www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

tv gorenje g2 ne dela
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2004 10:13 pm    Naslov sporočila:  tv gorenje g2 ne dela Odgovori s citatom

imam tv od gorenja šasija g2 na ekranu pa se ne pokaže nič niti pike no gretje topov deluje horizntalo je prav tako slišat zvok pa deluje normalno
isto je tudi če pripeljem signal preko skarta no meril sem napetosti RGB na izhodih iz čipa tda3562a toda te so okoli 0,3v mislim da bi morale biti okoli3v
napajalne napetosti za ta čip so tudi v redu
a mi zna kdo sedaj povedat kako naj vem če je res crknil ta čip ali je mogoče kakšna druga napaka

hvala za odgovore

LP cero

/* Drugič pazi, kam gre tvoje sporočilo. Tole v energetiko ne sodi Evil or Very Mad --- Frenki */
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2004 10:41 pm    Naslov sporočila: icon_question  Odgovori s citatom

Kaj pa vertikala , ti deluje tudi normalno Question
felle
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 19 Mar 2004 19:36
Aktiv.: 0.03
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2004 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iskra ti je lepo namignil!
Odklopi bazo T401 in ce se ti pokaze vertik. crta - defect vertikala.
Pa tudi scren regulator lahko poskusis mal zavrtet Wink

Lp

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2004 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no bom poskusil
samo tistih 0.3v na izhodu iz čipa se mi zdi nekam premalo

kar se pa teme tiče no mislil sem da sem jo dal v elektroniko hehe raztrešena glava
no pa mislim da tudi ravno ne sodi v "zabavno" elektroniko mogoče bi bilo treba odpreti novo temo servis???
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
videosony
Član
Član

Pridružen-a: Čet 15 Nov 2007 1:32
Aktiv.: 0.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2008 12:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tema je zelo stara, vendar imam enak problem kot je CERO napisal.
Torej:
- TV Gorenje G2
- TV se normalno prižge
- Glas dela OK
- Topi svetijo
- Spredaj je ekran naelektren (25kV dela)
- NI SLIKE (kot da bi bil TV izključen)

- Pomeril sem vse napetosti ki so zadaj na PCBju napisane in vse so OK
- Odlotal T401 - BC557 zraven vertikale TDA8170
- Probal brez vstavljenega TDA3676 A (Slika na K11 brez čipa je bela)
- Zamenjal TDA3676 A
- Polotal hladne lote (BU..., RGB plata, usmernik, VN deli)

Nič od naštetega ne spremeni nič.
Ne uspe mi niti dobiti črte, pike, belega ali črnega ekrana nič.
Upam da se še kdo ubada s tem oldtimerjem.

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mirko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 16:03
Aktiv.: 0.99

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2008 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš G2 550 V potem zamenjaj TDA3562A
Nazaj na vrh
videosony
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2008 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem zgoraj napisani čipi so napačni.
Pravi je TDA 3576 A.
Sem ga zamenjal pa ni razlike.
Tudi če SCREN obrnem do konca ni nobene slike, sumim VN trafo. Čeprav se ekran naelektri mogoče pa se pojavi 25KV samo ob zagonu potem pa se sesede.
Bom menjal pa bomo videli.
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.49
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2008 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zmešal si hruške, jabolka in še kaj. TDA3576 je bil vgrajen v šasijo K-11. (2 pokončni plošči TIV, na vsaki strani po ena, za VN je uporabljena kaskada). G2 ima VN trafo. V obeh primerih je za RGB uporabljen TDA 3562A. Je pa tudi res, da je bilo nekaj "hibridov", ki so imeli upravljalni del od G2, ostalo od K-11. Ampak to so bile redke izjeme.
Nazaj na vrh
Mirko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2008 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nismo se razumeli mislil sem na pospeševalno napetos na ekranu G2 ki mora biti 550 V.Če pa je TV starejši od 8 - 10 let je pa tudi kaskada zanič.
Nazaj na vrh
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.68
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2008 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Ali deluje tudi vertikala? To lahko najlažje preveriš tako, da uho približaš odvlonski tuljavi, kjer bi se moralo slišati značilno brnenje vertikale.

LP
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.49
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2008 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matic_scetinec je napisal/a:
Zdravo!

Ali deluje tudi vertikala? To lahko najlažje preveriš tako, da uho približaš odvlonski tuljavi, kjer bi se moralo slišati značilno brnenje vertikale.

LP

Ali pa oslini prst in ga vtakni pod VN kapo. Če si dovolj hiter, zaslišiš značilen zvok, če pa si malce prepočasen, bodo tvoje nosne migetalke sprejele vonj po ožganem mesu. Potem boš siguren, da vsaj nekaj dela, ampak grem stavit, da ti bo v tistem za to že čisto vseeno... Laughing Twisted Evil Laughing Twisted Evil Laughing Twisted Evil Laughing Twisted Evil
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.99
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2008 11:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne se hecat no, ki ob kakem takem početju gre hitro vrat od katodne. Roka nič ne ve kam zamahne, ko jo strese Laughing Laughing
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.68
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2008 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Satelitko, rekel sem, da uho približaš odklonskemu navitju, in ne da ga prisloniš nanj.
Brnenje vertikale bi se moralo slišati tudi z 20 centimetri razmaka.

LP
Nazaj na vrh
videosony
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 04, 2008 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko se spomnim se sliši brnenje oz. ta značilen zvok. Ne morem pa zdaj probat ker sem v MB TV pa je pri meni v MS. Bom probal čez vikend, jo (upam da) popravil in tu poročal kaj je bilo narobe.

Nekaj let nazaj sem še nekak bil v tem dosti sem šraufal K11-ke, G2 manj, no zdaj pa se zelo redko spravim k temu. Ampak trenutno ta ki jo mam mi je v izziv.

Hvala vsem.
Nazaj na vrh
Mirko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2008 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pomešala sta se 2 TV (K11 in G2 ki ima kaskado vgrajeno v transformatorju).Pri obeh je treba napetost G2 nastaviti vsaj na 550 V.Če te napetosti ni je kaskada zanič.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni