www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

nadzor internet aktivnosti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 20, 2009 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tale MediaSentry pa tako vztrajno razbija po mojih vratih št. 33779, da bi jih lahko obtožil kakšnega napada.... si lahko kdo od računalniško bolj pismenih naloži Peer Block in mi pove, kaj za vraga se dogaja ?
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 20, 2009 11:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://en.wikipedia.org/wiki/MediaSentry
http://www.site-xyz.com/taxonomy/term/1049
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 21, 2009 1:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
tale MediaSentry pa tako vztrajno razbija po mojih vratih št. 33779

Huh? Eh?
A ti nimaš hardverskega firewalla? Think
Uporaba routerja je zelo dobrodošla. Potem poročaj naprej.

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 21, 2009 8:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala za linke o MediaSentry; v originalnem članku piše o tem, da se je MediaSentry priklopila na nek privat računalnik in presnemavala datoteke iz njega, potem pa so tožili lastnika, da razpečuje MP3, ali tako nekako.
In zdaj je protitiožba in tožba, itd.

Router sem že imel, pa so mi rekli, da je uporaba routerja za en PC bedarija.
Bom ga še enkrat priklopil in poročam.
Drugače pa opažam, da MediaSentry znori, ko gledam videe na Youtube.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 21, 2009 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni bedarija ...

LP, Grega
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 21, 2009 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ponovno vklopil router.
Še vedno so "napadi", Mediasentry tokrat ni zraven. Zgleda, da jim je zanimiva tista IP-številka, ki jo imam brez routerja. Se da kje zvedeti zakaj ?
Verjetno sem vprašal že stokrat - od kod to sploh leti ? In kam ? Če npr. piše University of Oslo, ali to pomeni, da ima nekdo na univerzi v Oslu inštaliran program, ki po internetu išče odklenjene, odprte računalnike za nevem kakšen namen ?
Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.48
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2009 12:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam imam pestro družbo - Prdvsem SONY in Limelight Networs inc ter Level 3 In kako za vraga naftni šejk iz Savdske arabije ve da vozim dizla Smile
http://www.soncni-zarek.si/box/AnyC00068.png
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2009 7:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kot vidim, imaš tudi ti preko routerja, glede na številko 192.. . Jaz imam tiste modre izklopljene, tako da beleži samo UDP, TCP pa ne, čeprav ne vem ne kaj je eno, ne kaj je drugo. A moram vklopiti tudi TCP, to bo verjetno "Block HTTP" ?
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2009 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo me zanima, kako imate nastavljene routerje, da vam vsa ta solata hodi skozi? Think DMZ mogoče? To je kot da ne bi imel routerja.
Jaz ne dobim nič!

bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2009 11:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si preveril, da ne gre mogoče za Skype, kot si že omenil?
Skype se namreč poveže na vsaj en drug Skype, da je priklopljen v omrežje. Če povezava pade, takoj izbere drugega. Dohodna vrata so ob namestitvi izbrana naključno in gre za visoko številko. Vrata 80 in 443 so izhod v sili (požarni zid). Ko je Skype zagnan, tudi gosti druge Skype, kar pomeni, da se ti neznani ljudje povezujejo na PC.
Teh povezav pa se ti ni treba bati, razen če imaš ozko pipico in se tisti ljudje začnejo pogovarjati (ne tipkati). Bitno hitrost, ki jo Skype uporablja pa se izpiše v statusni vrstici, če imaš to vklopljeno.
Da gre to čez usmerjevalnik lahko brez nastavljanja poskrbi UPnP.

Da vidiš kateri program ima čez neko povezavo, zaženi netstat -b.
Tvoja Skype vrata so v Skype pod Advanced nastavitvami.
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 23, 2009 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

za router moram preslikati nastavitve sem, mogoče bo kdo vedel kaj je narobe nastavljeno; za moj nivo znanja o omrežjih je isto kot če bi pisalo asodfq09348u49qz3er9fhq09234hfq083rh.

Hvala za info o Skype; večino časa je izklopljen, tako da so vsi, ali vsaj večina listingov iz Peerblocka brez Skypa.
Netstat -b spet vrže ven en kup nerazumljive solate; moram še preveriti, ali je to za "javnost" ali ne; na prvih objavljenih listingih iz Peerblocka je bil tudi moj IP - kot da bi si montiral alarmno centralo in celemu svetu razglašal šifro. Najbrž.

Vklopil sem še "block HTTP" in kaj se je zgodilo ? Grem na domačo stran "moje" šole http://vss.scv.si/ - sploh ne odpre, v Peerblocku pa se izpiše blokada naslova 194.249.251.4 - Academic and Research Network of Slovenia.
Poskusim še http://www.elektronik.si - odpre normalno, a se trikrat izpiše blokada številke 204.253.143.156 - Intel Corp. Kaj zdaj to ?
Resno razmišljam o tem, da bi prebral User Manual od Peerblocka.

Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 24, 2009 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
Netstat -b spet vrže ven en kup nerazumljive solate; moram še preveriti, ali je to za "javnost" ali ne; na prvih objavljenih listingih iz Peerblocka je bil tudi moj IP - kot da bi si montiral alarmno centralo in celemu svetu razglašal šifro. Najbrž.

Kot vidim iz PeerBlock-a je tvoj IP itak notranji in ni viden izven tvojega omrežja. Javnosti torej nič ne pomaga, da ga vedo, če ga ne morejo doseči. Kam imaš povezave pa si že povedal s PeerBlock-om. Z netstat bi bil samo še malo bolj natančen. Če ne bi rezal slike, bi ti verjetno lažje pomagali.
netstat -b ti izpiše trenutne IP (TCP in UDP) povezave in kateri proces skrbi za določeno povezavo (stikalo -b). Izpišejo se stolpci: Proto - protokol TCP ali UDP, Local Address - Naslov tvojega računalnika in vrata, Foreign Address - Naslov drugega konca povezave, State - Stanje povezave, ko je vzpostavljena je ESTABLISHED, PID - ID procesa in v oglatem oklepaju njegovo ime.
Izpisana 'solata' je zelo uporabna, saj bolje veš, kaj se dogaja in kdo je za to odgovoren.

psevdonim je napisal/a:
Vklopil sem še "block HTTP" in kaj se je zgodilo ? Grem na domačo stran "moje" šole http://vss.scv.si/ - sploh ne odpre, v Peerblocku pa se izpiše blokada naslova 194.249.251.4 - Academic and Research Network of Slovenia.

Če blokiraš spletni promet, je pričakovano, da splet ne deluje. HTTP - Hyper Text Transfer Protocol.

Predlagam, da si o neznanih izrazih kaj prebereš na spletu.
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tukaj sem preslikal nastavitve routerja, če sem izbral pravo poglavje:

Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 07, 2013 7:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(okt. '13)
Po letih iskanja kaj zaznava PeerGuardian, kdo se priklaplja na moj PC ali na čigav PC se priklapljam sam (slike v prejšnjih sporočilih), sem slučajno našel rešitev na Youtube :
- zapreš vse programe;
- cmd -> netstat -ano;
- izpiše programe, ki uporabljajo internet, skupaj z neko ID številko;
- v Task Manager preveriš čigava je ta ID številka (v konkretnem primeru je šlo za btdna.exe, nekakšen podprogram od že leta nazaj brisanega BitTorrenta).
Zdaj je mir.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni