|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sadrika Članica

Pridružen-a: Sob 16 Feb 2008 10:35 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2008 10:45 am Naslov sporočila: Kako povezati LCD TV s hišnim kinom |
|
|
Zdravo!
Kupila sem lcd tv (Philips) in seveda sem ga priklopila na hišni kino (Matrix, star že kar nekje 6 let, bere samo MP3, DVD), in zvočniki delujejo samo, ko gledam DVD, se pravi, ko gledam pa tv, delujejo samo zvočniki od tv-ja. Pogledal mi je že kolega, ki se spozna na te stvari, pa mu ni bilo jasno, zakaj ne bi delovalo, čeprav je bilo vse tako priklopljeno, da bi po vseh pravilih moglo delati. Mi je pa povedal, da je to že od večih slišal, da mu to ni delovalo in pa da si naj nabavim hišni kino od Philipsa (tako kot je tv), da potem bi pa verjetno to delalo.
A je mogoče kdo od vas že imel podoben problem in kako ste ga rešili? A bi res potem delovalo, če bi si kupila hišni kino od Philipsa, strah me je, da bi ga kupila, pa potem ne bi nič naredila s tem (škoda mi je tega, ki ga imam sedaj, zamenjati, ker sem res zadovoljna z njim, v bistvu sem zelo zadovoljna z zvočniki, ki res dobro igrajo).
Hvala vam za odgovore
Lp, S |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2008 11:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Kako imaš povezan hišni kino s tv-jem? SCART kabel? Obstaja možnost, da SCART kabel nima povezave za zvok v smeri tv -> hišni kino.
Iz kje dobiš signal za tv? Antena, kabelska, siol/T-2 tv ... ? Če imaš sprejemnik tudi povezan preko scart-a, verjetno ne bo delalo, ker televizija ne pošilja zvoka iz enega scarta v drugega. Za to ima ponavadi hišni kino dodaten (aux) vhod za zvok, na katerega povežeš settopbox od satelitske, siolove televizije ...
Mogoče moraš samo kje med nastavitvami televizije izbrati, da pošilja zvok preko scarta?
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sadrika Članica

|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2008 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam kabelsko, tv in predvajalnik sta povezana preko scarta, zvočniki in tv pa preko aux-a, tako, da po vseh pravilih bi to moglo delati. Zanimivo je tudi, da predvajalnik pa pošilja zvok na tv, če npr. poslušam samo glasbo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2008 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če sem te prav razumel, imaš povezano takole:
kabelska ------ antenski - koaksialni kabel -----> TV
TV <------ SCART ------> hišni kino
TV (audio out) ------- činč (RCA) kabel -----> hišni kino (AUX in)
To bi moralo delovati, lahko je narobe kaj od tega:
- Nepravilno povezano -- preveri če imaš zvok iz televizije res povezano na audio out na TV in na AUX IN na hišnem kinu.
- Nepopoln SCART kabel -- kabel mogoče nima povezav za zvok v smeri tv -> hišni kino. Lahko poskusiš z drugim kablom.
- konfiguracija -- mogoče moraš na Tv omogočiti kakšno opcijo v nastavitvah, da pošilja zvok preko scarta. Na hišnem kinu isto : sprejem zvoka preko scarta.
Jaz imam doma podoben sistem - TV, hišni kino Philips + Siol TV. Če hočem slišati zvok iz televizije, moram samo na na daljincu za hišni kino izbrati AUX.
Najbolje da preveriš v navodilih za TV in hišni kino -- tam je ponavadi narisano, kako mora biti kaj povezano, verjetno je še zraven razlaga, če je treba omogočiti kakšno nastavitev.
Lahko pa poskusiš tudi s takim scart adapterjem, ki ga vključiš v TV, nanj pa RCA kabel in povežeš z AUX IN na domačem kinu:
http://www.mimovrste.com/artikel/1140061720/adapter-video-scart-3x-svideo
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jole Neznanec

Pridružen-a: Sob 16 Feb 2008 12:34 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2008 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da bos najprej resila zadevo z tem adapterjem.
Lp,jole |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MEK Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 16:58 Prispevkov: 84 Aktiv.: 0.35 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2008 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če želiš zvok iz TV poslušati preko hišnega kina, potem obstajata dve možnosti:
1. Če ima hišni kino vhod za anteno (in zraven še izhod) potem za preklaplanje kanalov uporabljaš kar dalinca od hišnega kina, se pravi kanale gledaš preko hišnega kina. Seveda moraš Video signal peljati na TV, zvok poslušaš pa preko hišnega kina. Če želiš zvok tudi preko zvočnikov od TVja, potem iz kina na TV pelješ poleg Video signala še Avdio signal.
(v tem primeru na TV ne potrebuješ imeti priklopljenega kabla za anteno, ampak samo na hišni kino. Navsezadnje lahko tudi na oboje)
2. V primeru da v hišni kino ne moreš vklopiti kabla za anteno, potem mora imeti TV izhod za zvok. Bolj pogosto je da imajo TV-ji vhod za zvok in ne izhod (dobro poglej). Običajno so to RCA priključki.
Glede na to, da imaš predvajalnik in TV povezana preko Scart-a, je to samo za video in sliko v smeri preedvajalnik proti TV, in ne v drugo stran hkrati. Če imaš na TV in na predvajalniku še en scart, ju poveži še z drugim. Ko gledaš TV, na predvajalnik preklopiš na AV1 (oziroma kakor je označen drugi scart) in zvok bo predvajan preko hišnega kina. Če drugega scarta ni, je pa sigurno še en vhod v predvajalnik (RCA oz. činč) za kamero recimo.
Skratka sigurno se da. Povej kateri model predvajalnika in TVja imaš. _________________ lp, MEK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sadrika Članica

|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2008 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Fantje, najlepša vam hvala!
Zadevo sem rešila z zgoraj omenjenim adapterjem
Lp, S |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni