www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vijak M1.5
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 28, 2006 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Andrej, koliko teh vijakov in matic pa potrebuješ ? Mislim, da bi se jih nekaj našlo pri meni. Moram z digitalnim šublerjem premeriti kaj imam pravzaprav na zalogi.

lp Jože
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 28, 2006 4:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsaj 5kosov bi rabil,če je mogoče.
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2006 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem preiskal in premeril, žal so najmanjši M2, pa še za te imam samo dve matici.

lp
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2006 2:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je 1.6 na zunanji strani navoja ali na notranji? Ce je na notranji, imam kar nekaj sraufov od diskov, ce je na zunanji pa imam samo 5 komadov (na sliki) s premerom 1.3 in dolzine 3.4mm (izmerjeno z mojim zal ne digitalnim sublerjem Wink). Se pa bojim da tale navoj ni metricen... Bi bilo treba poskusit, pa nimam matice.

Edit: Zdaj, ko ga gledam na sliki je zelo ocitno, da ni metricen. Ti taki vijaki kaj pomagajo?
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2006 2:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

oversc0re je napisal/a:
(izmerjeno z mojim zal ne digitalnim sublerjem Wink).

Sedaj jih imajo v Hofferju (digitalna pomična merila namreč), pa še prav poceni. 150 mm je nekaj čez tri tisočake. Sam ga uporabljam zaradi vse slabšega vida, ne zaradi važenja pred ostalimi.

lp
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2006 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Joj, oprosti, saj nisem mislil, da se vazis. Samo zelo imenitno se mi zdi ko cifre letijo gor pa dol Smile Kako natančni pa so tile iz hoferja?
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2006 9:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Sedaj jih imajo v Hofferju (digitalna pomična merila namreč), pa še prav poceni. 150 mm je nekaj čez tri tisočake. Sam ga uporabljam zaradi vse slabšega vida, ne zaradi važenja pred ostalimi.

Off topic:
Kje jih še sploh imajo. V Mariboru so jih menda takoj razgrabili.

andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2006 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly,nič hudega.Vijaki m2 imam dosti.Res pa ti dobro še vijaji M1....Glavno,da sem našel od starega mobija.Tisti vijak na sliki je verjetno za pločevino.
Hudiča,pa danes mislil sem naročiti kolegu za nakup dig. merila.
Lp
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 11:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Od drugega foruma sem dobil naslov podjetja in sem vprašal.Imajo samo od 2mm naprej To pomeni da naše firme ne delajo manjše..Edino bom počakal,da pride pomlad in bom pogledal na bolšji trg,če je kaj.
Lp
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70630.60

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
drejko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18
Aktiv.: 1.07
Kraj: koroška-okolica SG

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vijake m1.5 imam gotovo doma samo za matice pa nisem siguren.BOM preveril.
LP Drejko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drejko,hvala.Saj ni treba iskati.Zdaj še ne rabim,ker sem že našel 2vija in matico.Spomladi bom iskal za kje dobiti,tako da bom imel na razpolagi.
Lp
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2007 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takšne malenkosti se dobi tukaj: KAMM v Šenčurju .
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni