|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elgrozni Neznanec

Pridružen-a: Tor 21 Jun 2011 2:07 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04 Kraj: Štanjel
|
Objavljeno: Čet Nov 29, 2012 12:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Hej,
hvala res vsem za nasvete zaenkrat
Nekatere reči niso še dokončane (varovalke, hlajenje tranzistorjev in greca itd.) ker sem želel narediti test še preden stvar priklopim na breme in se začne taprava proizvodnja toplote. Trenutno se nobena komponenta ne greje prav posebno razen BD138.
Integriranega vezja nisem želel uporabiti da bi se več naučil, Upam da mi uspe težavam navkljub projekt pripeljat do konca.
Na shemi z izmerjenimi napetostmi sem puščice obrnil tako, da kažejo od plusa proti minusu. Je pa mogoče, da sem pri kakšni meritvi tudi pomešal. Čez vikend bom izmeril še enkrat in res pazil kako je napetost obrnjena. Poleg tega bom preveril še vse, kar ste mi svetovali.
Lp,
Klemen
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elgrozni Neznanec

Pridružen-a: Tor 21 Jun 2011 2:07 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04 Kraj: Štanjel
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Dec 09, 2012 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kemikalije lahko npr. kupiš v Mavrici.
Tranzistorje pa preveriš z multimetrom na funkciji za testiranje diod, klasični tranzistor lahko za ta namen upodobimo s tremi diodami. Najdi sliko na internetu pa ti bo hitro jasno, kako preverit.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni