www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Biprog programator

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mzmarez
Član
Član

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 19:03
Aktiv.: 0.87
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 10:35 am    Naslov sporočila:  Biprog programator Odgovori s citatom

Naredil sem programator http://ruckl.wz.cz/biprog_en/biprog_en.php
Funkcijsko naj bi bil nekaj takega, kot je naredil Darko z USBPROG-om. Razlika je le v tem, da se moj priključi na comport (preko usb vmesnika lahko tudi na usb). Podpira ISP (avr910 in STK500v2 + stare krmilnike 89sxxxx). Problem pa se mi je pojavil pri začetku delovanja. Najprej sem v Atmega8 vstavil bootloader DL5NEG-biprog.hex ( nato pa še ostali datoteki biprog1_4.hex in biprog1_4-0A.eep).
Ko želim prebrati ali programirati, mi napiše (glej sliki). Ima kdo kakšno idejo?

stk500_1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  148.65 KB
 Pogledana:  1 krat

stk500_1.jpg

stk500_2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  268.95 KB
 Pogledana:  20 krat

stk500_2.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
madzi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46
Aktiv.: 1.33
Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 11:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni se je že nekajkrat pokazaj ta error. Vedno pa se je izkazalo da je bilo krivo kaj okrog kristala (kristal sam, kondenzatorji, povezave). Poglej tudi nastavitve fuse bitov. Lahko pa tudi zmanjšaš hitrost komunikacije preko isp.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mzmarez
Član
Član

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 19:03
Aktiv.: 0.87
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 10:38 am    Naslov sporočila:  biprog programator Odgovori s citatom

Deluje!!
Napaka je bila na kablu od tiskanega vezja do konektorja za programiranje (pri lotanju sem zamenjal priključke). če bi uporabil originalni konektor za kotno pritrditev na tiskano vezje , ne bi mogel narediti napake. Programator je preizkušen z AVR-ji in 89S serijo ( konkretno 90S2313, Atmega8 in 89S52). Preizkušeno je direktno na comport, preko dveh usb vmesnikov (Profilic in FTDI ). Najhitreje deluje direktno preko comporta. Zanimivo, da sem preko Profilic vmesnika (Manhattan driver) sprogramiral 89S52 hitreje( 24 sekund s preverjanjem, kot z FTDI vmesnikom (Svet elektronike) -74 sekund. Preko comporta je bilo gotovo v 14 sekundah. Pri AVR-ih so bile hitrosti večje (3 do 4 sekunde za Atmega8 in še hitreje za 90s3213.

Snap1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  195.94 KB
 Pogledana:  2 krat

Snap1.jpg

notranjost biproga.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  76.04 KB
 Pogledana:  7 krat

notranjost biproga.jpg

pogled na izdelan.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  27.5 KB
 Pogledana:  2 krat

pogled na izdelan.jpg

tiskanina za programiranje.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  70.41 KB
 Pogledana:  9 krat

tiskanina za programiranje.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni