www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PIC16F877(a) prekinitve, assembler
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uf. Jutri sem v LJ in ti lahko posodim knjigo.
Pripravi si čim daljši spisek vprašanj in vse zapiske od predmeta. Tečaj bo enkraten (ne vem, kdaj bom naslednjič v LJ) in intenziven, zato imej svežo in odpto glavo.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Borza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Avg 2012 14:46
Aktiv.: 0.13
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Načeloma bi rabil samo čim več splošnih napotkov, kako se lotit zadeve, trenutno pa sem v avstriji tako da se ne bova mogla dobiti, konec naslednjega tedna bom nazaj
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem pa sem napiši seznam vsega, kar te zanima in kaj ti dela težave. Na bolj obširna in podrobna vprašanja boš dobil bolj uporabne odgovore. S kapljanjem posameznih vprašanj boš namreč bolj počasi napredoval.
Napiši še seznam vsega, kar ti je vsaj teoretično jasno, in kaj ti je tudi praktično jasno.

S katerim PICem delate?
Kje pišete programe (MPLAB, ...)?
Kaj imate podano (EEprom zanke, LCDinit, osnutek programa, config word, ...) ali morate čisto v prazno okno začeti pisati (morebitna takšna zahteva s strani profesorja je mimogrede čisto izživljanje, kar si upam povedati vsakomur)?
Kaj vse pride v poštev? Osnovna "goto - call - return" zasnova programa, zakasnitvene zanke, prekinitve, tabele, premetavanje skupine spremenljivk z indeksnim registrom, ... ?

Moderatorji naj prosim razdelijo temo in jo prestavijo v Programiranje PIC-a v Assemblerju.
Borza, ti pa potem piši samo v eno temo, da boš imel vse na kupu.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Borza
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

delamo na 16f877a v mplabu in mikroC, prazno okno.

drugače naj bi znau vpise v eeprom, prekinitve, čakalne zanke, timer0-števec in delilnik frekvenc, timer1-primerjalni in prestrezni način, generiranje pravokotnih impulzov, pwm, in a/d pretvorbe

ker je to bilo za mene povsem nekaj novega, sem se sam učil po čisto laičnem principu, večino tega razumem, ne gre mi pa razmišljanje v kodi

se pravi ko vidim kos kode povsem razumem kakšen je njen pomen, težave mi dela sestavljanje kode, in stvari kot so nastavljanje pravilnega časa npr. pri razmerju signal/pavza pravokotnega impulza
Nazaj na vrh
Hector1
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Feb 2012 11:54
Aktiv.: 0.60
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Borza, si mogoče dijak Vegove? Popravni izpit pa imaš pri prof. mag. Milan Setničar? Ker me tvoja snov spominja na mojo Very Happy
Nazaj na vrh
Borza
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ko bom doma bom še bolj podrobno napisal kaj mi dela težave
Nazaj na vrh
Borza
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2012 4:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, dijak vegove sem in Milan Setničar je moj profesor.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni