|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PeterC Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2004 20:22 Prispevkov: 204 Aktiv.: 0.86
|
Objavljeno: Čet Feb 14, 2008 2:36 pm Naslov sporočila: Čudno obnašanje LPC2146 |
|
|
Rad bi uporabil LPC2146 za zajem analognih podatkov preko USB.
Naredil sem shemo in tiskanino (pravzaprav dve), ki se mi zalo čudno obnašata. USB komunikacija z računalnikom uspe le, če stran kjer so pini 33 - 48 rahlo tiščim ob tiskanino, tako da se s prstom dotikam pinov na tisti strani.
Poskusil sem z dvema LPC2146, pa je rezultat enak.
Je imel še kdo kdaj take težave? Sem mogoče narobe speljal maso (gre preko pina 18 pod kontroler, kjer se porazdeli naprej), pa se zaradi tega ne boota?
Prilagam stikalni načrt in tiskanino.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
170.56 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
224.88 KB |
Pogledana: |
18 krat |

|
_________________ Time is like a fuse, short and burning fast |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Feb 14, 2008 2:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pritisk prstov: Lahko je slabo pospajkano, pa prsti pritisnejo pine ob tiskanini in dobiš normalen kontakt.
Prsti lahko povzročijo (kapacitivnost, ali pa povratna vezava), da oscilator začne delovati. Bolj redko, ampak je možno.
Pomagalo bi osciloskopiranje.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PeterC Član

|
Objavljeno: Čet Feb 14, 2008 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem z debuggerjem pogledal do kje pridem - ustavi se že pred main funkcijo, v tejle zanki se vrtim
Koda: |
0x7FFFD2C0 6808 LDR R0,[R1,#0x00]
0x7FFFD2C2 0780 LSL R0,R0,#30
0x7FFFD2C4 D4FC BMI 0x7FFFD2C0 |
Kar me najbol bega je to, da so na tisti strani samo napajalni pin, masa, ostali so pa GPIO pini in niso vezani nikamor. Maso in napajanje sem preveril, stik je.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Feb 14, 2008 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
GPIO pini, so verjetno floating v zraku, pa dotik z prstom pripelje gor napetosti (brum), ki začnejo prožiti kakšne interrupte.
Chipi, ki imajo več napajanj ali GNDjev morajo običajno imeti vse priključene, ne v zraku. Morda prst pripelje napetost na tak pin, pa naprava oživi?
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PeterC Član

|
Objavljeno: Čet Feb 14, 2008 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur hvala ti, prec ko sem prebral interrupt, mi je užgalo.
Ko vezje vklopim je EINT1 (pin 41) v zraku, pa gre LPC v tisti bootloader, kjer čaka podatke na serijskem portu, zato se obesi.
Ali se da ta bootloader izklopiti?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
commander29 Član

Pridružen-a: Pon 20 Nov 2006 15:24 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.21
|
Objavljeno: Čet Feb 14, 2008 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
PeterC je napisal/a: |
jur hvala ti, prec ko sem prebral interrupt, mi je užgalo.
Ko vezje vklopim je EINT1 (pin 41) v zraku, pa gre LPC v tisti bootloader, kjer čaka podatke na serijskem portu, zato se obesi.
Ali se da ta bootloader izklopiti? |
Seveda v datasheetu sigurno piše v kakem stanju mora biti ta pin ob resetu za interni flash.
Navadno mora biti pull-up za start iz internega reseta in pull down za bootload (externi flash)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni