www.elektronik.si
Malo za šalo XV

www.elektronik.si -> Dobra volja je najbolja, ...

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Pon Maj 27, 2019 6:22 pm    Naslov sporočila:  Malo za šalo XV
----------------------------------------------------------------------------
Static Sensitive Devices Think

Avtor: GUMYKraj: Bled PrispevekObjavljeno: Tor Maj 28, 2019 7:59 am    Naslov sporočila:  
Zihr je zihr... Mr. Green

Avtor: namcarKraj: Maribor PrispevekObjavljeno: Ned Jun 09, 2019 11:44 pm    Naslov sporočila:  ...telefonski pogovor v Mostarju na Savi...
Dancing ...telefonski pogovor v Mostarju na Savi...Mujo kliče Fato... d'oh! Shhh

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Ned Jun 30, 2019 9:02 pm    Naslov sporočila:  VIDEO-NADZOR.
Applause Verjetno je to najbol siguren VIDEO-NADZOR. Pray d'oh!

Avtor: vilkoKraj: Dragomer PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2019 11:44 am    Naslov sporočila:  Hitrost
Osnovna šola. Učiteljica razlaga pojem 'hitrost'. Pred koncem hoče preveriti, ali so otroci razumeli.
Zato reče:"Dajte mi en primer hitrosti. Povejte, kaj je po vašem hitro."
Nekaj rok se dvigne.
Učiteljica: "Mitja, povej ti!"
Mitja: "Avto!"
Učiteljica: "Dober primer. Še kaj! Mojca!"
Mojca: "Motor!"
Učiteljica:"Dobro, motor je tudi hitra zadeva. Še kaj! Peter!"
Peter:"Avion! Avion je bolj hiter!"
Učiteljica:"Zelo dobro. Vidim, da veste, kaj je to hitro."
Potem si pa učiteljica privošči malo filozofije: "Kaj pa misel? Jaz lahko ta trenutek mislim o Ameriki. Moja misel je v Ameriki. Noben avion ni tako hiter kot misel. Nobena stvar ni tako hitra kot je misel!"
Pa potiho zagodrnja Janezek, ki je ves čas molčal: "O, moj ata je hitrejši."
A ga je učiteljica slišala in ga je hotela dotolči in zagovarjati svojo filozofijo: "Janezek, zakaj misliš, da je tvoj ata hitrejši od misli?"
Janezek: "Zato, ker je ata tako rekel."
Učiteljica: "To je bil gotovo nesporazum. Kaj je tvoj ata natančno rekel?"
Janezek: "Ponoči sem slišal iz spalnice, ko je rekel mami, da mu je prišlo hitreje, kot je mislil."

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Čet Jul 04, 2019 7:52 pm    Naslov sporočila:  

Avtor: miso-krambergerKraj: Maribor = 2. mesto v SLO ! PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2019 12:21 am    Naslov sporočila:  Nočna mora.
Eh? To je štajerska nočna mora:...in kaj bomo potem?... Whistle

Avtor: miso-krambergerKraj: Maribor = 2. mesto v SLO ! PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2019 12:29 am    Naslov sporočila:  Ugotovitev po nočni mori...
d'oh! ...po nočni mori pa smo ugotovili tole: Arrow

Avtor: sebavehKraj: Slovenska Bistrica PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2019 1:47 pm    Naslov sporočila:  
Kolega me je prosil če na telefonu "Japka 7" od njegove, zamenjam baterijo... Ona nabavi baterijo v eni od domačih trgovin, na škatli piše da je originalna, na sprednji strani baterije je tudi logo obgrižene jabke...

Štampiljko quality check pa je pritisnil, nihče drug kot, Adidas osebno! Cool

Avtor: BranezKraj: Koprivnica HR PrispevekObjavljeno: Sob Nov 23, 2019 8:06 pm    Naslov sporočila:  
Printscreen od tukaj

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Sre Jan 15, 2020 5:02 pm    Naslov sporočila:  
Think ... naša sodišča so nevarna ...

Avtor: SreckoKraj: Okolica Cerkna PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2020 6:54 pm    Naslov sporočila:  
@ frenki! Pred parimi dnevi se je meni pojavilo tako obvestilo ko sem hotel obiskat ta forum. Very Happy

LP Srečko

Avtor: DorijanKraj: južnoprimorska PrispevekObjavljeno: Tor Jan 21, 2020 8:54 am    Naslov sporočila:  
To sem že marsikje opazil, sicer ne vem koliko bi stalo našo državo, da bi registriralo na primer arnes kot certificate autohority, če že nočejo zunanje firme za interne certifikate.
Še kamer in mrežni diskov za domačo rabo se ne priklaplja več na internet z HTTP enabled že več let. Še posebej zdaj ko so zastonj preko LetsEncrypt.

Avtor: vesoKraj: Ljutomer PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2020 2:23 pm    Naslov sporočila: icon_mocker 
Prijateljici se pripravljata na zabavo v planinski koči. Planinska koča je polna fantov. Ko se približata koči, ena izmed njiju reče: "Joj, saj ti nimaš pod plaščem sploh ničesar oblečenega!" Pa jo vpraša prva prijateljica: "Seveda ne. A si ti kdaj vstaviš vato v usesa, ko greš na koncert?"

Avtor: vesoKraj: Ljutomer PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2020 2:24 pm    Naslov sporočila:  
“Dobrodošla!” pozdravi Lojze svojo taščo na vhodnih vratih. “Koliko časa boste ostali pri nas?” “Dokler vama ne bom šla na živce.” “A samo tako na kratko ste se oglasili?”

Avtor: vesoKraj: Ljutomer PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2020 2:26 pm    Naslov sporočila:  
“Dobrodošla!” pozdravi Lojze svojo taščo na vhodnih vratih. “Koliko časa boste ostali pri nas?” “Dokler vama ne bom šla na živce.” “A samo tako na kratko ste se oglasili?”

Avtor: vesoKraj: Ljutomer PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2020 2:27 pm    Naslov sporočila:  
Kriminalist pride k kmetu, da bi preiskal njegovo posest. Kmet mu pravi, da lahko vse pregleda, razen tistega nasada tam. Kriminalist mu pokaže značko in pravi: "Vidiš to značko? S to značko lahko počnem karkoli in ti ne moreš nič naredit za to!" Čez nekaj minut se kriminalist začne dreti, ko beži pred razjarjenim bikom. Kmet odvrže orodje, steče k ograji in se zadere: "Potegni značko ven! Pokaži mu značko!"

Avtor: vesoKraj: Ljutomer PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2020 2:30 pm    Naslov sporočila:  
"Koliko sklonov pozna slovenščina?", je učence vprašala učiteljica. Janezek se oglasi: "Sedem!" Učiteljica: "Janezek, si prepričan?" Janezek: "Seveda, sedmi je novi. Imenuje se podkupovalnik, vprašamo pa se, komu in koliko."

Avtor: vesoKraj: Ljutomer PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2020 2:32 pm    Naslov sporočila:  
Katera je najboljša gorenjska delovna žival? Žirafa! Doma dela, pri sosedu je!

Avtor: vesoKraj: Ljutomer PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2020 2:34 pm    Naslov sporočila:  
Zakaj blondinka vedno pade na preizkusu zapridobitev vozniškega dovoljenja? Ker vedno skoči na zadnji sedež. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Boo hoo!

Avtor: vesoKraj: Ljutomer PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2020 2:36 pm    Naslov sporočila:  
Dve cimri v študentskem naselju, Mojca in Andreja, se odločita, da bosta za večerjo spekli hrenovke. Mojca vzame hrenovke, odreže po en kos na vsaki strani hrenovk in jih da v ponev. Andreja jo vpraša: - Zakaj si pa odrezala hrenovke na obeh koncih? Mojca: Nimam pojma, moja mama vedno tako dela. Pride vikend, Mojca gre domov, doma pa prvo vpraša: - Mama, zakaj ti, ko pečeš hrenovke, jih vedno porežeš na obeh koncih? - Pa, ne vem zakaj, ampak moja mama je vedno tako delala. Gre Mojca k babici in jo vpraša isto, babica pa ji odgovori, da je tudi njena mama vedno tako delala. Izgleda, da je to že družinska tradicija. Naslednje jutro gre Mojca na obisk k prababici v dom za ostarele. Oborožena s cvetjem, bonboniero in s polno zalogo potrpljenja. Stara prababica je bila navdušena, da se je še kdo spomni. Mojca zbere pogum in vpraša prababico: - Prababica, zakaj moramo pred pečenjem hrenovk ali klobas, vedno te odrezati na obeh krajih? Prababica: - Ja, a še zdaj niste kupili večje ponve?

Avtor: oldtimer 65Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Sre Feb 26, 2020 9:35 pm    Naslov sporočila:  
Arrow

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2020 7:14 pm    Naslov sporočila:  
Koriščenje Telekomovih ugodnosti Think

Avtor: namcarKraj: Maribor PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2020 11:54 pm    Naslov sporočila:  
Wink Kaj povzroča agresijo, nam pove ta slika. d'oh!

Avtor: namcarKraj: Maribor PrispevekObjavljeno: Pon Mar 30, 2020 12:17 am    Naslov sporočila:  
Wink Otrokova želja za drugo Novo leto... Surprised

Avtor: Bizgec65Kraj: Trebnje PrispevekObjavljeno: Tor Mar 31, 2020 11:36 pm    Naslov sporočila:  
Tudi v teh težkih časih se da nekaj zaslužiti. Sicer je glede na graf vmes šlo vse v r*t, ampak sedaj je že bolje.

Avtor: brezimenko PrispevekObjavljeno: Pon Apr 06, 2020 9:23 pm    Naslov sporočila:  
Tega človeka verjetno večina pozna iz neke serije filmov.

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2020 7:43 pm    Naslov sporočila:  Jajca
Žalostna jajca

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2020 7:45 pm    Naslov sporočila:  Trikotniki
Koliko trikotnikov vidiš?

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2020 7:51 pm    Naslov sporočila:  Zajčki
Letošnji čokoladni zajčki.

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2020 7:57 pm    Naslov sporočila:  
Osnovnošolska matematika ...

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2020 8:03 pm    Naslov sporočila:  
Velikost je važna.

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2020 8:04 pm    Naslov sporočila:  
Doma narejena maska.

Avtor: namcarKraj: Maribor PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2020 10:18 pm    Naslov sporočila:  Sex by Microsoft
Applause Sex by Microsoft
Ženska gre v posteljo z Billyem Gatesom. Ko opravita, mu ona reče: "Gospod, sedaj pa vem, zakaj se vaše podjetje imenuje Microsoft... Wink

Avtor: namcarKraj: Maribor PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2020 10:36 pm    Naslov sporočila:  Dva Gorenjca se pogovarjata...
d'oh! Gorenjca se pogovarjata
Janez:"Zadnjič sem pa čisto ponorel..."
Pavel:"Ja, kaj pa je bilo?"
Janez:"Pridem domov in najdem soseda na ženi."
Pavel:"Aha, in potem si znorel?"
Janez:"Ah, kje pa. Kaj pa naj reva počne. Mene cele dneve ni, ker delam, in ko se vrnem, sem utrujen, padem in zaspim. Naj si da duška."
Pavel:"Kaj pa je bilo potem?"
Janez:"Grem v sobo od hčere in jo najdem z dvema."
Pavel:"Aha, to je bilo."
Janez:"Ne, ne. Saj mora punca eksperimentirati, bo potem bolj umirjena."
"Grem v sobo od mulca in si ravno iglo v žilo rine."
Pavel:"In potem si imel dosti?"
Janez:"Kje pa. Sem si mislil, da je to nekaj modernega in da pač mora tako biti."
Pavel:"Ja, kaj pa je bilo potem?"
Janez:"Pridem v dnevno sobo, nobenega tam, radiator pa na maksimumu.... pol se mi je pa utrgal!!!" Wink

Avtor: pouleKraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Čet Apr 16, 2020 8:11 am    Naslov sporočila:  
Med brskanjem posnetkov sem naletel na tole.

Avtor: lojzek PrispevekObjavljeno: Čet Apr 16, 2020 8:17 am    Naslov sporočila:  
Karantena pa tole:

"Slišal sem, da lahko zaradi osamljenosti v karanteni znoriš. Sem se o tem menil s kavomatom in mikrovalovno, pa sta oba enakega mnenja ... Z mešalcem pa ne govorim, ker vse po svoje obrne." 😤😤🤷‍♂️

"Govori se, da bodo vsi možje, ki v izolaciji s svojimi ženami preživijo, dobili status vojnih veteranov ... Ve kdo kaj o tem - so to verodostojne info?" 😏

"S'm si šel mal pozvont na vrata, ker je dober občutek, ko dobiš obiske." 😂😂

"22. dan samoizolacije: Skregal sem se z svojo, ker je odnesla smeti iz hiše 🤨 Jaz sem bil na vrsti‼️" "Mama je skuhala pasulja za 3 dni. Zgleda bomo maske nosili tudi doma." 😟

"Kar se mene tiče: Če bi se virus širil s sexom, bi bilo tega sranja že zdavnaj konec! 😂😂🙈😂😂"

"Kako imam ljubečo ženo. Ponoči sem se zbudil in mi je držala povšter čez obraz, da se ne bi okužil s korono." 😆😁

"Predlagam nov izziv! Slikajte se s policajem v drugi občini." 😏

"Vprašam sosedo, kako je kaj pri njih, pa pravi: En dan gre v trgovino mož, en dan pa jaz. En dan jemo, drugi dan pa pijemo." 😃🤣

"Zdaj, ko so v karanteni tisti, ki imajo rojstni dan, se jim vošči tako: Želim ti zdravja, olja, kvasa, moke in paleto wc papirja ..."😂

"Kako prav pridejo maske nam grdim ... Če zdaj ne najdem sorodne duše, je ne bom NIKOLI!" 😂😂💝😂😂

"Zunaj je virus, notr mam pa ženo, kam naj grem?🤣🤣🤣"

"Koronavirusu je uspelo, kar ni nobeni ženski. Prekinil je vse športe, zaprl bare in zadržal vse moške doma." 🤣🤣

"Je rekel: Vse je za nekaj dobro ... tašča je iz druge občine." 🤔😂

"Če v tem [cenzurirano] času vidite Štajerca s flašo v roki, se ne prenaglite - on ne pije, temveč nalaga antivirusni program!" 😂😂😂

"Moški na urgenci, zlomljena noga, ključnica, zlomljena čeljust ... Zdravnik: Huda nesreča? Moški: Ne, samo kihnil sem v omari!" 🤣🤣

"Vsi mižijo, ko se ljubijo ... Potem pa ... Joj, kje sem imel oči?" 😂😂😂😂😂😂😂

"Zdaj se ne bo več reklo: Lej ga, kako je pijan ... Lej ga, kako je dezinficiran!" 😂😂😂😂😂

"Vzel sem elastiko iz gat, da si do konca sešijem masko. Zdaj mi maska lepo stoji, samo gate mi pa dol padajo." 😂😂😂

"Prišli so čudni časi ...🙄 Pred vhodom v banko piše: "Obvezen vstop z masko in rokavicami!" 🤔 🤔 🤔

"Kako gre svet naprej ... zdaj lahko učiteljico kar z daljincem izklopiš. Ooo, kje so tisti časi, ko sem jest v šolo hodila ..." 😂😂😂😂😂😂

"Samoizolacijski nasvet: Sami se ostrižite, pa ne boste hodili iz stanovanja še naslednjih štirinajst dni ..." 😂😂😂😂😂

"Mislite da je pametno zdaj, ko je cela familija doma na 60 m2, da skuham pasulj???" 🤔😁😋

"Naš pes se je začel že skrivat pred nami, vsak od nas ga želi 2x na dan peljat na sprehod." 😂😂

"Čez celo leto šparaš denar za morje, na koncu pa ga porabiš za moko, kvas in WC papir." 🤣🤣🤣🤣

"Vlada nas opozarja: Umivajte si roke ... Pamet vam bomo že mi oprali." 😂😂😂😂😂

"13. dan karantene ... Sosed je ljubosumen na svojo ženo, ker ima boljše in lepše brke od njega." 😂😂😂😂😂😂

"Vprašam ženo: A greva na sprehod za 20 minut? Lahko! Samo se morava zmenit, kdo od naju bo lajal." 😂😂😂😂😂😂

"Iz samega dolgčasa toliko hodim po stanovanju, da sem samega sebe že trikrat srečal ..." 😂😂😂😂��😂😂

"Najbolje je, da maske nosite tudi v stanovanju, sploh v kuhinji, da ne boste pojedli vsega, kar vidite." 😂😂😂😂😂

"Prišla sva iz supermarketa, doma snameva maske ... gledam, gledam, žena ni moja??" 🤔

"Ko se bodo gostilne zopet odprle, takrat se spomnite, da so vam zaprli vrata, ko vam je bilo najtežje." 😂😂😂😂😂😂😂😂

"A ima kdo sobno kolo za prodat? Nujno ga rabim za v službo ..." 😂😂😂😂😂😂😂

"A veš, zakaj korona ne bo dolg trajala? Ker je 'made in China'." "Trikrat sem spal, petkrat sem jedel, pa je še zmeraj danes." 😂😂😂😂😂

"To objavo posvečam vsem moškim, ki so trenutno doma v karanteni z ženo. Zdržte, prjatli!" 💪💪

"Če ne bi bilo korone, bi vsi čakali, da bo 1. maj, da bomo frej. Zdaj pa vsi čakamo 1. maj, da gremo končno delat."

"Če vas v drugi občini hoče ustavit policija, pobegnite! Kazen zaradi občine je 400 €, za pobeg pa 250 €. Ne vprašajte, kako vem ...😂"

"Pravijo, da te čokolada naredi srečnega! A ve mogoče katera, koliko je moraš pojesti? Sem pri 5., pa ni še nič bolje ..." 😩😬😂😂

"Nikar ne kličite policije zaradi čudnih ljudi, ki se gibljejo okoli vašega bivališča. To so samo sosedje brez makeupa in frizure." 😶😜🤓😲😂

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2020 6:32 pm    Naslov sporočila:  
Še ena Trumpova Smile ...

Avtor: BranezKraj: Koprivnica HR PrispevekObjavljeno: Ned Apr 26, 2020 9:07 am    Naslov sporočila:  
Leta 2030 sprašuje sinko mamico:

"Mami, kdo je moj oče?"

"Sinko ne vem, je nosil masko."

Avtor: namcarKraj: Maribor PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2020 1:07 am    Naslov sporočila:  
d'oh! V času karantene... Wink

Avtor: v.j.Kraj: Veldes PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2020 1:12 am    Naslov sporočila:  
namcar je napisal/a:

... marsikaj ne deluje tako kot je treba...

Avtor: namcarKraj: Maribor PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2020 1:12 am    Naslov sporočila:  

Avtor: v.j.Kraj: Veldes PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2020 1:20 am    Naslov sporočila:  
Podnapise si pozabil priložiti Wink V Sloveniji smo ...

Avtor: namcarKraj: Maribor PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2020 2:06 am    Naslov sporočila:  
v.j. je napisal/a:
namcar je napisal/a:

... marsikaj ne deluje tako kot je treba...

Confused Pa naj ti bo, če ne razumeš kako govorijo sosedi:

Ad I. Wink Draga moja žena, šel sem s sodelavcem na pijačo, nekdo je kihnil in zdaj smo vsi v karanteni. Se vidimo čez 14 dni. Wink

Ad II. Confused Je..m ti izolacijo, policijsko uro. Če je prepoved gibanja,
kdo krade kokoši na vasi.Wink

Ad III. Confused Dajmo pustimo že ta virus in pojdimo naprej na bolj umirjene teme.
Katero pesem bi si morda zaželeli, da vam zaigrajo na vašem pogrebu. Wink

Confused Ali si sedaj zadovoljen, ali bi morda ti prevedel bolje kot "google" ? Wink

Avtor: lojzek PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2020 8:23 am    Naslov sporočila:  
v.j. je napisal/a:

Če te moti, pa preskoči... Neutral

Avtor: robertKraj: Tolmin PrispevekObjavljeno: Pon Maj 04, 2020 6:50 pm    Naslov sporočila:  
Če vam kaj ne uspe iz prve popraviti priporočam naslednji postopek:
https://youtu.be/M9U6BzfPduI?t=396 Very Happy

Drugač pa tudi na RTV SLO 1 danes od 18.10 naprej v slovenščini Wink

Avtor: namcarKraj: Maribor PrispevekObjavljeno: Ned Maj 10, 2020 9:52 pm    Naslov sporočila:  ...verjetno je res...
Confused ...verjetno je res tako... Wink

Avtor: namcarKraj: Maribor PrispevekObjavljeno: Ned Maj 10, 2020 10:12 pm    Naslov sporočila:  ...nekaj misli-slik "možiclja"...
Speak to the hand ...nekaj misli-slik "možiclja"... Wink

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Ned Maj 24, 2020 8:42 pm    Naslov sporočila:  Vpliv alkohola...
Neutral Kako vpliva uživanje alkohola po svetu?... Wink

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Ned Maj 24, 2020 8:49 pm    Naslov sporočila:  Vpliv seksa pri opicah...
d'oh! Ali veste kako vpliva seks pri opicah? Wink

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Pon Maj 25, 2020 9:03 am    Naslov sporočila:  
Nekega foruma par dni nisem pogledal, pa sem ugotovil, da nisem veliko zamudil Smile

Nek ugankarski forum je napisal/a:
Iskalnik je našel 251 ujemanj: tiskanina
Iskalnik je našel 219 ujemanj: fet
Iskalnik je našel 191 ujemanj: npn
Iskalnik je našel 276 ujemanj: jedkanje
Iskalnik je našel 675 ujemanj: spajkanje
Iskalnik je našel 1208 ujemanj: tiskalnik
Iskalnik je našel 1032 ujemanj: antena
--------------------------------------------------
Iskalnik je našel 5832 ujemanj: uganka

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Pet Jun 05, 2020 9:59 pm    Naslov sporočila:  Dobra volja je najbolja, ...Francka rabi pomoč...
Smile Francka rabi pomoč...
V hribovski vasici, bogu za hrbtom, je živela mlada punca Francka.
Nekega jutra se zbudi in med nogami začuti močno ščemenje, ki ni in ni nehalo.
Po parih dnevih se odpravi vprašat župnika za nasvet, kako naj se reši
tega ščemenja.
"Veš, to ti je muha noter zlezla in zdaj ne more ven, zato te tako srbi....
Vem kakšna je rešitev, a ti žal ne smem pomagat, ker sem župnik?"
Francka žalostna zapusti cerkev.
Na polju vidi soseda Poldeta, kako v potu svojega znoja, okopava krompir.
Pove mu vse glede muhe in ga zaprosi za pomoč,
Polde pa: "Jaz bi ti že rade volje pomagal, a sem žal prestar za kaj takega.."
Nato pride do pašnika, kjer je pasel krave mlad postaven pastir.
Ko mu zaupa svoj problem in ga zaprosi za pomoč, se pastir veselo
nasmehne in ji reče, naj sleče obleko.
Francka jo sleče. Modrček je kar pokal od napetih prsi, gate pa so bolj odkrivale kot
skrivale, njeno mednožje.
Potem ji pastir reče naj sleče še to dvoje, se uleže predenj in da noge narazen.
Francka ga brez obotavljanja uboga.
Nato tudi pastir sleče svoje hlače pa gate, počepne pred Francko in se poserje:
"Če to ne bo zvabilo muhe ven, potem pa res ne vem kako še pomagat?." Wink

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Pet Jun 05, 2020 10:10 pm    Naslov sporočila:  V labaratoriju za odvzem krvi...
d'oh! ODVZEM KRVI
Pride pacient k čedni sestri na odvzem krvi. Dogovorita se, da bo kri dal iz prsta...
Sestra piči v prvi prst... nič
Piči v drugega.... nič
Piči v tretjega, spet nobene krvi....
Sestra vzame prst v usta in močno potegne vase in kri priteče iz prsta.
Pacient vse to gleda in reče: "Sestra ravnokar sem se spomnil, da mi je zdravnik rekel naj dam tudi vodo." Wink

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Čet Jun 25, 2020 4:16 pm    Naslov sporočila:  
Laughing Laughing Laughing

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Čet Jun 25, 2020 4:30 pm    Naslov sporočila:  
mosqito je napisal/a:
Nekega foruma par dni nisem pogledal, pa sem ugotovil, da nisem veliko zamudil Smile

Sem šel preverit, če si imel v mislih nas, pa so tule precej drugačne številke za iste iskalne pojme Laughing Laughing Laughing
Citiram:
Iskalnik je našel 251 ujemanj: tiskanina ||---> Najdeno 613 zadetkov
Iskalnik je našel 219 ujemanj: fet ||---> Najdeno 675 zadetkov
Iskalnik je našel 191 ujemanj: npn ||---> Najdeno 855 zadetkov
Iskalnik je našel 276 ujemanj: jedkanje ||---> Najdeno 419 zadetkov
Iskalnik je našel 675 ujemanj: spajkanje ||---> Najdeno 826 zadetkov
Iskalnik je našel 1208 ujemanj: tiskalnik ||---> Najdeno 1740 zadetkov
Iskalnik je našel 1032 ujemanj: antena ||---> Najdeno 1398 zadetkov
Iskalnik je našel 5832 ujemanj: uganka ||---> Najdeno 132 zadetkov

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Pet Jun 26, 2020 2:11 am    Naslov sporočila:  Zaporedna posnetka fotografa.
Think ...zaporedna posnetka...kakšna je razlika? d'oh!

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Pet Jun 26, 2020 2:20 am    Naslov sporočila:  Napredek v tehnologiji...
Applause ...oblika TV nekaj let pozneje... Wink

Avtor: SpajkyKraj: Obala PrispevekObjavljeno: Ned Jul 19, 2020 10:58 am    Naslov sporočila:  

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2020 7:38 pm    Naslov sporočila:  
Paranoja
Citiram:
Šarčeva tajna policija je neki tuji obveščevalni službi nezakonito razkrila še mojo telefonsko številko.
Vsak večer me kliče neki Low Battery, ko pa se oglasim, mi ugasne telefon."

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2020 8:25 pm    Naslov sporočila:  
Pozabil masko Rolling Eyes

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Sob Avg 08, 2020 7:47 am    Naslov sporočila:  

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Sob Avg 08, 2020 7:54 am    Naslov sporočila:  

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sob Avg 22, 2020 2:01 pm    Naslov sporočila:  
Na enem ugankarskem forumu sem slučajno prebral naslov enega prispevka in pomislil najprej na tole Smile
https://m.youtube.com/watch?v=l4vdQUSdmu0

Avtor: BranezKraj: Koprivnica HR PrispevekObjavljeno: Sob Avg 22, 2020 2:09 pm    Naslov sporočila:  
Sem vse ugankarske forume preiskal, pa nisem našel povezave s Šifrerjevimi "Miškami". Mogoče pa ne iščem prav!? Whistle

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Sob Avg 22, 2020 3:19 pm    Naslov sporočila:  
Ugankarji so posebni kalibri. Laughing Sem pred časom zašel na en tak forum, pa je tekla debata o zimskih gumah za traktorje ... Rolling Eyes Think

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Pon Avg 31, 2020 6:53 pm    Naslov sporočila:  
Med ESP8266 in STM32 sem hotel vzpostaviti povezavo preko RS485. Ker ni delalo, sem dodal še USB/RS485 in "vohal" kaj se pogovarjata. Ker je prihajala z ene strani samo "solata" sem sklepal, da so baudi napačno nastavljeni (sploh, ker sem uporabil arduino emulirani UART). Z osciloskopom pogledam, kaj dobim, pa se zapičim v start bit... preračunam "skalirano" hitrost in še vedno dobivam samo "solato", čeprav se oscilograma povsem pokrivata.

No ja, ne povsem, na koncu sem ugotovil, da je en signal obrnjen na glavo proti drugemu, kar seveda nisem videl, saj sem gledal le po časovni osi... Ob zamenjavi "A" in "B" na RS485 se je vse poklopilo.

Včasih je treba pogledati malo širšo sliko Smile

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2020 9:07 pm    Naslov sporočila:  
Citiram:
Izgleda da ko ne simpatiše PoKeys ima psiholoških problema?

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2020 9:17 pm    Naslov sporočila:  
A je to rezultat/posledica ugankarskih debat? Laughing

Avtor: BranezKraj: Koprivnica HR PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2020 9:19 pm    Naslov sporočila:  
mosqito je napisal/a:
Citiram:
Izgleda da ko ne simpatiše PoKeys ima psiholoških problema?
Ili obrnuto!

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2020 10:26 am    Naslov sporočila:  

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2020 10:32 am    Naslov sporočila:  

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2020 10:36 am    Naslov sporočila:  

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2020 10:39 am    Naslov sporočila:  

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2020 10:42 am    Naslov sporočila:  

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2020 9:39 pm    Naslov sporočila:  
Imunost

https://m.youtube.com/watch?v=ypPCeAP6DNs

Mr. Green

Avtor: namcarKraj: Maribor PrispevekObjavljeno: Ned Nov 08, 2020 1:11 am    Naslov sporočila:  RAZLIKA
Razlika
Istočasno sta v bolnišnični prostor za predoperativno pripravo prišla
dva pacienta za operacijo testisov. Čez nekaj časa je v to ambulanto
prišla dežurna medicinska sestra (bogato obdarjena, s svetlimi lasmi,
v kratkem in ozkem krilu) ter jima rekla:
“Zaradi specifičnosti tega operativnega posega je potrebno
tik pred operacijo izprazniti semenovode.”
Takoj nato je pristopila k prvemu pacientu, vzela njegovo orodje v roke in
ga začela močno in hitro masirati. Pacient je bil najprej nekoliko
nelagodno presenečen, vendar pa so bili semenovodi v kratkem času
izpraznjeni, on pa se je ob tem kar dobro počutil.
Na vrsto je prišel drugi pacient. Sestra ga je slekla, potem se je
slekla se ona in ga pri tem ves čas božala. Potem se je počasi začela
spuščati proti spodnjemu delu trebuha in ga poljubljala… itd.
Prvi pacient vidno razočaran vpraša sestro:
“Kaj pa je zdaj to, njega ste slekli in mu ga nežno počasi sesali, meni pa samo hitro naroko…?”
Sestra se razumevajoče nasmehne:
“Gospod, vidite, to je pa razlika med obveznim in dodatnim zdravstvenim zavarovanjem…”

Avtor: namcarKraj: Maribor PrispevekObjavljeno: Ned Nov 08, 2020 1:26 am    Naslov sporočila:  RAVNOTEŽJE
RAVNOTEŽJE...
Bog je izginil za celih šest dni in angeli so ga začeli že panično iskati.
Sedmi dan ga najdejo ravno pri počitku. Bog stegne roko in reče:
"Poglejte, kaj sem ustvaril." Angeli se rahlo zmedeni zazrejo vanj.
Bog začne razlagati: "To je planet. Poimenoval sem ga Zemlja - in to je mesto,
kjer bom testiral ravnotežje.
Na primer, ustvaril sem kontinente z ljudmi različnih barv, tukaj bodo beli, tam črni, drugje rumeni ...
Obstajala bodo prostranstva z veliko vode in z malo vode ali s skoraj nič vode.
Vroča in hladna. Bodo bogati ljudje in revni ljudje ....
Vse je v ravnotežju."
Eden od osuplih angelov pokaže mesto na planetu in vpraša: "Katero mesto je to?"
"To je Ljubljana," odgovarja Bog. "Ima prekrasno rečico, lepe trge, veliko dreves, ljudje,
ki živijo v njej, pa so nepokvarjeni, pametni, delovni in sočutni ...."
Angel radovedno: "Ja, kaj pa ravnotežje?"
Bog se nasmeje in reče: "Sredi mesta je Šubičeva ul. 4.
Boste videli, kakšne idiote sem postavil tja ..

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Ned Nov 29, 2020 1:32 am    Naslov sporočila:  Zapiranje

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Ned Nov 29, 2020 1:32 am    Naslov sporočila:  Ključi

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2020 12:24 am    Naslov sporočila:  Psi nosijo nagobčnike...in danes tudi ljudje?
Psi morajo imeti nagobčnike...in danes tudi ljudje?

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2020 12:28 am    Naslov sporočila:  Nasvet za danes
Kaj nam priporoča vladni govorec?

Avtor: KapkoKraj: Javornik PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2020 2:20 am    Naslov sporočila:  Baterija
Sodelavčevo družino je doletela smola.
Pravzaprav Korona...
Nejevoljen pove, da je pozitiven. Pa starejša hčer tudi.
Žena in tamala sta pa negativni... pa vse izolacijsko sranje, itd.
Človeka hočeš malo razvedrit in mu ne pametovat z D vitaminom.
Pa sem mu v hecu rekel, naj se vsi primejo za roke in naredijo baterijo. 😁 Še do konca mu nisem povedal kako, je bil že naelektren! 😁

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2020 7:30 pm    Naslov sporočila:  
Sam prašam... A DARS-ovci delajo od doma dons? Laughing Brick wall

Avtor: sebavehKraj: Slovenska Bistrica PrispevekObjavljeno: Čet Dec 03, 2020 9:05 am    Naslov sporočila:  
Imajo novo tehnologijo - ceste priklopijo na tester in pobrišejo napake. Cool

Avtor: Brk PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2020 2:03 pm    Naslov sporočila:  
Kakšna je razlika med politikom in tatom?
"Zelo mala. Mi izberemo politika, tat pa izbere nas."

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2020 2:46 pm    Naslov sporočila:  

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2020 2:48 pm    Naslov sporočila:  

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2020 9:24 pm    Naslov sporočila:  
Hudo čuvan ku...c jih gleda Laughing Laughing Laughing

Avtor: Slovenc24 PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2020 5:33 pm    Naslov sporočila:  
Kaj je to prava ljubezen? Ko greš po karanteni s svojo ženo nekam na samo za tri dni …

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2021 9:22 pm    Naslov sporočila:  
Cool

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2021 9:24 pm    Naslov sporočila:  
d'oh!

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2021 9:25 pm    Naslov sporočila:  

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2021 9:27 pm    Naslov sporočila:  

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2021 9:29 pm    Naslov sporočila:  

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2021 9:32 pm    Naslov sporočila:  

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2021 9:34 pm    Naslov sporočila:  

Avtor: Ravne PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2021 9:36 pm    Naslov sporočila:  

Avtor: ConvertKraj: NM PrispevekObjavljeno: Sob Nov 20, 2021 3:41 pm    Naslov sporočila:  
Ena črna... Mr. Green

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2021 11:26 pm    Naslov sporočila:  
Črni petek "za telebane".

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2021 9:08 pm    Naslov sporočila:  
A ma kdo datašit za tole mogoče? Think Wink Laughing

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2021 9:53 pm    Naslov sporočila:  
frenki je napisal/a:
A ma kdo datašit za tole mogoče? Think Wink Laughing

Tule delajo ASIC-e
https://www.mojacokolada.si/bam-darila/2129-personalizirana-cokolada-v-skatlici.html

Si bil v Minhnu?

Jaz sem nekoč dobil ene komponente podobno pakirane, a samo z enim priključkom. Ko sem jih uporabil, je pa ostal samo ogrizek Smile

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2021 9:57 pm    Naslov sporočila:  
...

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2021 10:10 pm    Naslov sporočila:  
mosqito je napisal/a:
Tule delajo ASIC-e
https://www.mojacokolada.si/bam-darila/2129-personalizirana-cokolada-v-skatlici.html

Si bil v Minhnu?

Jaz sem nekoč dobil ene komponente podobno pakirane, a samo z enim priključkom. Ko sem jih uporabil, je pa ostal samo ogrizek Smile

Very Happy ASIC-i so OK ... sam spajkajo se pri nizkih temperaturah.

Matic je bil gor ... je bolj v teh vodah.

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sre Dec 01, 2021 1:15 am    Naslov sporočila:  
Proteus je napisal/a:
...

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Sre Dec 01, 2021 2:07 am    Naslov sporočila:  
mosqito je napisal/a:
...

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2021 11:04 pm    Naslov sporočila:  Tudi slon ve za xD...
Laughing Tudi slon ve za xD... Wink

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2021 11:06 pm    Naslov sporočila:  Vse pride prav...
Smile Vse pride prav... Wink

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2021 6:49 pm    Naslov sporočila:  
d'oh! Matematika... Wink

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2021 12:30 am    Naslov sporočila:  
Shocked Nove moči... Wink

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2021 12:36 am    Naslov sporočila:  
d'oh! Izjava upokojenca... d'oh!

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Sob Dec 25, 2021 10:11 pm    Naslov sporočila:  
BOŽIČNE + NOVO LETNE ČESTITKE...

Avtor: lipaKraj: Lipa Beltinci PrispevekObjavljeno: Pet Dec 31, 2021 12:52 am    Naslov sporočila:  
Dedek mraz po domače

Avtor: lipaKraj: Lipa Beltinci PrispevekObjavljeno: Pet Dec 31, 2021 12:54 am    Naslov sporočila:  
kulci v avtobusu oz predvolilni avtobus kul koalicije

Avtor: baresiKraj: Maribor PrispevekObjavljeno: Pet Dec 31, 2021 9:19 pm    Naslov sporočila:  
Moram priznati da ne razumem to "šalo", razen če je "drajver" najhitrejši poslanec v naši parlamentarni zgodovini.

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Pet Dec 31, 2021 9:22 pm    Naslov sporočila:  
....

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2022 10:06 pm    Naslov sporočila:  
Pray Pogled v kroglo usode za leto 2022:... Wink

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2022 11:19 am    Naslov sporočila:  

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2022 3:45 am    Naslov sporočila:  
Kam se bo usmeril R. Golob...??

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2022 3:49 am    Naslov sporočila:  
Kako in kdo lahko združi nezdružljive...??

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2022 7:54 pm    Naslov sporočila:  
Troli Think

Avtor: Jaka57Kraj: Grosuplje PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2022 8:07 pm    Naslov sporočila:  
frenki je napisal/a:
Troli Think

Si me prehitel......

Avtor: baresiKraj: Maribor PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2022 8:50 pm    Naslov sporočila:  
Srečo imamo da so ti tro(t)li vodilni in ne pridejo do pacientov. V nasprotnem bi mi navadni smrtniki "hebali ježa u ledja".

Avtor: SimonSKraj: Kobarid PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2022 12:48 pm    Naslov sporočila:  Ruski "E"
To je kao namenjeno učenju klavirja. Na zahtevo sledilcev ruska verzija https://youtu.be/Qskm9MTz2V4

Avtor: robertosKraj: Vuhred JN76OO PrispevekObjavljeno: Ned Mar 13, 2022 2:11 pm    Naslov sporočila:  Re: Ruski "E"
Na žalost res

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2022 1:30 pm    Naslov sporočila:  
Ena aktualna v zadnjem času Smile

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Čet Maj 19, 2022 10:20 pm    Naslov sporočila:  
Daljinec za TV iz '70

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Ned Jul 24, 2022 2:21 pm    Naslov sporočila:  
Ko v Črni gori dobijo svojo prvo avtocesto:
https://youtu.be/MtWMRE4ZLTs

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Pon Jul 25, 2022 5:54 pm    Naslov sporočila:  
Tudi Teslo lahko s kantico polniš ... Laughing

Avtor: qwertzKraj: Vrhnika PrispevekObjavljeno: Pon Jul 25, 2022 6:24 pm    Naslov sporočila:  
Pri nas so se že modernizirali.

https://www.amzs.si/motorevija/v-zarometu/avto-moto/2020-05-04-amzs-pomoc-na-cesti-za-elektricna-vozila

Avtor: Utrgan PrispevekObjavljeno: Čet Avg 04, 2022 1:09 am    Naslov sporočila:  
Very Happy

Avtor: Energetik-mKraj: Zagorje PrispevekObjavljeno: Čet Avg 04, 2022 7:29 am    Naslov sporočila:  
Glede na ceno elektrike na hitri polnilnici bi se verjetno že splačal kakšen 250kW agregat na tovornjaku. Pri porabi takole čez prst četrt litra na kWh je to okrog 40 centov, prodaš jih pa za 70. KLIK

Very Happy
Smile
Sad
v čem je že smisel električnega avtomobila?
Shocked

Avtor: Energetik-mKraj: Zagorje PrispevekObjavljeno: Čet Avg 04, 2022 7:31 am    Naslov sporočila:  
frenki je napisal/a:
Tudi Teslo lahko s kantico polniš ... Laughing

Evo še ena poslovna priložnost, prikolica in agregat na njej, pa ima Tesla takoj 1000+km dosega.
Very Happy

ampak to ima tudi moj kombi Shocked

Avtor: sebavehKraj: Slovenska Bistrica PrispevekObjavljeno: Pet Avg 05, 2022 10:30 am    Naslov sporočila:  
Vse prej kot šala, sicer: https://www.zdf.de/nachrichten/panorama/traktor-mast-stromausfall-nrw-100.html

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Tor Avg 09, 2022 12:41 pm    Naslov sporočila:  
Strojni vid je odkril najdalšo kravo na svetu.

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2022 8:41 am    Naslov sporočila:  
Nasvet lopovom ... Smile

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Pet Avg 12, 2022 8:14 pm    Naslov sporočila:  
Na Slovaškem plačaš parkirnino za motorko Smile

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sre Avg 17, 2022 8:04 am    Naslov sporočila:  
https://www.youtube.com/watch?v=eUL56vrK75I

Avtor: s53alKraj: Bela krajina PrispevekObjavljeno: Sre Avg 17, 2022 4:10 pm    Naslov sporočila:  
Dokument je malo star, upam, da se bo dalo razbrat, je pa še veljaven Mr. Green

Avtor: GUMYKraj: Bled PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2022 8:49 am    Naslov sporočila:  
Takole so se zafrkancije razširjale med ljudmi, pred izumom interneta.... V službi se je pa kopiralo na kopirnem stroju.

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2022 11:04 am    Naslov sporočila:  
Tržno gospodarstvo Shocked
https://twitter.com/george_orwell3/status/1559949780838653957

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2022 4:43 pm    Naslov sporočila:  
Alfa generacija:

Citiram:
Honored to announce selection amongst top 5 applicants who participated in industry accredited exam evaluating skills and abilities necessary for operation of a propulsion vehicle. Achieved Distinction within Visio Spatial Awareness, Cognitive Response & Flexibility, Speed of Information Processing, Multiple Simultaneous & Sustained Attention, Working Memory, and Category Formation with Pattern Recognition. Cannot wait to see what the next chapter holds in my career journey and express my deepest appreciation to the ministry of transportation and everyone that supported me during this difficult and stressful time.

Vsi ostali:
Citiram:
I got my driving license

te "generacije" so sicer "prekolužna" pogruntavščina, kot vse ostalo.

Avtor: elektrolitKraj: Kranj PrispevekObjavljeno: Sob Avg 20, 2022 12:53 pm    Naslov sporočila:  

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Ned Avg 21, 2022 10:01 pm    Naslov sporočila:  
https://m.youtube.com/watch?v=WCq8GH1tYpc

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2022 12:42 am    Naslov sporočila:  
Neprimerno vreme....

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2022 8:31 am    Naslov sporočila:  

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2022 8:34 am    Naslov sporočila:  

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2022 8:38 am    Naslov sporočila:  

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2022 8:39 am    Naslov sporočila:  

Avtor: Bizgec65Kraj: Trebnje PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2022 4:57 pm    Naslov sporočila:  
I tata bi, sine...

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sre Sep 07, 2022 9:00 pm    Naslov sporočila:  
Sarcasm. The brain's natural defense against the less inteligent.

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sre Sep 14, 2022 10:28 pm    Naslov sporočila:  
Enote d'oh!

Avtor: mucekKraj: Domzale PrispevekObjavljeno: Sob Sep 17, 2022 1:56 pm    Naslov sporočila:  
The difference between Elisabeth II. and punk:
Punk's not death! Very Happy

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sob Sep 17, 2022 3:31 pm    Naslov sporočila:  
Koda:

var isZero = a == 0 || !(a != 0);
var isZeroTrue = isZero == true ? isZero : (isZero == false ? isZero : isZero);
return isZeroTrue == true ? isZeroTrue : (isZeroTrue == false : isZeroTrue : isZeroTrue);

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Čet Sep 22, 2022 12:10 am    Naslov sporočila:  
mosqito je napisal/a:
Enote d'oh!

Citiram:

1:29:26 ure
29:26 minute

Tu so sicer enote časa znane, ampak kaj hudiča je 1:29:26 ? Matematično je to slabih 4,8s, ali kako?

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Čet Sep 22, 2022 8:16 pm    Naslov sporočila:  
Cows kill more people a year than sharks.

.

..

...
A cow could never kill a shark.

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sob Sep 24, 2022 5:50 pm    Naslov sporočila:  
Popolna hrana za odrasle: mačje meso z govedino in perutnino. Pa še poceni je na kilo.

Avtor: Bizgec65Kraj: Trebnje PrispevekObjavljeno: Ned Sep 25, 2022 8:47 am    Naslov sporočila:  
Mr. Green
Verjetno je vsebnost mačke večja od govedine in perutnine, zato pa taka cena. Mr. Green

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Ned Sep 25, 2022 3:29 pm    Naslov sporočila:  
Se mi je zdelo, da je nekam malo mačk zadnje čase.

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Ned Sep 25, 2022 4:48 pm    Naslov sporočila:  
Lovci...

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2022 12:35 pm    Naslov sporočila:  
Takole nekako deluje politika ...

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2022 8:43 pm    Naslov sporočila:  
100% zaščita omrežja pred strelo Mr. Green

Avtor: jozkocKraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Tor Sep 27, 2022 5:47 pm    Naslov sporočila:  
Proteus je napisal/a:
100% zaščita omrežja pred strelo Mr. Green

A se ne reče temu optokopler? ... , nič novega, sem videl že veliko MANJŠEGA.

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sre Okt 05, 2022 4:07 pm    Naslov sporočila:  
Pazite se prevarantov na internetu. Jaz sem ženi naročil parfum in ogrlico, dobil sem pa komplet orodja in multimeter.

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2022 2:19 pm    Naslov sporočila:  
Think

Avtor: slavcekKraj: kraj ob Dravi PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2022 9:41 pm    Naslov sporočila:  Ali je kakšna ražlika med devico in upokojensko?
Smile Ali veš kakšna je ražlika med devico in upokojensko? Mislim, da je ni, obe namreč čakata na prvega. Hi! Wink

Avtor: DorijanKraj: južnoprimorska PrispevekObjavljeno: Pet Okt 14, 2022 11:40 pm    Naslov sporočila:  
mucek je napisal/a:
The difference between Elisabeth II. and punk:
Punk's not death! Very Happy

Q: Kako glasbo poslušaš
A: Vse živo in Tošeta...
*je star. Zdaj bi lahko uporabil Dragojevića itd

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Ned Okt 16, 2022 8:01 pm    Naslov sporočila:  
Če gradiš novo bajto je zelo pomembno, da imaš arhitekta, ki te razume Mr. Green
https://www.youtube.com/shorts/yVG5o7f4IXI

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Sob Okt 22, 2022 6:47 am    Naslov sporočila:  
Reče Janezek učiteljici: "Jaz bom prvi človek ki bo pristal na Soncu."
Učiteljica mu odvrne: "Kako!? To vendar ni mogoče, te bo ja zažgalo." Janezek: "Jaz bom pristal ponoči."

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sob Okt 22, 2022 8:34 am    Naslov sporočila:  
You can't debug without bugging.

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Ned Okt 23, 2022 9:33 am    Naslov sporočila:  
Dva kolega se dogovorita, da gresta skupaj na nogometno tekmo in da bosta ob vsakem zadetku spila špricar. Ko se tekma konča 0:0 prvi predlaga: Greva raje na košarko!

Avtor: SimonSKraj: Kobarid PrispevekObjavljeno: Ned Okt 23, 2022 11:05 am    Naslov sporočila:  
Mož: Žena, en problem imam...
Žena: Čakaj, čakaj. Sedaj sva oženjena in vsi tvoji in moji problemi so najini problemi.
Mož: OK. Žena en problem imava.
Žena: Kakšn pa?
Mož: Najina ljubica je noseča

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2022 5:11 am    Naslov sporočila:  
Pride nekega dne ženska v lekarno pa reče lekarnarju:
"Jaz bi, prosim, kupila dozo arzena!" Pa pravi on: "Gospa, arzen je hud strup. Kaj pa bi vi radi naredili z njim?" Ona: "Ubila bom moža!" Lekarnar: "Gospa, jaz vam arzena ne morem prodati, sploh pa ne za taksen namen!" Pa ona brez besed iz torbice potegne sliko in jo prisloni na steklo, ki loči lekarnarja in njo. Na sliki sta njen mož in lekarnarjeva žena v postelji. Pa pravi on:" Joj gospa, se opravičujem. Nisem vedel, da imate recept!"

Avtor: mucekKraj: Domzale PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2022 5:48 pm    Naslov sporočila:  
Na razgovoru za sluzbo se pojavi obdarjena plavolaska ... Koketno direktorju pove: "Delala bom prav vse, kar je boste rekli!"
"No super! Pol pa kar zacni tamle STMe programirat ..."

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2022 5:20 am    Naslov sporočila:  
Dva moža sta tiho ribarila in pila pivo.
Potem Janez reče: "Mislim, da se bom ločil od svoje žene, že dva meseca ni govorila z mano." Ivan ribari naprej in počasi pije pivo, ter reče: "Raje premisli, Janez, tako žensko je težko najti."

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Tor Nov 01, 2022 7:29 am    Naslov sporočila:  
“Očka mi je obljubil 50 evrov za vsako petico,” je povedal Mišo učitelju.
“Saj nobene nimaš,” je odvrnil učitelj. “Imam predlog: zapišite mi jih nekaj in denar si bova delila."

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2022 9:01 pm    Naslov sporočila:  
Prva moto dirka....

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2022 10:15 pm    Naslov sporočila:  
Trajekt pluje iz Reke v Split in naprej v Dubrovnik. Kmalu po izplutju iz Splita začne neka ženska peklensko preklinjati. Potnik poleg nje jo vpraša: ''Kaj se je pa zgodilo, gospa?'' Ženska: ''Moj mož je stopil s trajekta samo po časopis, očitno pa se je ustavil v bifeju in zamudil odhod.'' Potnik jo potolaži: ''Saj vas razumem, gospa. Brez skrbi, bova pogledala v ladijski restavraciji, če imajo mogoče kakšen časopis za vas!''

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2022 6:23 pm    Naslov sporočila:  
Kako se imenuje ta pogon?

Avtor: lojzek PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2022 9:32 pm    Naslov sporočila:  
Twisted drive.?

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2022 9:47 pm    Naslov sporočila:  
Najhitrejši kuhar.

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2022 9:49 pm    Naslov sporočila:  
Neposredna ozemljitev Smile

Avtor: DusanKKraj: Medvode - med vodami PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2022 10:26 pm    Naslov sporočila:  
mosqito je napisal/a:
Najhitrejši kuhar.

Ha, upam, da ni airbag za ponvijo. Very Happy

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2022 12:51 am    Naslov sporočila:  
DusanK je napisal/a:
mosqito je napisal/a:
Najhitrejši kuhar.

Smile

Gospod dežurni kirurg, res ne vem, od kje ponev v moji glavi....

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2022 12:52 am    Naslov sporočila:  
Improvizacija Shocked

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2022 10:47 am    Naslov sporočila:  
Začenja se žogobrc ...

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2022 9:00 am    Naslov sporočila:  

Avtor: simens312Kraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2022 9:06 am    Naslov sporočila:  
"Slišala sem, da je tvoj oče na počitku v gorah!" je soseda rekla malemu Janezku. Janezek odvrne sosedi: "Ne, narobe ste slišali. Z njim je tudi mama!"

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Čet Nov 24, 2022 1:07 am    Naslov sporočila:  
Končno mi je uspelo. Iz klubske mizice sem izdelal paleto.

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Čet Nov 24, 2022 10:35 pm    Naslov sporočila:  
Število norcev v Sloveniji ni bilo natančno znano, potem pa je prišel podatek:
"KMETIJO GLEDA 600.000 LJUDI!"

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Pet Nov 25, 2022 8:02 pm    Naslov sporočila:  
Preklapljam med kanali na TV in kar naenkrat vidim enega norca, ki ima na majci zapisano moje geslo za wifi.

Avtor: brezimenko PrispevekObjavljeno: Sob Nov 26, 2022 1:43 pm    Naslov sporočila:  
mosqito je napisal/a:
DusanK je napisal/a:
mosqito je napisal/a:
Najhitrejši kuhar.

Smile

Gospod dežurni kirurg, res ne vem, od kje ponev v moji glavi....

Ali je ta najhitrejši kuhar italian Petardo MaVriti?

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sob Nov 26, 2022 3:30 pm    Naslov sporočila:  
Baje je avto od enega Litvanca... Palačenko Navolani

Avtor: Energetik-mKraj: Zagorje PrispevekObjavljeno: Sob Nov 26, 2022 5:08 pm    Naslov sporočila:  
frenki je napisal/a:
Neposredna ozemljitev Smile

Tole bo delalo celo na Luni, kjer sicer ne moreš ničesar ozemljiti.

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Pet Dec 02, 2022 11:31 am    Naslov sporočila:  
Redka fotografija Mlečne ceste, vidne s površja Marsa.

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2022 3:59 pm    Naslov sporočila:  
Manjka še eden, ki vidi "male zelene" Smile

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2022 11:47 pm    Naslov sporočila:  
Last week, we took some friends out to a new restaurant, and noticed that the waiter who took our order carried a spoon in his shirt pocket. It seemed a little strange.

When the waiter brought our water and cutlery, I noticed he also had a spoon in his shirt pocket. Then I looked around and saw that all the staff had spoons in their pockets.

When the waiter came back to serve our soup I asked, "Why the spoon?" "Well, "he explained, "the restaurant’s owners hired Andersen Consulting to revamp all our processes. After several months of analysis, they concluded that the spoon was the most frequently dropped piece of cutlery. It represents a drop frequency of approximately 3 spoons per table per hour. If our staff are better prepared, we can reduce the number of trips back to the kitchen and save 15 man-hours per shift."

As luck would have it, I dropped my spoon and he was able to replace it with his spare. "I’ll get another spoon next time I go to the kitchen instead of making an extra trip to get it right now." I was impressed.

I also noticed that there was a string hanging out of the waiter’s zip on his trousers. Looking around, I noticed that all the waiters had the same string hanging from their flies. So before he walked off, I asked the waiter, "Excuse me, but can you tell me why you have that string right there?"

"Oh, certainly!" Then he lowered his voice. "Not everyone is so observant. That consulting firm I mentioned also found out that we can save time in the rest-room. By tying this string to the tip of you know what, we can pull it out without touching it and eliminate the need to wash our hands, shortening the time spent in the rest-room by 76.39 per cent."

I asked "After you get it out, how do you put it back?"

"Well," he whispered, "I don’t know about the others, but I use the spoon."

Avtor: Istra321Kraj: SlovenskaIstra PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 5:31 pm    Naslov sporočila:  Test
Tega se ne bi branil javascript:emoticon('Very Happy')

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2022 5:12 pm    Naslov sporočila:  
Ko zategneš vse vijake, preveriš moment, pa zagledaš tesnilo na mizi poleg glave motorja....

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2022 10:18 pm    Naslov sporočila:  
Otroški menu

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2022 6:58 pm    Naslov sporočila:  
Nova epizoda v seriji....

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2022 7:20 pm    Naslov sporočila:  
Think

Avtor: ConvertKraj: NM PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2022 7:25 pm    Naslov sporočila:  
Kako Roberta Goloba prepričaš da zamenja žarnico?

Rečeš mu da jo je privil Janša.

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2022 7:08 pm    Naslov sporočila:  
Kako pravilno povezat stikalo ... d'oh!

Avtor: SilvoKraj: Koroška-okolica Dravograda PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2022 7:20 pm    Naslov sporočila:  

frenki je napisal/a:
Think

Tole je dobra pogruntavščina.
Po elektronsko bi rekli monostabil.
Koliko vidim gre za smeromenjalni vklop. Zamenjajo se dve fazi. Če bi oba stikala vključili bi počilo. V vklopljenem stanju enega stikala ročice ni možno premakniti dokler ga ne izklopiš. Vedno je možno vključiti le eno stikalo.

PS
Obstajajo celo namesnke mehanske zapore.

Avtor: jozkocKraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Ned Dec 25, 2022 12:46 pm    Naslov sporočila:  
frenki je napisal/a:
Kako pravilno povezat stikalo ... d'oh!

Pravilno povezano preko KRATKOVODA. Applause

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Pon Dec 26, 2022 3:16 pm    Naslov sporočila:  
Tipična poslanka EU parlamenta ...

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2022 2:37 pm    Naslov sporočila:  
Danes je pa malo zahladilo.

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2022 3:16 pm    Naslov sporočila:  
Zdaj živimo v svetu, v katerem zdravniki uničujejo zdravje, odvetniki pravico, univerze znanje, banke bogastvo, mediji resnico, vlade pa naše svoboščine...

Avtor: twomKraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2022 7:10 pm    Naslov sporočila:  
Proteus je napisal/a:
Zdaj živimo v svetu, v katerem zdravniki uničujejo zdravje, odvetniki pravico, univerze znanje, banke bogastvo, mediji resnico, vlade pa naše svoboščine...
Dobra...

Avtor: nejckovka PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2022 10:56 pm    Naslov sporočila:  
Dobra, a ne vidim šale, le realnost...

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2022 8:08 am    Naslov sporočila:  
Rolling Eyes Mr. Green

Avtor: jozkocKraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2022 10:19 am    Naslov sporočila:  
Brezkontaktna lupa ki pomanjša. hysterical za crknt.

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2022 3:04 pm    Naslov sporočila:  
Tole je smešno predvsem zaradi tega, ker nekateri še vedno mislijo, da gre za teorijo zarote.
https://www.youtube.com/watch?v=DJVVbTcfmRA

Avtor: jozkocKraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2022 6:08 pm    Naslov sporočila:  
Hm, Think tale Slavko je pa dober raper.

A je že izdal kakšno ploščo da jo kupim?

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2022 7:00 pm    Naslov sporočila:  
Ena od spretnosti, ki se vse manj prakticira v zadnjem času.

Avtor: jozkocKraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2022 10:24 pm    Naslov sporočila:  
Začetki ženske emancipacije.

Mislim, Rolling Eyes to da se vozijo s kolesom. Whistle

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2023 8:45 pm    Naslov sporočila:  
Ognjemet....

Avtor: ecobraKraj: Radeče PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2023 10:16 pm    Naslov sporočila:  
mosqito je napisal/a:
Ognjemet....

Le kaj na to porečejo "chemtrailersi" Rolling Eyes

Avtor: zoranKraj: SG PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2023 10:20 pm    Naslov sporočila:  
ecobra je napisal/a:
mosqito je napisal/a:
Ognjemet....

Le kaj na to porečejo "chemtrailersi" Rolling Eyes

Tega 'v šoli' še niso vzeli......

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2023 12:37 pm    Naslov sporočila:  
Standardna novinarska tipkovnica

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Pon Jan 09, 2023 7:49 pm    Naslov sporočila:  
Nekateri takole ... tule pa z neko izdelavo tiskanin kompliciramo. Laughing Mr. Green

Avtor: ro-biKraj: Koroška PrispevekObjavljeno: Pon Jan 09, 2023 7:53 pm    Naslov sporočila:  
Tudi on komplicira- za 12v ne rabi več kot 1 ali dva tranzistorja po moje

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2023 9:58 pm    Naslov sporočila:  
Disk...

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2023 6:21 pm    Naslov sporočila:  
Najnovejša tehnologija ... Mr. Green

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2023 6:29 pm    Naslov sporočila:  
mosqito je napisal/a:
Disk...

Hudooooo ... Mr. Green ... kaj misliš ... če bi s kakim hudim algoritmom internet stisnil ... a bi šel cel na en disk? Think

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2023 7:28 pm    Naslov sporočila:  
Če na internetih piše,potem zagitovo drži.

Avtor: twomKraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2023 10:08 pm    Naslov sporočila:  
frenki je napisal/a:
mosqito je napisal/a:
Disk...

Hudooooo ... Mr. Green ... kaj misliš ... če bi s kakim hudim algoritmom internet stisnil ... a bi šel cel na en disk? Think

Se da. Ne ravno na disk, gre pa na palico primerne dolžine.
Narediš zarezo na 1 meter dolgi palici (verjetno gre tudi na pol metrski Cool )

Če razmerje dolžine cele palice proti delu palice zapišeš v obliki enic in ničel, boš dobil ves internet na palici. Samo ta zareza mora biti zelo zelo natančna, morda na atom natančna...

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Tor Jan 17, 2023 12:01 pm    Naslov sporočila:  
No tooo ....
https://www.youtube.com/watch?v=AttKPD53OLo

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Tor Jan 17, 2023 12:15 pm    Naslov sporočila:  
Proteus je napisal/a:
No tooo ....

Nič privezan, brez rezervnega padala, ...

Avtor: SimonSKraj: Kobarid PrispevekObjavljeno: Tor Jan 17, 2023 5:54 pm    Naslov sporočila:  
mosqito je napisal/a:
Proteus je napisal/a:
No tooo ....

Nič privezan, brez rezervnega padala, ...

Vse za lajke....

Avtor: SilvoKraj: Koroška-okolica Dravograda PrispevekObjavljeno: Tor Jan 17, 2023 6:04 pm    Naslov sporočila:  
Ko tole gledaš skoraj ne moreš verjti, da je resnično. Shocked ***klik***

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Tor Jan 17, 2023 11:39 pm    Naslov sporočila:  
Hej AI, malo bo treba še vaditi. Sem mislil, da je jezikovna ovira, pa ni Smile

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Tor Jan 17, 2023 11:55 pm    Naslov sporočila:  
Hmmm... Malo sem povprašal, kako je s tem. Res ima težave z večstopenjskimi zaključki. Ampak na preprostih problemih pa kar deluje.

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2023 1:03 pm    Naslov sporočila:  
mosqito je napisal/a:
Hmmm... Ampak na preprostih problemih pa kar deluje.

Presenetljivo dobro ... če se bo pa še iz množične uporabe kaj naučil/a Think bo pa sploh zanimivo. ...

Avtor: Bizgec65Kraj: Trebnje PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2023 1:49 pm    Naslov sporočila:  
Tašča reče svoji snahi, ki je pravkar prišla iz službe:

"Ko pridejo tvoje vrstnice iz službe, lahko še delajo na polju in okoli hiše, ti pa samo jamraš, kako si utrujena od službe in poležavaš!"

Snaha odgovori:

-"Vaše vrstnice že dolgo ležijo na pokopališču pa vam jaz nič ne prigovarjam!"

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2023 8:39 pm    Naslov sporočila:  
frenki je napisal/a:
mosqito je napisal/a:
Hmmm... Ampak na preprostih problemih pa kar deluje.

Presenetljivo dobro ... če se bo pa še iz množične uporabe kaj naučil/a Think bo pa sploh zanimivo. ...

Za trivialne odgovore (npr. iskanje datasheetov) ali podpiranje lenobe (npr. definicija kakega fizikalnega zakona) je res čisto uporabno. Ker gre za jezikovni model, še najbolj preseneti tvorba povedi, kar je pa lahko koristno, saj tudi manj veščim širi besedni zaklad.

Sem pa pred kratkim gledal ML za dekodiranje npr. telegrafije. Dela presenetljivo dobro.

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2023 1:06 am    Naslov sporočila:  
Edina prava RAL lestvica.

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2023 11:04 pm    Naslov sporočila:  
Ampak spise pa zna pisat, npr. "Zgodba o stari šari"....

chat.openai.com je napisal/a:

Bilo je nekoč, v neki oddaljeni kraj, živel je človek po imenu Pavel. Pavel je bil bolestno obseden z urejanjem in zbiranjem stare šare. Vse, kar je kdajkoli dobil, ga je takoj sortiral in razvrstil po različnih kategorijah in podkategorijah. Njegova hiša je bila polna starih konzerv, pločevinastih kozarcev, starih kovčkov, kovancev in vsega drugega, kar bi lahko kdajkoli spremenilo v šaro, ki so bili na svojih mestih, natančno razvrščeni.

Pavel je bil zelo natančen in zelo zahteven, saj je želel imeti vse stvari natančno organizirane in razvrščene. Njegovo življenje se je vrtelo okoli tega, da je nenehno sortiral in razvrstil svoje zbirke. Vendar pa, čeprav je bil Pavel zelo uspešen v svojem poslanstvu, da bi imel vse stvari natančno organizirane, se je njegovo življenje v resnici sesulo. Njegova obsedenost z urejanjem in zbiranjem je prevladala nad vsemi drugimi stvarmi v njegovem življenju, tudi nad njegovo družino in prijatelji.

Njegova žena in otroci so ga zapustili, saj niso mogli več prenašati njegovega čudnega vedenja, in njegovi prijatelji so ga začeli izogibati, ker so se bali, da bodo morali prisluhniti njegovim neštetim zgodbam o njegovih zbirkah. Pavel se je končno znašel sam, v hiši polni stare šare, ki jih ni bil sposoben deliti z nikomer. Njegovo srce je bilo polno žalosti in osamljenosti, vendar ni mogel prenehati sortirati in zbirati. Bil je prepričan, da bo nekoč našel nekaj tako dragocenega in neverjetnega, da bo vse spremenilo, in da bo lahko začel živeti normalno življenje.

Pavel se je odločil, da bo odprl muzej stare šare, vendar mu ni uspelo zbrati dovolj denarja in podpore za projekt. Njegovo življenje se je nadaljevalo v osamljenosti in žalosti, vedno bolj zaprt v svoj svet sortiranja in zbiranja. Njegova hiša je postajala vse večja in večja, saj je vedno kupoval nove kose za svoje zbirke, vendar se ni nikoli zdel zadovoljen. Njegovi dnevi so bili dolgi in osamljeni, saj ni imel družine in prijateljev, s katerimi bi lahko delil svojo strast.

Pavel se je začel spuščati v depresijo in njegova obsedenost z zbiranjem in sortiranjem se je začela spreminjati v nekaj patološkega. Njegove zbirke so postajale vse večje in večje, vendar se ni nikoli počutil zadovoljnega. Njegovo življenje se je končalo tragično, saj je storil samomor, ki ga je pripeljal občutek osamljenosti in nezadovoljstva. Pavel ni nikoli našel tistega dragocenega kosa, ki bi lahko rešil njegovo življenje in ga spremenil v srečnega človeka. Njegove zbirke so ostale v njegovi hiši, kot spominek na njegovo življenje, ki ga je porabil za nekaj, kar ga ni prineslo sreče.

Mr. Green Dancing

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2023 9:28 am    Naslov sporočila:  
Pri branju priporočam poslušanje tega.

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sre Feb 01, 2023 9:02 pm    Naslov sporočila:  
Zanimiva registrska: https://www.instagram.com/reel/CoHm2f1M37j/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Pet Feb 03, 2023 1:14 am    Naslov sporočila:  
pistacija

Avtor: SimonSKraj: Kobarid PrispevekObjavljeno: Sob Feb 04, 2023 10:37 am    Naslov sporočila:  
Tud mene nekaj hrbet boli in razmišljam o....

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sob Feb 04, 2023 9:32 pm    Naslov sporočila:  
https://m.youtube.com/watch?v=3aFEpTYZgK0

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2023 1:29 am    Naslov sporočila:  
...

Avtor: Bizgec65Kraj: Trebnje PrispevekObjavljeno: Pon Feb 20, 2023 1:04 pm    Naslov sporočila:  
Huh...

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Pon Feb 20, 2023 3:25 pm    Naslov sporočila:  

Avtor: sebastjan76Kraj: Ajdovscina PrispevekObjavljeno: Pon Feb 20, 2023 11:39 pm    Naslov sporočila:  
Panika

Tovarišica sprašuje v šoli kaj je panika.

Miha odgovarja: “Poplave.”

Ivan odgovarja: “Požari.”

Franc odgovarja: “Potresi.”

Jože odgovarja: “Plazovi.”

Tovarišica: “A še kdo kaj ve?”

Janezek dvigne roko in reče: “Rdeča pika.”

“Zakaj je rdeča pika panika,” začudeno vpraša tovarišica.

Janezek: “Moja sestra vsak mesec naredi rdečo piko na koledar, zdaj je pa ni naredila že tri mesece in je v hiši taka panika!”

Avtor: sebastjan76Kraj: Ajdovscina PrispevekObjavljeno: Pon Feb 20, 2023 11:41 pm    Naslov sporočila:  
Ženino darilo

Ivan ni bil prav pameten in njegovi prijatelji so se pogosto norčevali iz njega. Nekoč je prišel urejen kot že dolgo ne. Povsem nova obleka, kravata, čudovita srajca.
– Madona Ivan, kako pa si se danes uredil, so se čudili sodelavci.
– Ženino darilo.
– Ali je bilo presenečenje?
– Pa še kakšno. Včeraj, ko sem prišel domov malo prej kot navadno, me je obleka že čakala na postelji.

Avtor: sebastjan76Kraj: Ajdovscina PrispevekObjavljeno: Pon Feb 20, 2023 11:43 pm    Naslov sporočila:  
Kako japonec imenuje slovenske ceste? Sama-jama

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2023 9:06 am    Naslov sporočila:  
Dobro jutro

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2023 1:01 am    Naslov sporočila:  
Hmmm...

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2023 9:25 am    Naslov sporočila:  

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Feb 23, 2023 1:33 pm    Naslov sporočila:  
….

Avtor: sebastjan76Kraj: Ajdovscina PrispevekObjavljeno: Čet Feb 23, 2023 11:28 pm    Naslov sporočila:  
Oče štorklja in sinko štorklja sedita v gnezdu.Sinko joče in stari ga skuša pomiriti: "Ne joči, dragi moj. Mamica se bo kmalu vrnila, ljudem nosi otroke in jih dela srečne." Naslednji dan sta v gnezdu mama štorklja in sinko štorklja. Mali spet joče in mama ga boža: "Ne joči, mali moj. Oči bo kmalu nazaj, zdaj prinaša veselje novim mamam in očetom." Nekaj dni pozneje sta obupana oče storklja in mama štorklja. Sinka ni nikjer. Nekoliko pred zoro se le vrne in vsa pretresena ga vprašata, kje je bil. Mali se smehlja: "V študentskih domovih, na smrt sem jih prestrašil!"

Avtor: sebastjan76Kraj: Ajdovscina PrispevekObjavljeno: Čet Feb 23, 2023 11:28 pm    Naslov sporočila:  
ŠALA
Janez gre k prijatelju na obisk. Ta je bil ravno v delavnici in Janez ga vpraša: "Kaj pa delaš"? Prijatelj mu dogovori: "Stol za ženo". Janez: "Pa gre"? Prijatelj: "Gre, gre, samo elektrika še manjka.

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2023 8:44 am    Naslov sporočila:  

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2023 8:45 am    Naslov sporočila:  

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Sob Feb 25, 2023 8:41 am    Naslov sporočila:  
.. .. ..

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Sob Feb 25, 2023 6:49 pm    Naslov sporočila:  
. … .. .

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2023 7:23 am    Naslov sporočila:  
..

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2023 3:52 pm    Naslov sporočila:  
Laughing

Avtor: zoranKraj: SG PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2023 6:27 pm    Naslov sporočila:  
HA ha... a je to kaliber 6,35...

Avtor: malciKraj: Polhov Gradec PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2023 8:12 pm    Naslov sporočila:  
zvočni efekt zagotovljen. In indikacija pregoretja tudi Smile

lp

Avtor: mateikKraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2023 10:58 am    Naslov sporočila:  
Več opcij alternativ Very Happy [/img]

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2023 7:55 am    Naslov sporočila:  

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2023 8:44 am    Naslov sporočila:  
..

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2023 8:37 pm    Naslov sporočila:  
Ekonomija "na lak način"...
https://www.boredpanda.com/corporation-economies-explained-cows-ecownomics/

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2023 10:44 pm    Naslov sporočila:  
Redek pojav.

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2023 3:28 pm    Naslov sporočila:  
. . .

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2023 3:32 pm    Naslov sporočila:  
… …

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Pon Mar 06, 2023 10:51 pm    Naslov sporočila:  
. .

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Tor Mar 07, 2023 10:49 pm    Naslov sporočila:  
. .. ..

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2023 10:03 pm    Naslov sporočila:  
.. ..

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2023 10:04 pm    Naslov sporočila:  
..

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2023 10:05 pm    Naslov sporočila:  
..

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 9:00 am    Naslov sporočila:  
..

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 9:01 am    Naslov sporočila:  

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 9:02 am    Naslov sporočila:  
.. .. ..

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 9:06 am    Naslov sporočila:  
.. .. ..

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 9:07 am    Naslov sporočila:  
…. …

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 9:08 am    Naslov sporočila:  
. . . . .

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 9:09 am    Naslov sporočila:  
. . . .

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 9:09 am    Naslov sporočila:  
. . .

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 9:10 am    Naslov sporočila:  
. . . . .

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 2:19 pm    Naslov sporočila:  
..

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 4:40 pm    Naslov sporočila:  
D&J elektronika.

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 7:10 pm    Naslov sporočila:  
.. ..

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 7:10 pm    Naslov sporočila:  
.. ..

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 7:11 pm    Naslov sporočila:  
. ..

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 7:12 pm    Naslov sporočila:  
. .

Avtor: slomacuserKraj: Jugovzhodna Slovenija PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2023 7:13 pm    Naslov sporočila:  
.. ..

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sre Mar 15, 2023 9:39 pm    Naslov sporočila:  
Srednja dva sta za na tehnični pregled.

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Sob Mar 18, 2023 2:39 pm    Naslov sporočila:  
Balkanski sushi.

Avtor: Proteus PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2023 5:53 pm    Naslov sporočila:  
Smile

Avtor: mosqito PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2023 10:42 pm    Naslov sporočila:  
Učiteljica matematike: "Janezek, koliko je 687+33?"
Janezek: "6!"
Učiteljica: "Sedi, pet!"

Avtor: GUMYKraj: Bled PrispevekObjavljeno: Tor Mar 21, 2023 9:42 am    Naslov sporočila:  
mosqito je napisal/a:

Dober! Tak za 2x prebrat.

Avtor: eboc PrispevekObjavljeno: Tor Mar 21, 2023 10:26 am    Naslov sporočila:  
GUMY je napisal/a:
mosqito je napisal/a:

Dober! Tak za 2x pre brat.

Mogoče doplniti/popravit zapis odgovora:

Janezek: "6!!"
ali
Janezek: "6!."

Avtor: frenkiKraj: Ljubljana (JN76GB) PrispevekObjavljeno: Sre Mar 22, 2023 10:27 pm    Naslov sporočila:  
Vodka z ledom uničuje ledvice,
rum z ledom uničuje jetra,
whisky z ledom bo uničil vaše srce,
gin z ledom vaše možgane,
Coca Cola z ledom pa vaše zobe.
...
Očitno je led smrtonosen!
...
Ne pozabite, da je prav zaradi ledu potonil tudi Titanik.
...
Pa tud elektriko nam je vzel.

Avtor: mateikKraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Sob Mar 25, 2023 12:59 pm    Naslov sporočila:  
Captcha Very Happy

Avtor: mucekKraj: Domzale PrispevekObjavljeno: Ned Mar 26, 2023 8:58 pm    Naslov sporočila:  
Poslovna ideja ...

Avtor: zoranKraj: SG PrispevekObjavljeno: Pon Mar 27, 2023 1:05 pm    Naslov sporočila:  
To smo nekoč rekli - voltmeter. osliniš prste in pomeriš - če začvrči je 230V, če pa je črno je pa 400V...

Stran 1 od 1