|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 11, 2003 3:58 pm Naslov sporočila: Tiskanje iz pdf |
|
|
Lep pozdrav vsem skupaj.
Imam eno vprašanje.Kako printat iz Acrobat readerja (pdf datoteko), oziroma, kako prenesti enako kvalitetno sliko v drug program .
Sicer, če označim Tiv, ki bi ga rad natisnil, mi le to uspe, ne vem pa kako bi porihtal, da mi ne bi TIV vedno postavlo na sredino lista.
Hvala za odgovore.
LP
Boco
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.82 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Sep 11, 2003 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je le to problem, da je izpis na sredini. Se ti zdi škoda folije Jaz film izprintam najprej na običajen papir tako, da vidim kam pride izpis potem na isti papir na to mesto prilepim ustrezen konec folije... tako jo izkoristim do zadnjega končka
lp
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 11, 2003 5:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, kaj naj rečem......
Znajti se je treba in tvoje rzmišljanje mi je zelo všeč.To je res taprav varianta, vendar mislim, da se kljub vsemu mora dati nekako prestavit tale slika, levo, desno, gor ali dol.Saj lahko skopiram v Corel, pa potem nastane kockasta grafika in ni več kavlitete slike.
Kljub vsemu hvala, če pa ve kako se to še programsko naredi, pa naj karpove....
Mimogrede, sem začel z izdelavo testne plošče za PIC.
LP
Boco
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.38 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pero Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.61 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Čet Sep 11, 2003 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo!
Verjetno je pdf v A4 in tiv na sredi. Sliko lahko preneses prakticno brez izgub ce uporabis ghostscript (uporabite google) za izvoz v bitmap. Samo dost veliko dpi mors nastavit(najbolj dpi tiskalnika ali njegov veckratnik)
lp,
Pero
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Sep 11, 2003 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Je le to problem, da je izpis na sredini. Se ti zdi škoda folije Jaz film izprintam najprej na običajen papir tako, da vidim kam pride izpis potem na isti papir na to mesto prilepim ustrezen konec folije... tako jo izkoristim do zadnjega končka
lp
Silvo |
Tako jaz delam že cca 8 let in se seveda dobro obnese.
Kopiranje iz acrobata: nabiješ resolucijo na računalniku do konca kar mlinček zmore, povečaš pogled v readerju na toliko, da imaš na ekranu samo še tisto kar rabiš in pritisneš PrtSc in ta posnetek uvoziš v nek grafični program npr CorelPhotoPaint ukaz: new from clipboard. Tam grafiko najprej konvertiraš v b/w 1bit filter line art in dobiš zelo lep posnetek predloge tiv iz acrobat readerja, pa čeprav je zaščiten.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.82 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Sep 11, 2003 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najboljši program za karkoli "snemat" z ekrana (tekst, grafiko ...) je KIeptomania
lp
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.94 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2004 11:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Bom kar tu vprasal da ne bom odpiral nove teme. Imam sliko tiskanega vezja ki je v formatu bmp. Ce jo kot tako izprintam je prevelika. Sem jo pa prenesel v Corela da bi jo ustrezno zmanjsal, vendar nikakor ne uspem zadeti oz. najti ustreznega rastera med pini cipa. Prilagam sliko tiskanega vezja z oznacenimi mesti kjer so cipi. Kako postopate v takih primerih, kako dobiti pravilni raster?
Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pero Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.61 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2004 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Vzames program za obdelavo grafike (npr. gimp, photoshop, photopaint...) Spremenis canvas size(nastavitev za tiskaskanje) na zeljeno velikost in natisnes.
lp,
Pero
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2004 5:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
GIF, BMP, JPG, ... sploh ni problema določiti pravo velikost, če je znana resolucija v dpi (dot per inch, ali nekaj takega naj bi to pomenilo) V grafičnem programu odpreš datoteko, programu "poveš" kakšna je resolucija in natisneš.
Včasih nekdo napiše: slika je v merilu 1:1 , slika je bmp, narisana bog ve kje, lahko tudi v slikarju, potem pa je to M=1:1 ????? le kakšne klobasarije bi to lahko bile. Pri bitnih slikah je merilo dpi in ne M=1:1 ali kakj drugega. Najbolj pogoste resolucije 150dpi, 200dpi, 300dpi, 360dpi, 600dpi, lahko tudi druge, večje ali manjše ali kar nekaj izmišljenega. Če je resolucija neznana, pač pomeriš, najprej v programu, programi imajo po večini tudi merilo (ruler) in pomeriš neko znano razdaljo, npr razdaljo med pini čipov, ki je 2.54mm, potem še malo matematične telovadbe in sliko je potrebno pomanjšati (včasih tudi povečati) za pač ta izračunani koeficient. Potem sliko sprintaš in še enkrat pomeriš z ravnilom.
Jaz postopek dobro poznam za CorelDraw in CorelPhotoPaint, prav tako, kako narediti 1bit b/w grafiko gif, kako zgladiti robove, popraviti piksle, v glavnem ročno, za ostale programe pa ne vem, ker jih ne uporabljam, edino PhotoShop za kakšno montažo jpg slik. Slike z digitalca pa pomanjšam (resmple) v ACDsee, je še najhitreje, pa še mimogrede optimalno zakomprimira jpg na zelo ugodno razmerje med kvaliteto in velikostjo datoteke.
Pri vektorskih grafikah problemov z napačno velikostjo ni.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2004 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovora
Reber enkrat ko bi imel cas in voljo bi lepo bilo ce bi lahko opisal postopek za popravilo robov, pikslov...... v Corelu in ostalih "trikov".
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Pet Mar 12, 2004 7:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Čeprav se ne nanaša na tiskanje iz PDF-ja, me zanima sledeče. Na kak način zmanjšate sliko na ustrezno velikost da se slika ne popači (ko jo jaz zmanjšam robovi več niso ostri). Prilagam eno sliko (lc meter) in ko jo jaz zmanjšam slika ni več tako lepa kot original. Za znanjšanje slike uporabljam GIMP.
LP
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
27.85 KB |
Pogledana: |
15 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Pet Mar 12, 2004 10:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Pomanjšanje ali resample 1bit b/w bitne slike ponavadi ne da lepega rezultata, ker ga ne more, razen, če pomanjšaš sliko točno za polovico ali na tretjino, ... ker se pike lepše razporedijo. Pri birnih slikah ki je v sivini ali pa barvni se te napake skrijejo in povprečijo v drugih barvah.
Zakaj bi sploh rad zmanjšal?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Pet Mar 12, 2004 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja rad bi naredil tiskano vezje pa je slika prevelika zato bi jo rad zmanjšal.
A naj to storim na kak drugi način? Jaz ne vem kako drugače, Zato prosim za nasvet, predlog....
Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni