|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 9:56 pm Naslov sporočila: Priklop LCD TVja na PC (kot monitor) |
|
|
LCD TVji z locljivostjo 1366*768 in HDMI vhodi so naprodaj relativno poceni v primerjavi z enako velikimi monitorji. Ti sicer podpirajo vecjo locljivost, a je ne potrebujem - ravno nasprotno, rad bi manjso, kot jih izdelujejo zdaj. Zanima me torej ali je kdo ze prikljucil tak TV na PC preko digitalnega izhoda graficne (DVI, torej z DVI-HDMI adapterjem). Bolj konkretno:
- ali je bil problem nastaviti pravilno izhodno locljivost (pri Radeon 1950 nimam na izbiro 1366*768, ampak samo 1360*768 ) ?
- ali je slika enako dobra kot na LCD racunalniskih monitorjih za normalno delo (torej ne za gledanje filmov, tam se menda pricakovano obnese enako kot pri TV filimih ...), ce odmislimo, da so pac pike fizicno vecje ?
V trgovino lahko nesem laptop in preizkusim VGA izhod, a to ni povsem enako Racunalnika z DVI izhodom ne morem tovoriti s sabo za preizkusanje, zato so vse pripombe zelo dobrodosle ! _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 11:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat, kot se poznava že iz prejšnjih debat sem ti pripravljen posoditi moj notesnik za test, ki ima DVI izhod...Če ga boš potreboval:)
Notesnik je DELL INSPIRON 9400
LP! _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Moja ima tak TV. Slika je dobra in 6 pikslov je črnih na robu. TV od kolega pa sliko raztegne za teh 6 pikslov in zgleda grdo. Odvisno od TV-ja.
Pri neraztegnjeni sliki lahko brskaš po internetu na 3 metre brez problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
6 praznih pikslov bi se ze dalo preziveti Kateri TV (znamka in model) je tisti, ki ne arzmaze slike in kateri jo ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da Sony sliko raztegne, LG ne. Vsaj take sem imel do sedaj izkušnje. Drugače pa. Test. Če trgovina ne zagotovi testa pa ne kupi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni