|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
grof DaltonII Neznanec

Pridružen-a: Pon 16 Jan 2006 9:02 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2007 6:03 pm Naslov sporočila: Semafor |
|
|
V šoli smo dobili nalogo da s pomočjo programa alpha programming naredimo semafor. Ker sem začetnik v programabilnih vezjih, bi vas prosil, da mi svetujete kje naj poiščem informacije.
Za vse odgovore se vam najlepše zahvaljujem!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2007 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Huh, vsi so dobili nalogo, da napravijo semafor
Je ze eden spraseval po tem nedolgo nazaj. Uporabi iskanje!
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grof DaltonII Neznanec

|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2007 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem poiskušal poiskati na forumu pa nisem našel nič oprijemljivega.
Namreč izdelati moram semaforja za usmerjanje prometa, obstajati morata pa tudi semaforja za pešce, ki lahko tudi s tipko preklopijo semafor za avte na rdečo po času 2 sec.
Iščem še naprej.
Hvala za odgovor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blueH2O Član

Pridružen-a: Sob 30 Sep 2006 9:23 Prispevkov: 71 Aktiv.: 0.31
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2007 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha, tole imam pa že narejeno, celo opis točno ustreza programu... Potrebuješ kodo za ARM ali PIC? Pripni shemo.
Podobna tema
Mimogrede, je to za seminarsko ali maturo?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grof DaltonII Neznanec

|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potreboval bi informacijo kako se to naredi v programu alpha programing.
To ni ne za maturo in ne za seminarsko pač pa imam možnost dobiti petico.
Hvala!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13 Prispevkov: 233 Aktiv.: 0.98 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm. Na naši šoli sem bil prvi ki sem se začel ukvarjati z Alpho, tudi pred profesorji (SŠER). Takrat sem naredil mislim da ravno nekaj podobnega. To je cca. 2 leti nazaj. To imaš pripeto v datoteki. Jasno da boš moral še kaj spremenit, vendar ti to nebi smelo delati preglavic, če poznaš nekaj osnov digitalne tehnike. To je semafor, ki je deloval še po takratnih predpisih (zelena utripa preden se preklopi na rumeno in nato na rdečo). Imaš pa na vhodu 2 stikali: ON in ERROR. Error prižgeš kadar je semafor pokvarjen ali njegovo delovanje ni potrebno (rumena utripajoča). ON pa je za običajen režim delovanja.
Skratka, prvi pogoj je da imaš program (simulator), nato pa le še volja. Priporočam pa ti, da se v šoli dogovoriš in ti posodijo ta PLC. Če te zanima to področje, jasno. Gre pa za zelo enostavno programiranje.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
SEMAFOR1.rar |
Velikost datoteke: |
3.44 KB |
Downloadano: |
227 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na sosednjem forumu Svet Elektronike tudi tece debata o tej stvari. Mare je prilozil zelo zanimiv link
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grof DaltonII Neznanec

|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala za odgovore seveda še posebej Kranjcu. Mislim da bom iz tega vsega nekaj že sestavil, res hvala vsem. Vam sporočim kako sem uredil tole stvarco.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13 Prispevkov: 233 Aktiv.: 0.98 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še en nasvet: preden se lotiš programiranja si nariši skico križišča, označi semavorje (npr. sem1, semA, ...) ter nariši časovne diagrame! To ti bo v zelo veliko pomoč. Če pa boš kaj potreboval se lahko obrneš name tudi preko MSNja. Če bom le znal bom pomagal.
LP B. Kranjc
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.30 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Mar 21, 2007 1:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Huh jaz sem pa mislil da bo govora o semaforjih v operacijskih sistemih. No, ok pa drugič.
Takih "semaforjev" je pa vsepovsod polno. Malo se je treba potruditi, nič ne pride na pladnju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dj_pucko Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 19:19 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.09 Kraj: Podravska
|
Objavljeno: Čet Apr 19, 2007 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tnxxx kranjc,imam isto nalogo pri praksi
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Apr 19, 2007 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jutri imajo v naši šoli tekmovanje v ALPHI. Smo danes testirali makete semaforjev.
Lp,denis
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RastaMan Član

Pridružen-a: Tor 04 Jan 2005 22:06 Prispevkov: 57 Aktiv.: 0.24 Kraj: Tolsti vrh - Novo mesto
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serdzodj Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.54 Kraj: Lukovica pri Domžalah
|
Objavljeno: Ned Apr 06, 2008 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
kranjc je napisal/a: |
Hmmm. Na naši šoli sem bil prvi ki sem se začel ukvarjati z Alpho, tudi pred profesorji (SŠER). Takrat sem naredil mislim da ravno nekaj podobnega. To je cca. 2 leti nazaj. To imaš pripeto v datoteki. Jasno da boš moral še kaj spremenit, vendar ti to nebi smelo delati preglavic, če poznaš nekaj osnov digitalne tehnike. To je semafor, ki je deloval še po takratnih predpisih (zelena utripa preden se preklopi na rumeno in nato na rdečo). Imaš pa na vhodu 2 stikali: ON in ERROR. Error prižgeš kadar je semafor pokvarjen ali njegovo delovanje ni potrebno (rumena utripajoča). ON pa je za običajen režim delovanja.
Skratka, prvi pogoj je da imaš program (simulator), nato pa le še volja. Priporočam pa ti, da se v šoli dogovoriš in ti posodijo ta PLC. Če te zanima to področje, jasno. Gre pa za zelo enostavno programiranje. |
Na SŠER se alpha uporablja že cca. 5 let ali več, tako da ne verjamem da si bil prvi. Samo toliko, da ne bo bahanja
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni