www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Novoletne lučke
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2007 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

G.Silvo, imel bi eno vprašanje glede programiranja eproma, in sicer: Ko izberem .hex datoteko, katero bi jo rad vnesel v eprom, mi javi okno, katero datoke naj izbere za input... Mene zanima kako ste vi sprogramirali eprom? Ko sprogramiran eprom dam v zvezdo, mi gori samo en krak, nič ne utripa, ali kaj podobnega, ampak samo gori. Z osciloskopom sem pomeril signale, ki jih potrebuje in vsi so tako kot morajo biti.

Hvala

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2007 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dkone je napisal/a:
Z osciloskopom sem pomeril signale, ki jih potrebuje in vsi so tako kot morajo biti.

Hvala

Kake signale si meril? Če je v epromu kakrkoli zapisano, se mora nekaj dogajati. A teče števec?

PS

Prosim, da v bodoče lepiš pripone tukaj na forum! Imaš album, pripono lahko dodaš tudi v samo sporočilo. Razni free strežniki pripone čez čas obrišejo. Sporočilo potem izgubi smisel.

Nazadnje urejal/a Silvo Sob Nov 17, 2007 8:14 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2007 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meril sem na IC3 na pinih 1,9,ter na IC4 pin 11 in pin 10 in na vseh teh pinih mi je pokazalo lep pravokotni signal in tudi z voltemtrom sem preveril in mi kaže 2,55 V. Kako pa bi preveril, če teče števec?

hvala

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2007 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri, če se izhodi na števcu 4040 spreminjajo. Le ti naslavljajo eprom. Preveri, če prihajajo impulzi na pin 10 - 4040 clock. Preveri tudi v kakem stanju je pin 11 (reset)
dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2007 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na pinu 10 je cca 0.5V in signal je popačen,ne dobim lepe slike. Na pinu 11 pa je 0V. A to ni dobro? Zamnejal sem števec in oscilator, pa isto.
Mene zanima kako ste sprogramirali eprom? Natavim v okni HEX? Ali kako drugače?

SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2007 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz lahko brez tezav sprogramiram eprom, pa tudi na zalogi jih imam nekaj. Trenutno pa ne morem napraviti TIV. Tako da ce si za menjavo Rolling Eyes
dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2007 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam programator za eprome in seveda TIV. Tako, da imam vse za izdelavo, samo "zalaufati" jo ne morem. Hvala za enkrat. Če pa rabiš kako vezje, bi se pa dalo kaj zmeniti. Samo vržem pod luč pa je.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2007 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na pin 10 morajo prihajati lepi pravokotni impulzi. Je s povezavo IC3a(6) na IC4(10) vse vredo? Teče prvi števec (IC3a)? Prihajajo impilzi na pin 1 (IC3a)? Če ne, potem je nekaj narobe okrog vezja IC2b.
dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 18, 2007 12:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Na pin 10 morajo prihajati lepi pravokotni impulzi. Je s povezavo IC3a(6) na IC4(10) vse vredo? Teče prvi števec (IC3a)? Prihajajo impilzi na pin 1 (IC3a)? Če ne, potem je nekaj narobe okrog vezja IC2b.

Odstranil sem vse čipe, razen 4093. Pogledal sem na pin 11, je lep pravokotni signal, potem na pin 4, tudi, ko pa pogledam na pin 10(IC2c) pa ni nobenega signala. Meril sem pa direktno na IC2. Povezavo potekajo do ostaliih čipov. Preveril diodo 1n4148, kondezato ter upor, vse tako kot treba. Zamenjal 4093, isti siptomi.

dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 18, 2007 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pa mi je le končno uspelo pognati tole zvezdo. Sumil sem oscilator, ampak napaka je bil skurjen 4520. Se sreča, da imam programator(hvala Damjanu za sposojo), ki vsebuje TTL/CMOS tester, tako da sem preveril vse čipe ali delujejo pravilno. Sedaj že lepo sveti in obeta se še ena zvezda. G.Silvu se zahvaljujem za pomoč.
T4C3R
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Sep 2005 17:38
Aktiv.: 0.27
Kraj: Celje - okolica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo kateri programator pa uporabljaš?

Imam še nekaj epromov in ogromno diod, pa veselje Razz , pa se spravljam tale "okrasek" naredit, da ne bo dolgčas na oknu oz. balkonu Cool

lp, matic
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

malce gledam tale načrt...a ni PCB za zvezdo dvostranska (dosti LEDic je nepovezanih)? V načrtu ni druge strani...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor sem razumel iz pdf-ja moreš anode povezati skupaj z žico.
kolikor vidim iz vezja ima stolpec diod vsaj na enem mestu anodo povezano tako da bi moralo delovati.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako. Povezal sem z žico posebaj vsak krak in deluje.
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aha...hvala za pojasnila.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni