www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Trgovine z antenami - kje kupujete?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Brusli
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Nov 2020 12:10
Aktiv.: 3.37
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2025 10:00 am    Naslov sporočila:  Trgovine z antenami - kje kupujete? Odgovori s citatom

Zdravo, mar lahko nekdo priporoči katerega prodajalca radijske opreme oz. UHF anten v Sloveniji ali pa v bližini (Avstrija, Nemčija, Italija, itd.)?
Iščem namensko zunanjo anteno za LoRaWAN sprejemnik npr. vertikalna OMNI +8dBi 868 MHz 50 Ohm N.
Do plačevanja carin iz Kitajske mi ravno ni, če lahko za kakšno podobno ceno dobim lokalno.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2025 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Antene Zupančič

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.57

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2025 10:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Antene Zupančič

Antene, antenski pribor, …

Za lora kupim tudi pri senetic kako od mikrotika za 868, ce se mudi. Ali pa na interprojekt.pl

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2025 10:49 am    Naslov sporočila: icon_mocker  Odgovori s citatom

Lahko pa pogleda na youtub-u kako kakšen Indijec na hitro skrpuca s kakšno konzervo in par drotov anteno, s katero ima doseg po celem svetu.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.57

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2025 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo Indijec ne pokaže s čim je namazal anteno.

image_2025-04-12_105502857.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  525.01 KB
 Pogledana:  2 krat

image_2025-04-12_105502857.png

Brusli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2025 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa trgovino wlan-sat kdo uporablja?
Nazaj na vrh
Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.37
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2025 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brusli je napisal/a:
Kaj pa trgovino wlan-sat kdo uporablja?

Nekajkrat sem kupil kabel, nazadnje pa yagi anteno za GSM, ker imam slab signal in bom anteno namestil na podstrešju, napeljal kabel do kleti in tam priključil eno GSM anteno od teltonika routerja. Plačaš in v nekaj dneh dobiš.

1dva3
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19
Aktiv.: 50.19

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2025 12:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obe štracune so sprobano v redu. Iskra yagi antene so zelo dobre, ostalo je pa bolj kitajsko.
Omni s podstavkom GSM/4G ima na primer barvo v navoju in posledično slab kontakt če tega ne očistiš.

Na 4G, manj kabla se obnese boljše in je efekt s malo anteno in direkt in večjo preko kabla praktično enak. Večje neusmerjene antene pa ne dajejo boljših rezultatov, je usmerjenost tista, ki veliko bolj pomaga.
Nazaj na vrh
Iztok_S
Član
Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Aktiv.: 4.52
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2025 8:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:
Samo Indijec ne pokaže s čim je namazal anteno.

Si me nasmejal.

Ne moreš si misliti koliko jih je na področju navtike, ki neumnosti pograbijo z obema rokama. Nazadnje me je znanec prepričeval, da je kupil odličen generator za na barko za samo jurja in pol in sedaj on ne rabi več celic ne motorja on ima sedaj energije za cel dopust... Kupil je power bank (LiFePO4+MPPT+Polnilec 230/48V+ inverter 1,5kW), ki je imel v nazivu besedo "generator". d'oh!
Za pravo rešitev s solarnimi paneli in MPPT regulatorjem pa ni hotel niti slišat, ker je to predrago - zaradi montaže panelov na jadrnico.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2025 10:29 am    Naslov sporočila:  Re: Trgovine z antenami - kje kupujete? Odgovori s citatom

Brusli je napisal/a:
Do plačevanja carin iz Kitajske mi ravno ni, če lahko za kakšno podobno ceno dobim lokalno.

lp

Zakaj bi plačeval carino ?
Kar nekaj fiber in gibljivih anten (433 in 868MHZ) sem že dobil in vedno brez carine.
Na Aliexpress-u izbereš "Choice", ki ima brezplačno poštnino in vsi paketi gredo čez Madžarsko "carino". Paket je doma v 10-14 dnevih brez dodatnih stroškov Wink

Eden prvih zadetkov za "fiber antenna 868Mhz": https://vi.aliexpress.com/item/1005003827437985.html za 22.38€

Brusli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2025 5:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Robert: Z Aliexpress trenutno žal ne morem naročati, ker mi ta spletna stran konstantno servira neko vohunsko javascript kodo, zato mi jo brskalnik blokira. Primer.

Naročal sem sicer iz ebay ali pa od nemškega amazon.de, kjer očitno nekatere stvari prodajajo tudi kitajci. Pričakoval sem, da ne bo treba nič plačati, vendar tudi, če je zadeva naprodaj na amazon.de, še ne pomeni, da bo odposlana iz EU. Nekatere izdelke očitno pošljejo iz kitajske in tukaj je vseeno carina. Sem že parkrat bil negativno presenečen, nazadnje ko sem kupoval neke poceni nalepke.

Sicer pa kakšna pa sploh je kvaliteta teh kitajskih anten napram tistim, ki so izdelane v EU?
Nazaj na vrh
Iztok_S
Član
Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Aktiv.: 4.52
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2025 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Občasno stranke povprašujejo po menjavi kablov za ročne mikrofone VHF radijskih postaj na plovilih. Dokler so bili v TSP doo še aktivni sem stranke napotil k njim, sedaj pa imajo že nekaj časa zaprto zato iščem koga, ki opravlja tovrstna popravila.
Kontakt na ZS
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.29
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2025 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok_S je napisal/a:
Občasno stranke povprašujejo po menjavi kablov za ročne mikrofone VHF radijskih postaj na plovilih. Dokler so bili v TSP doo še aktivni sem stranke napotil k njim, sedaj pa imajo že nekaj časa zaprto zato iščem koga, ki opravlja tovrstna popravila.
Kontakt na ZS

Tudi mene zanima, kje bi se dalo pri nas kupiti kabel za mikrofon ( 6 žilni - FT 8800)?

Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.21
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2025 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[quote="s53al"][quote="Iztok_S"][b]Občasno stranke povprašujejo po menjavi kablov za ročne mikrofone VHF radijskih postaj na plovilih[/b]. Dokler so bili v TSP doo še aktivni sem stranke napotil k njim, sedaj pa imajo že nekaj časa zaprto zato iščem koga, ki opravlja tovrstna popravila.
Kontakt na ZS[/quote]

Tudi mene zanima, kje bi se dalo pri nas kupiti kabel za mikrofon ( 6 žilni - FT 8800)?[/quote]

Tale kabel (če nisi zahteven) lahko sam sestaviš. Če se ne motim je 6 polni:
https://www.ic-elect.si/kabel-telefonski-6zilni-c-606-crn.html
https://www.ic-elect.si/kon-fcc-6-pol-m.html
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.29
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2025 2:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter123 vem za to varianto, če nebo druge. Samo tega konektorja v našem koncu ni za dobit. Ko bom kaj naročal bom še to. Hvala vseeno.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni