|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Martin_Krpan Član

Pridružen-a: Ned 18 Jan 2004 17:00 Prispevkov: 34 Aktiv.: 0.14 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Nov 30, 2004 10:06 pm Naslov sporočila: Sprememba na načrtu napajalnika |
|
|
Pozdravljeni vsi skupaj. Sem že nekaj časa registriran, ampak sem uporabniško ime do sedaj uporabljal le za bolj ali manj pogosti ogled, saj je forum zares kvaliteten.
Pa da gremo k problemu. Izdelal bom naslednji napajalnik: http://www.electronics-lab.com/projects/power/003/index.html
Zanima me, kaj vse bi bilo potrebno spremeniti, da bi lahko na vhod priključil 26V AC, namesto 24V, saj se mi doma valjata dva transformatorja 26V, 120VA.
Hvala za odgovore
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.44
|
Objavljeno: Tor Nov 30, 2004 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje ne bo neke sile, če boš dal 2V večjo vhodno napetost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Nov 30, 2004 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če te je pa res strah lahko za usmerniškim mostičkom dodaš tri dovolj močje diode, tako da bodo vezane v prevodni smeri (na + ali - izhod iz mostička). Na njih bo padec 2.1V Drugače pa 2V ni nič. Toliko boš imel padca, ko boš transformator obremenil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni