www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vmesnik za pošiljanje email sporočila...
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 17, 2006 11:26 pm    Naslov sporočila: icon_question Vmesnik za pošiljanje email sporočila... Odgovori s citatom

Tole sporočilo sem dobil pod zasebno. Dajem ga v razpravo na forum.

Vidim, da si zelo aktiven na forumu, pa sem se zato odlocil, da kar tebi zamorim zivljenje z vprasanjem. Zal se ne znam odlocit, v kateri podforum tako vprasanje spada, pa bom zadovoljen tudi, ce mi poves, kateri je najbolj primeren.

Kaj imam: sistem, ki da od sebe stiri on/off signale (open/close ali napetost 1/0)

Kaj potrebujem: napravico, ki mi glede na spremembo stanja kateregakoli od stirih portov poslje prednastavljeno email sporocilo na prednastavljen email naslov preko ethernet povezave.

Se boljsa resitev bi uporabljala SNMP protokol, kjer bi od napravice lahko dobil odgovor na vprasanje o stanju spremenljivke preko SNMP protokola.

Kako bi se taki zadevi reklo? Kje bi se to dobilo narejeno? Se kdo pri nas s tem ukvarja in je sposoben kaj takega profesionalno naredit v kratkem casu? Ali kdo pri nas ze kaj takega prodaja?

Videl sem nekaj na temo SCADA, a kompleksnost SCADA sistemov mocno presega potrebe, ki jih imamo pri tej zadevi.
Opravicujem se za tezenje, ce vprasanja nisem postavil na pravem mestu, vsekakor pa vnaprej najlepsa hvala za pomoc pri iskanju resitve.

Lep pozdrav

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2006 2:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko je "kratek cas" in koliko denarja je na voljo za tako zadevo ?
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2006 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadevo bi se z email sporocili dalo narediti prakticno takoj. Vsekakor je premalo podatkov za pravi odgovor.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2006 10:42 am    Naslov sporočila:  Jaz bi se pa rajši odločil za SMS sporočila Odgovori s citatom

Glede na ceno delovanja takega javljalnika dajem prednost javljanje po elektronski pošti. Vendar elektronsko pošto gledamo verjetno največkrat dvakrat dnevno.

Če pa je vest, ki jo je potrebno odposlati nujna, bi dal prednost SMS javljalniku. Seveda vsak SMS stane menda 21 Sit, a je sporočilo takoj pri človeku, saj GSM mobilne telefone imamo vedno v žepu.

Tak SMS javljalnik je bil objavljen nekoč v Svetu elektronike.
Nazaj na vrh
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.05
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2006 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo
Jaz sem izdelal tiskanec za Lantronixov XPORT modul , ki ima vse kar želi tvoj prosilec usluge razen ,da ima samo tri trigerje za sprožitev emaila in ne štiri kot želi.
Ima pa možnost triganja preko serijskega stringa z dvema specifičnima bajtoma.
Poleg tega deluje kot 232/LAN konverter.
Če hočeš ga napoti na moj mail.
Nazaj na vrh
joejoe
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 17:10
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2006 2:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
Koliko je "kratek cas" in koliko denarja je na voljo za tako zadevo ?

Naj definiram stvari, glede na to, da gre za moje vprasanje:

kratek cas: zadeva pripravljena za prodajo takoj oz. delujoca podobna naprava v produkciji.

Denar: Denar ni ovira, ce gre za resno resitev. Ne govorimo o necem, kar bi nekdo naredil na novo, ampak o izdelku, ki ima znano ceno.

LP
JoeJoe
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joejoe
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2006 2:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Zadevo bi se z email sporocili dalo narediti prakticno takoj. Vsekakor je premalo podatkov za pravi odgovor.

Kateri podatki manjkajo?

Osnova je tole:
- stirje diskretni vhodi
- ethernet izhod.

Glede na to, da je triger za cip najpogosteje TTL ali open/close, bo v vsakem primeru treba zadevo prilagodit sistemu, ampak to je tule blazna mala malca Smile

Vse ostalo mora bit nastavljivo:
- IP podatki naprave
- IP podatki sprejemnika
- prevod inputov v sporocila in posiljanje (mogoce celo obvezno na interval + pri prehodu)

Z veseljem postrezem s kakrsnimikoli dodatnimi potrebnimi podatki.

LP
JoeJoe

P.S. zelo me veseli izkazan interes, ker me sicer ljudje gledajo, kot da bi hotel zadevo z marsa Smile
Nazaj na vrh
joejoe
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2006 2:27 pm    Naslov sporočila:  Re: Jaz bi se pa rajši odločil za SMS sporočila Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Glede na ceno delovanja takega javljalnika dajem prednost javljanje po elektronski pošti. Vendar elektronsko pošto gledamo verjetno največkrat dvakrat dnevno.

Če pa je vest, ki jo je potrebno odposlati nujna, bi dal prednost SMS javljalniku. Seveda vsak SMS stane menda 21 Sit, a je sporočilo takoj pri človeku, saj GSM mobilne telefone imamo vedno v žepu.

Tak SMS javljalnik je bil objavljen nekoč v Svetu elektronike.

Samo SMS obvescanje je ze urejeno (celo po dveh neodvisnih poteh) in se izvaja glede na obvestilo po mailu za razlicne procese.

V osnovi gre takole:
1. mail z obvestilom o funkcioniranju vsake pol ure
2. mail ob prehodu stanja na katerem od vhodov

Prevod mailov:
ad1: ok, zadeva je pokonci in deluje
ad2: ups, nekaj se dogaja:
- glede na mail se potem lotimo obvescanja:
a) nekaj narobe z napravo, poslji maile z obvestilom skrbniku in serviserju
b) prehod nazaj v normalno stanje, poslji mail o normalizaciji
c) dvig na visji nivo panike, alarm, poslji SMS skrbniku in maile na vse konce

Prevod mailov in obvescanje je ZE UREJENO in ni stvar te napravice. Ta mora zgolj poslat sporocilo "port X: stanje Y" na nastavljen interval in ob spremembi "port X: sprememba stanja, zdaj stanje Y", logika prevoda pa tece na masini(ah), ki bo take maile prejemala.

Mogoce v osnovi nisem poudaril, da iscemo profi resitev, na katero bomo po nastavitvah pozabli. Zato je tolko bolj nujno, da gre za nekaj preizkusenega, ker bo nadzirani sistem pozabljen, razen ko bo slo za paniko. Takrat pa vse skup MORA delat.

Denar: ne govorimo o 1000 tolarjih. Seveda zadeva ne sme zlest v neke blazne vec tisoc evrske resitve. Za moje pojme bi za nekaj 100EUR verjetno ze lahko dobili neko resno resitev.

Vnaprej hvala za vse predloge!
JoeJoe

P.S. A bi kak mini SCADA sistem lahko tule prisel notri? Ve kdo za koga, ki se s tem ukvarja?

P.P.S a mora laufat tudi? Very Happy
Nazaj na vrh
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.05

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2006 6:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Joejoe ,na zasebna sporočila sem ti poslal nekaj informacij.
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2006 11:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hehe, verjetno nisi edini.

Kaksna mora biti pa kaj poraba?

Mislim, da se da to resiti prakticno takoj (oz. kar se caka je edino posiljanje naprave po posti), nekaj malega programiranja bo vseeno potrebo.
Nazaj na vrh
joejoe
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2006 10:51 pm    Naslov sporočila:  Nasel resitev! Odgovori s citatom

Pozdrav vsem!

Sem sicer kar nekaj casa porabil, da sem prisel do iskalnega niza
[ "input contacts" ethernet] v googlu in nasel naslednjo zadevo:

http://www.hw-group.com/products/damocles/damocles_mini_en.html

Druga taka resitev je APCjev monitoring. Gre za APC AP9340 s ceno okoli 350USD, ki prav tako dela vse, kar delajo veliki... pardon... ima vse, kar rabimo...

Vsem najlepsa hvala za pomoc in nasvete/namige. Upam, da mi bo ratalo s cim povrnit uslugo.

Lep pozdrav
Joze
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2006 11:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poglej http://www.svet-el.si/phpBB2/viewtopic.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1103

luštna zadevca, mislim, da bi lahko z njo rešil svoje zahteve
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70828.12

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 20, 2006 1:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 20, 2006 8:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mare, joejoe je iskal ze profi narejeno zadevo.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 20, 2006 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SBCjev (npr. Soekris) obstaja malo morje (za vsakogar nekaj), a je ocitno joejoe prevec zbircen Rolling Eyes Vsak SBC ima vsaj serijski vhod, na katerega lahko prikljucis vsako "profi" narejeno napravo (krmilnike, itd.).
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni