|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pomlad Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.99 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 2:22 pm Naslov sporočila: Kako instalirat XP-je na pc,ki ne bota s cdroma ? |
|
|
Na pentium 3 bi moral instalirat xp-je pa v biosu ni možmnosti nastavitve zagona z cdroma,samo z disketnika. Sem z disketo (zagonsko) prišel do točke,ko je bil instaliran tudi cdrom,vendar zagon XP-jev v okolju dos ni možen. Kaj je enostavna rešitev za ta problem ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
O tem smo pred kratkim govorili v drugi temi, malo poišči po forumu.
Na kratko: naredi dve particije na disku, tista druga naj bo formatirana s fat32, nato uporabi zagonsko disketo, npr. od win98 in presnemi i386 direktorij iz inštalacijskega cd-ja na disk -- na particijo s fat32. Poženi inštalacijo windowsov.
Nekaj drugih variant je v tisti drugi temi.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boskosi Član

Pridružen-a: Pon 25 Feb 2008 22:16 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.23 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja z zagonsko disketo win 98 je problem ja ker je podatkovni sistem fat/fat32 , xp-ji pa uporabljajo ntfs ...... naredi zagonsko disketo, napiši; format c: .... ko konča ponovno zaženeš pc za boot iz diskete ker potrebuješ gonilnik za cdrom .... ko naloži driverje napiši; setup ..... potem pa ti bo itak vse znano ker se nadaljuje klasična inštalacija xp-jev ........ drugače pa malo bolje poglej po biosih, bi skoraj moglo bit za boot iz cd-ja, ker to opcijo imam jaz tudi na celeronu 850 ...... no pa tu še poglej po linkih če najdeš kaj pametnega boot boot1 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomlad Član

|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pravzaprav ne razumem oba odgovora najbolje,kot tudi samega problema ne.Pa pojdimo po vrsti,v današnjem računalniku,ki ima prazen disk in cd rom v katerem je xp ob zagonu štarta z cdroma xp,steče lepo vse od možnosti izdelave particije,formatiranja,do same instalacije. V mojem primeru pa,ko se zagon zaletuje na sam disk,ker cd roma sploh ne vidi pa tak problem. Disk imam razdeljen na dve particiji,kaj bi bilo,da sistem dvignem z disketo 98,dobim cd rom,skopiram xp-je na disk in resetiram škatlo. Sledil bo zagon z diska,ali bo v tem primeru prišlo do štarta instalacije xp-jev ? Da je bila problematika obdelana že v drugi temi me veseli, nič pa ne bi bilo narobe še omemba v kateri.Problem je zanimivejši kot zgleda, zato bi bilo prav,da se poskuša poleg kako poiskati odgovor tudi zakaj tako. Hvala v naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sre Feb 27, 2008 2:20 am Naslov sporočila: |
|
|
pomlad je napisal/a: |
Pravzaprav ne razumem oba odgovora najbolje,kot tudi samega problema ne. |
Problem menda razumeš, saj si sam napisal -- rad bi inštaliral windowse na računalnik, ki se ne zna zbootat iz cdrom-a.
Disk imam razdeljen na dve particiji,kaj bi bilo,da sistem dvignem z disketo 98,dobim cd rom,skopiram xp-je na disk in resetiram škatlo. Sledil bo zagon z diska,ali bo v tem primeru prišlo do štarta instalacije xp-jev ? |
Ne. Sploh ni treba računalnika resetirati, ampak poženeš winnt.exe iz diska (lahko poskusiš tudi kar direktno iz cd-roma, brez presnemavanja). Ta program je v mapi i386.
Da je bila problematika obdelana že v drugi temi me veseli, nič pa ne bi bilo narobe še omemba v kateri. |
Tema, kjer je bila to že obdelano, je ta:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=10211
Nič pa ne bi bilo narobe, če bi uporabil iskanje po forumu in jo sam našel.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomlad Član

|
Objavljeno: Čet Feb 28, 2008 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če začnem pri koncu "Nič pa ne bi bilo narobe, če bi uporabil iskanje po forumu in jo sam našel" seveda drži,samo problem seveda nisem iskal pod "Kako naložiti Windowse na novo",ker to ni bistvo problema. Glede problema samega pa sem startala winnt.exe in zdaj gledam sporočilo,da počakam da se zadeve skopirajo na disk. Samo to pa traja,tako da bom videl jutri kaj bo.
Vsekakor hvala za pomoč, nisem pa preveč optimističen kako in kaj.
Dodajam,po daljšem času (pustil sem vse skupaj v pogonu) je presnel vse potrebno na disk,dalje pa je šlo vse ok !
Še enkrat hvala ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni