www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

navigacija NAVIGON
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cornholio
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Avg 2005 14:10
Aktiv.: 0.49
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2007 10:11 pm    Naslov sporočila:  navigacija NAVIGON Odgovori s citatom

Zanima me če ima kdo to navigacijo, ki jo imajo zdaj po vseh reklamah, ter kako se obnese navigacija ter karta, ki je naložena?

Hvala

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov
HunterMan
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 17 Dec 2007 2:35
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glih pred tednom dni mi je kolega govoril, kako je ta napravca super (ima model 2110). Primerjal ga je z garminom in je reku, da mu garmin ne seže do kolen. Slovenija je pokrita nekje 90%, pri prekoračitvi omejitve hitrosti te opozori, opozori te na mesta kjer večkrat merijo hitrost, ima dobro odzivnost in pregleden meni. Pri garminu ga je motilo, da če je šel po drugi poti kot si jo je garmin zamislil, ga je hotel na vsak način spravit nazaj na prejšnjo pot, kar pa pri navigonu ni, saj on izračuna alternativno pot. Povedal mi je tudi, da bo v prvi polovici 2008 nadgrajena, kjer bo tudi slovensko vodenje, Slovenija naj bi bila 100% Confused pokrita in dodane naj bi bile ceste ki so bile pravkar zgrajene.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cornholio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2007 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nič več??
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov
primozsu
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Feb 2005 9:11
Aktiv.: 1.74
Kraj: MB - Šentjur

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2007 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dovlekel sem si karto za navigon, sedaj pa me zanima kako jo moram pravilno naložiti na sd kartico, potrebujem kakšen program?
Končnica je .map
Nazaj na vrh
antoni
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Dec 2007 19:52
Aktiv.: 0.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nevem ce bo kar tako slo ker so karte mape ponavadi zaklenjene na licenco....
Nazaj na vrh
cornholio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2008 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni nič novega???
Sem zasledil v reklami od comtr... da je pokritost Slovenije 99%!!!???

Lp
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 1:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cornholio je napisal/a:
Ni nič novega???
Sem zasledil v reklami od comtr... da je pokritost Slovenije 99%!!!???

Lp

He he, mogoče so povzeli metodologijo Mobitela (koliko % že?) Twisted Evil
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 1:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res malce napihnjenih 99%. Toliko ne bo nikoli dosegel nihče izmed ponudnikov teh kartografij, ker se stanje stalno spreminja in še preden pride ven update se že pojavi kakšna nova cestica, krožišče, ipd.

Če primerjam pri nas "najboljšo" navigacijo Garmin z cca. 90% pokritostjo in MioMap oziroma iGO z cca. 46% pokritostjo se resno sprašujem kje je je tista razlika. Jo le malokrat opazim, ker sem še vedno pristaš in uporabnik slednje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luigi
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 25 Feb 2008 10:39
Aktiv.: 0.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2008 10:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa je tale Navigon grafično res toliko boljši od Garmina kot prikazujejo slikice v prospektih
okorn
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 09 Mar 2008 18:27
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo, a je kdo omenjeno navigacijo probal naložiti na dlančnik z ločenim bluetooth GPS modulom. Tud men se zdi navigacija zelo interesantna (predusem zaradi grafike) pa bi jo poizkusil naložit, samo sem že z Garminom imel neskončno problemov, pa ne bi nalagal, dokler mi nekdo ne potrdi, da stvar deluje.

Hvala, LP Okorn
Nazaj na vrh
antoni
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za pokritost je realni podatek samo pri ponudnikih digitaliziranih kart recimo TeleAtlas in ce bilo katera naprava uporablja karte omenjenega ponudnika je to edino realno pa naj bo naprava - aparat Blupunkt, Myguide, Mio itd.... (Slovenija popkrita leta 2007 46% najnovejsa pokritost do 49%) in to je to
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

antoni je napisal/a:
Slovenija pokrita leta 2007 46% najnovejsa pokritost do 49% in to je to
A, ja?
Slovenija je pokrita 100%.

Seveda je potrebno v Nuvija vnesti karto od Telekoma, ali tisto iz www.Geopedia.si
Kje jo dobiti v eni datoteki, pa ne vem Sad .
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2008 8:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igo je napisal/a:
antoni je napisal/a:
Slovenija pokrita leta 2007 46% najnovejsa pokritost do 49% in to je to
A, ja?
Slovenija je pokrita 100%.

Seveda je potrebno v Nuvija vnesti karto od Telekoma, ali tisto iz www.Geopedia.si
Kje jo dobiti v eni datoteki, pa ne vem Sad .
LP,
Igor

Prvič slišim, da bi Garmin prebavil TISovo karto, če pa jo, sem prvi interesent!
Nazaj na vrh
jani12345
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 19 Mar 2008 12:32
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 19, 2008 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

navigon je slabši od garmina in to precej.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
antoni
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2008 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jani12345 je napisal/a:
navigon je slabši od garmina in to precej.

Sem testiral Nuvija 200 pa me je zelo razocaral (sam imam Myguide 3060 + Lucca5.2) predvsem kar se menija tice, pa predhodne obdelave rute. Saj avtomatiki ni za zaupat je potrebno vedno neke korekcije delat ali pa te pelje povsem po svoji zamisljeni ruti dostrikrat po okoljskih poteh. Pa ce ni satelitskega signala kar nekaj bluzi pa se kaj bi se naslo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni