www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zero power solid state rele

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pero
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03
Aktiv.: 0.61
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 10:06 am    Naslov sporočila:  Zero power solid state rele Odgovori s citatom

Zdravo,

Iščem solid state rele, ki po preklopu ne porablja energije da drži kontakt.
Zadevo rabim za termostat z baterijskim napajanjem.
Kaka ideja.

lp,
Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tonko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45
Aktiv.: 2.28
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bistabilni rele - ni solid state.
Schrack
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 11:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko narediš tudi tako, da bo SSR za "samodržni kontakt" uporabil kar energijo, ki gre na aktuator. Z baterijsko napajanim procesorjem pa mu daješ le ON/OFF signala.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.29
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem jih nevede kupil kar nekaj, relejev namreč. Bili so zanimivo poceni, šele doma sem opazil, da so bistabilni. Princip teh mojih je tak, da preklopi ko na tuljavi med sabo zamenjam pozitiven in negativen pol.
Obstajajo tudi taki, z dvema navitjema.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.88
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

japek je napisal/a:
Jaz sem jih nevede kupil kar nekaj, relejev namreč. Bili so zanimivo poceni, šele doma sem opazil, da so bistabilni. Princip teh mojih je tak, da preklopi ko na tuljavi med sabo zamenjam pozitiven in negativen pol.
Obstajajo tudi taki, z dvema navitjema.

Neuhold? Tudi sam sem vede kupil nakaj različnih. Cene so bile smešne.

japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.29
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja.
Ne vem zakaj se mi tam vedno zgodi, da poleg tistega, kar imam na listku, vedno napolnim košarico. Kot bi se bal trgovke na blagajni, če bi slučajno zapravil premalo €€€, HI.

Jernej_
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 0:42
Aktiv.: 0.71
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako smo si podobni, verjetno ima vsak izmed nas nekaj take robe v predalih! Prepričan sem, da bi tudi bistabilni rele spravil baterijo na kolena prej kot bi si želel. J
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.00
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 12:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jernej_ je napisal/a:
Kako smo si podobni, verjetno ima vsak izmed nas nekaj take robe v predalih! Prepričan sem, da bi tudi bistabilni rele spravil baterijo na kolena prej kot bi si želel. J

Ja le da so nekaj in velikost predalov relativne stvari. Laughing Laughing

Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 7:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hobi/poklicna deformacija Laughing
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.88
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 4:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jernej_ je napisal/a:
.... Prepričan sem, da bi tudi bistabilni rele spravil baterijo na kolena prej kot bi si želel. J

Zavisi seveda od števila vklopov. Doma v sobnem termostatu (Evrotermostat) mi baterija drži vrjetno že več kot 5 let.

cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja pa bistabilni releji so tudi v avtomatskih pipah na umivalnikih, ki jih vklaplja fotocelica.Vse skupaj pa napaja baterija ki zdrži par let gotovo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cero je napisal/a:
Ja pa bistabilni releji so tudi v avtomatskih pipah na umivalnikih, ki jih vklaplja fotocelica.Vse skupaj pa napaja baterija ki zdrži par let gotovo.

Znanec, ki med drugim montira tudi brezžične pisoarje je povedal, da baterije odpovedo, se spraznijo že v nekaj mesecih, ni pa omenil proizvajalca.

pero
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03
Aktiv.: 0.61
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 11:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
cero je napisal/a:

Znanec, ki med drugim montira tudi brezžične pisoarje je povedal, da baterije odpovedo, se spraznijo že v nekaj mesecih, ni pa omenil proizvajalca.

Zgleda da ljudje več ščijejo kot si pa roke umivajo. Packi Question

Je pa tak rele točno to kar rabim.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni