|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 1.99
|
Objavljeno: Čet Feb 14, 2008 3:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj niso več 40% višje... Sam sem že kar nekaj robe nabavil direktno iz nemškega kataloga, pa ni velike razlike med njihovimi in našimi cenami, okoli 10% če se ne motim.
BTW: Iztok, hvala!
_________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Feb 14, 2008 12:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da je problem s piškotki je pojasnil že @sokrat. To je pač neka vrsta zaščite.
Za linkanje s conradovih strani uporabi sledečo obliko (poglej linke s pomočjo citiranja):
- SLO link
- DE link
Citiram: |
... slovensko povezavo kjer so vsaj za 40% višje cene ane |
Si to gledal na madžarskem conradu ... ... pri slovenskem so cene v povprečju višje za 12,5%. Če je komu preveč pa lahko podobne artikle še vedno kupuje npr. pri farnel-u ali burklin-u in naroča preko njihovih zastopnikov za drugačne razlike v % ... ... če misli, da so ugodnejši ...
Konec koncev smo v EU ... no-borders-free-market-&-free-ways-&-free-people's.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastor Član

Pridružen-a: Ned 24 Apr 2005 20:10 Prispevkov: 153 Aktiv.: 0.64 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Feb 14, 2008 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Še ena možnost je RS Components in sicer avstrijska verzija. Jaz sem že večkrat naročal za firmo (napišem faks obrazec in ga pošljem). Poštnina je okrog 9EUR. Če hočeš naročiti artikle z ameriškega RS, plačaš dodatnih 10EUR. Edini problem je bil, ko sem naročil fluks in spajkalno pasto; takrat so mi javili, da teh artiklov ne dobavljajo v Slovenijo (transport nevarnih snovi). Imamo tudi predstavnika za Slovenijo:
inž. Andrej Dugar
tel.: 02 5422 885
fax: 02/5422 886
mobil: 051 325 385
el.pošta: dugar.rs-components@siol.net
Še povezava: http://at.rs-online.com/web/
Lp Marko
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.33 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 12:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Da je problem s piškotki je pojasnil že @sokrat. To je pač neka vrsta zaščite.
Za linkanje s conradovih strani uporabi sledečo obliko (poglej linke s pomočjo citiranja):
- SLO link
- DE link
|
Vsi ste se spustili v tiste 40% nihče pa še vedno ni odgovoril zakaj ni več v conradovem katalogu, tudi na tem linku zgoraj, rubrike komunikacije, oziroma je rubrika prazna. Če še to ni dovolj vpiši artikel v slovenskem katalogu ali v nemškem katalogu. ŠT. artikla 930820 v nemškem katalogu je noter v slovenskem pa ne. In to nima nobene veze s piškoti, ker jih imam za conrad vklopljene in vse deluje na conradovi strani, ampak sploh ni več rubrike npr. PMR.
_________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.97
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 12:29 am Naslov sporočila: |
|
|
SLO strani se "baje" updejtajo, zato tudi linki do downloadov ne delujejo (del kat. št. manjka).
Se pa strani updejtajo že kak mesec, če ne še več, tako da.... Imajo probleme sami s seboj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 12:48 am Naslov sporočila: |
|
|
@robertos, stran conrad.si je ravno tako na nemških serverjih kot njihova matična conrad.de. O teh zadevah, obliki, linkih, ipd. odloča lastnik oziroma matična firma na katero predstavništvo ene majhne slovenije ne more imeti vpliva. Take zadeve bi moral vprašat lastnike. Situacija je podobna tudi z artikli, ki jih najdeš na nemških straneh na naših pa ne. Treba je razumeti, da je ponudba v DE narastla na 120.000 artiklov in bi prevajanje ter izdelava vseh strani v slovenskem jeziku stala ogromne denarje, ki si jih majhno predstavništvo ne more in ne želi privoščit, ker bi potem lahko vse skupaj zaprli ali pa bi cene morali podvojiti. Poleg tega pa je problem tudi SLO zakonodaja (atesti) ki so v SLO drugačni kot v DE, čeprav nekateri mislijo, da smo v EU sedaj glede tega enotni. Samo za primer: en cenen razsmernik za 35€, ki ustreza nemškim normativom je pri nas padel na atestu. Takšni atesti pa stanejo od 700€ dalje. Sedaj se pa zamisli, koliko takih razsmernikov bi morali prodati, da bi pokrili samo strošek atesta. In atest smo plačali prodali pa nobenega ... mislim, da nadaljnji podobni primeri stroškov, ki jih stranke ne vedo niti ne zaslutijo niso potrebni.
Vem, da kupci pač gledamo in opazimo, da je nekaj dražje tukaj kot tam. Ampak šele ko spoznaš razloge in vzroke lahko dojameš zakaj tisti +%.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.33 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 12:57 am Naslov sporočila: |
|
|
In da še pojasnim odkod sem prišel na 40% razliko. V avstrijskem Conradu sem kupil zvočnike kataloška 351027, ki so bili v akcijski prodaji, (prisoten je bil tudi Silvo), za njih sem odštel 89,90€. V njihovem katalogu na internetni strani so večje cene, akcijskih cen iz trgovine sploh ne pišejo v internetni katalog, sem preveril pri več različnih izdelkih. Če pogledate ta isti izdelek v slovenskem katalogu stane 125,15€ torej je razlika 39,21%, ki sem jo zaokrožil na 40%.
Sem pa že tudi opazil, da je bil določen izdelek v Slovenskem katalogu celo cenejši kot v Avstriji. Torej tistih 40% je bila mimogrede opazka med ostalim pisanjem, s tem pa ne trdim, da so vsi izdelki toliko dražji, čeprav sem se v prejšnjem postu tako izrazil, včasih so bili, kar je meni osebno celo zelo ugajalo. Po enem letu uporabe si izdelek prodal za enako ceno kot si ga kupil.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 1:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
@robertos, stran conrad.si je ravno tako na nemških serverjih kot njihova matična conrad.de. O teh zadevah, obliki, linkih, ipd. odloča lastnik oziroma matična firma na katero predstavništvo ene majhne slovenije ne more imeti vpliva. Ampak šele ko spoznaš razloge in vzroke lahko dojameš zakaj tisti +%.  |
Iztok< se popolnoma strinjam s tabo, in se sploh ne pritožujem nad tem, da so izdelki dražji pri nas, saj je logično, da je prodaja manjša, daljši prevoz itd.... in zato tudi cena višja.
Ampak ni mi bilo jasno, zakaj je naenkrat vse izginilo, če pa je prejšnji teden še vse normalno delovalo, tudi vsi izdelki so bili gor, ki jih sedaj ni več.
OK bom zaključil debato, vse si mi odgovoril v zgornjih stavkih.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 1:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Ti čisto verjamem, da se najde tudi taka razlika. Povprečje za nas je 12,5% in varira glede na dobavitelja. Npr. Voltcraft izdelek (lastna proizvodnja conrada) ima lahko nižjo ceno in drugačne procente kot kakšen Fluke.
Tudi primerjava z avstrijskim conradom ni realna, ker smo mi odvisni od matične DE firme. Če veliko večji avstrijski conrad nabavi svojo zalogo in jo mora potem znižat, da proda, je to njihova računica, ki na SLO tržišče ne vpliva popolnoma nič. Prav tako zmedo naredijo popusti v nemčiji kjer včasih kakšen artikel pocenijo tudi za 30%, nam pa jo zaračunajo še vedno po prejšnji redni ceni. Zraven takih izdelkov boš na DE straneh videl rdečo trenutno ceno, nad njo pa majhno redno ceno pred katero piše "Bisher".
Tukaj so razno razne komercialne računice o katerih me raje ne sprašuj ... tam sem zadolžen za tehniko in tukaj sodelujem čisto privatno, da pojasnim kakšno zadevo iz ozadja. Tisti, ki razumejo bodo to pač vzeli na znanje, tisti ki ne morejo ali pa ne želijo pa se bodo zapeljali do druge trgovine ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 1:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Izdelek pa je v slovenskem katalogu  |
Tako je. Samo moraš vedeti, da je bil ta katalog sestavljen pred 9. meseci in bo v veljavi še najmanj 6. mesecev ... in v tem času je dobavitelj prenehal dobavljati ta artikel. Pri tem ne moremo nič. Politika firma je pač taka, da se cene postavijo za 1. leto vnaprej, če je izdelek dobavljiv.
Mogoče bi bilo res bolje, da bi izdajali samo akcijske kataloge samo za en mesec vnaprej in bi komu naredili in zastonj dobavljali dobro osnovno sredstvo za izdelavo TIVov preko breskvic in vsak mesec malo povišali cene tako kot se to dogaja v SLO zadnjih nekaj mesecev s prehrambenimi artikli ... dobra ideja, bom predlagal vodstvu ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 1:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Ker imam izkusnje iz preteklosti z E-trading d.o.o. iz Idrije (ali kaj so ze bili ... ) iz "prejsnjih casov", se mi zdijo zdajsnje razmere res super. Online katalog ali v papiranti verziji ne more biti tako popoln kot nemski, ker se ne splaca placat prevajalcev itd., dobiti pa je mozno vse (kar prodajajo na nemskih straneh, lahko dobis pri nas, tudi ce ni v katalogu). Cene pac so, kakrsne so, za nekatere izdelke (recimo dioloceni instrumenti) so najcenejsi, nekaterih pri nas sploh ne mores dobiti v maloprodaji oz. jih moras narociti po specifikaciji (konkretno majhni trafoti, pa se poceni so glede na podobne produkte pri nas) dostava je na dom, robo dobavljajo veckrat na teden in ne enkrat na 14 dni (!?) in to je to. Dovolj prednosti, da se ni kaj pritozevati.
Cisto lahko si predstavljam, da nas katalog ne bo nikoli tako popoln kot nemski; se angleski business mislim da ni identicen nemskemu, stran za stran in artikel za artikel. Ce rabis referenco za mali oglas, s katero iztrzis vec, bos mena ze nasel kaj ustreznega
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 4:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, ali morda veš, ali bo Ljubljanska podružnica Conrada šla nazaj v stare prostore pod Emporiumom? Sedanji prostor so manjši in imajo manjšo izbiro.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jur, ne vem. Oni so pač firma E-trading, ki sama odloča o svoji lokaciji in poslovanju ... to bi moral vprašat njih.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni