pa povsem strinjam in ravno povratnih informacij o tem, ali je odgovor rešil problem manjka. Prav bi bilo, da si v takih primerih vzamemo par minut in opišemo uporabljeno rešitev. Na ta način bomo prišli do celovitih informacij.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.49 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2004 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moja težava se nanaša na PDF, zato nisem odprl nove teme:
Če izberem del dokumenta kot grafiko, ta del lahko prenesem v drug dokument, ne morem ga pa direktno natisniti: printer izpljune prazen list. Stvar lahko prenesem v word, slikarja in podobno.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2004 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če poizkusiš z funkcijo Print Screen?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.49 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2004 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja print screen mi v odložišče skopira celoten zaslon, a ne? Jaz pa bi izbral in (povečal) in natisnil samo en del(ček) dokumenta.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.82 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2004 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Satelitko,
Acrobat 6.0 omogoča, da lahko natisneš le izbrani del. Torej, najprej izbereš grafiko ali tekst ter nato klikneš na "Print". Izpis edino ne bo možen, če je bil PDF ustvarjen kot zaščiten pred izpisom ter možnostjo izbire teksta ali grafike. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2004 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
satelitko je napisal/a: |
Ja print screen mi v odložišče skopira celoten zaslon, a ne? Jaz pa bi izbral in (povečal) in natisnil samo en del(ček) dokumenta.
LP |
Print screen ti v odložišče skopira celoten zaslon, ali pa samo aktivno okno, če hkrati pritsneš tipko ALT. Potem pa odpreš enostavni programček Paint = Slikar, prilepiš vsebino iz odložišča in dobljeno sliko enostavno oblikuješ - obrežeš po želji, zoom-iraš, popravljaš barve, retuširaš itd.. Shraniš lahko v *.bmp ali *.jpg formatu, ki se brez problemov pripenja v Word, Excel ipd.
Preizkušeno deluje BP  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni