|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.34 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Pon Mar 03, 2008 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP
Mene pa zanima kakšen rele naj priključim na prvo shemo.
In pa kakšen senzor naj bi kupil (vrsta, serija itd)?
Hvala! _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BostjanVidmar Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46 Prispevkov: 299 Aktiv.: 1.41 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Mar 03, 2008 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da moraš kupiti senzor 12V, rele pa isto 12V (samodržalni) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BostjanVidmar Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46 Prispevkov: 299 Aktiv.: 1.41 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Apr 27, 2008 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
No imam še eno vprašanje.
Kako bi naredil senzor s katerim bi se mi odpirala vrata (navadna, ne drsna)?
Mislil sem, da bi na eni strani bil senzor s samodržalnim relejem za oprtje, na drugi strani pa senzor z relejem, kateri bi moral obrniti tok, da bi se motorček, kateri odpira in zapira vrata vrtel v drugo smer. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.34 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP
Te senzorje ki so v tej temi na prvi shemi sem izdelal zelo veliko sedaj pa me zanima kako bi naredil da bi imel senzor na hodniku, luč ali nek javljalnik pa v sobi to bi pa povezal brezžično bi se dalo to narediti z VF signalo ali s čim drugim, pod kakšno iskalno polje naj iščem v google za to? _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni