www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kakšen sesalec za odstružke?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 17, 2008 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uh malce pozen sem z odgovorom.
Taksen ciklon (cca 20l posoda) z priklopom na sesalec stane v Italiji (verjetno se bi naslo tudi pri nas) 20EUR, tako da je vprasanje smiselnosti izdelave.. Razen lastno veselje Wink

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 17, 2008 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Simon, lahko poveš kje v Italiji se dobi te reči?
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 17, 2008 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz sem to stvar videl v Remanzaku v eni zeleznini. Tocno ime se ne bom spomnil.
ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.64
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 17, 2008 4:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vedro za sesanje pepela sem ne dolgo nazaj videl v bauhausu v LJ.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 17, 2008 4:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

_ID_ je napisal/a:
Vedro za sesanje pepela sem ne dolgo nazaj videl v bauhausu v LJ.

Takšno se lahko sam napraviš.Jaz sem vzel posodo z pokrovom,ki ima še obroč za zapiranje.In na pokrovu sem zaspajkal dve cevi.Eno na sesalec,drugo pa na cev za sesanje.
Nazaj na vrh
BostjanVidmar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Aktiv.: 1.41
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 17, 2008 5:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj fotr jo je kupil. Izgleda tako, je pač normalna kanta (kovinska) s pokrovom, potem ima pa dve luknji. Na eni ima filter in nastavek, kamor priključiš sesalec. Na drugi pa nastavek, kamor priključiš cev (dobil jo je zraven, je kovinska). Mislim, da vsi vemo kako deluje Very Happy
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70626.54

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 17, 2008 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 18, 2008 3:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem se lotil izdelave ciklona. Kdaj bo pa narejen? hm? odvisno od časa, mogoče že jutri.
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 18, 2008 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BostjanVidmar je napisal/a:
Moj fotr jo je kupil. Izgleda tako, je pač normalna kanta (kovinska) s pokrovom, potem ima pa dve luknji. Na eni ima filter in nastavek, kamor priključiš sesalec. Na drugi pa nastavek, kamor priključiš cev (dobil jo je zraven, je kovinska). Mislim, da vsi vemo kako deluje Very Happy

Da to je posoda za čiščenje kamina sem sam mislil to predlagat v tisto luknjo s filtrom vtakneš cev od sesalca in deluje!

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
jur, kaj pa magnetron dela tam? Shocked
Imam malo prostora, pa je rezkar na hodniku pred sobo, pa ostali junk tudi. V vrečki na desni strani machine je pa polomljen zadnji menjalnik od bicikla.

Jur
Nazaj na vrh
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 23, 2010 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mare lahko prosim obnoviš slike.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 06, 2013 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mare, lahko prosim obnoviš slike, ali pa kaj več napišeš točno katere cevi si uporabil, namreč vem kako ta ciklon izgleda, samo si ga s plastičnimi kanalizacijskimi cevmi ne predstavljam.

Bom poizkušal zadevo uporabit za sesanje žaganja in priključit na klasičen okrogli sesalnik.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 05, 2015 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(junij '15)
Citiram:
1. jaz sem to stvar videl v Remanzaku v eni zeleznini. Tocno ime se ne bom spomnil.
2. Vedro za sesanje pepela sem ne dolgo nazaj videl v bauhausu v LJ.
3. Moj fotr jo je kupil. Izgleda tako, je pač normalna kanta (kovinska) s pokrovom, potem ima pa dve luknji. Na eni ima filter in nastavek, kamor priključiš sesalec. Na drugi pa nastavek, kamor priključiš cev (dobil jo je zraven, je kovinska).

na dilah moram kar najbolj pospraviti. Razen prahu, delcev strešne opeke, itd., je kje še kakšno listje ali trava od kakšnega gnezda, luščine orehov, vse kar za seboj puščajo kune in podobne živali - ni da ni.
Imam en nizkocenovni vodni sesalec, a bi vseeno raje dal ciklon pred njega.

1. Kje je Remanzak ? Google ga ne najde;
2. A vedro za sesanje pepela je pravzaprav predciklon za navadni sesalec ?
3. Kje je kupil ?

Drago_G
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12
Aktiv.: 1.62
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 05, 2015 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Psevdonim, Remanzak (it. Remanzacco) je kraj v Italiji, na pol poti med Čedadom (it. Cividale) in Vidmom (it. Udine), kjer je bilo nekoč popularno tehnično nakupovalno središče predvsem za severnejši del severne Primorske (od Bovca do Kanala).
Ali je še vedno aktualno ali ne, nimam pojma. Tam me verjetno ni bilo že kakšnih 10 let, saj so se podobna nakupovalna središča razširila tudi po Sloveniji.

Na preostala vprašanja pa na žalost ne vem odgovora.
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 05, 2015 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
...
2. A vedro za sesanje pepela je pravzaprav predciklon za navadni sesalec ?
...

Da, imaš pa tudi vedro na katerem je sesalec.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni