www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Varstroj el. shema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je mogoče levi za spreminjanje rampe (časa) od nič do nazivnega toka, ko pritisneš tipko? Sem videl tudi tako nastavitev. Ali pa za spreminjanje časa od nazivnega toka do toka nič ko jo spustiš.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
transalp
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08
Aktiv.: 2.13
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gumb s "pikicami" je za točkasto varjenje, z njim se nastavlja čas varjenja posameznega točkastega vara. Po nastavljenem času je točkasti var končan. Za vsak naslednji točkasti var je potrebno sprostiti in ponovno pritisniti tipko na varilni pištoli.

Gumb z "grabljicami" Very Happy je namenjen intervalnemu varjenju - varjenju s presledki - in deluje v kombinaciji z gumbom za točkasto varjenje ("pikice"). Z gumbom za intervalno varjenje ("grabljice") nastavljamo čas pavze med posameznimi vari, gumb za točkasto varjenje ("pikice") pa določa čas varjenja posameznega vara v zaporedju. Pri intervalnem varjenju je tipka na pištoli pritisnjena ves čas intervalnega varjenja, torej tudi med pavzami, zaščitni plin stalno izhaja iz pištole, med pavzo se zaustavlja le pogon žice.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frke
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Sep 2005 14:41
Aktiv.: 0.89
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj aparat Varex 160/180 letnik 1976 ima tudi stikalo 220/380V in vtikač za 220.

Sicer nisem še nikoli poskusil priključiti na 2 fazi na 380 V, ni bilo potrebe.
Še vedno dela.

IMG_0639.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.88 MB
 Pogledana:  2 krat

IMG_0639.JPG

IMG_0638.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  4.24 MB
 Pogledana:  0 krat

IMG_0638.JPG

IMG_0636.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  4.41 MB
 Pogledana:  0 krat

IMG_0636.JPG

Nazaj na vrh
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.76
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frke, lahko ga priklopiš na 380V vendar potem stikalo mora biti tudi na 380V!
transalp to si pravilno pojasnil-aparat je očitno namenjen vzdolžnemu točkanju.

laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.76
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Seveda lahko, če je narejeno za to. Starejši aparati so bili praktično vsi narejeni tako, da si lahko varil na 220, če si rabil večji tok pa si dal na 380 - na dve fazi, brez ničle.

Samo ne na isto navitje Whistle

tibi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Dec 2003 11:08
Aktiv.: 1.06
Kraj: bukovje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 8:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sončne celice je napisal/a:

Zanima me zakaj ima na zadnji tablici napisano da ima priklop na omrežje 220/380V če ima samo 220V. Kar sem malo pogledal po aparatu sem opazil da je ta možnost odprta, sam nevem kako bi pravilno povezal, da bi zadeva delovala pravilno in varno.

Vezava tega aparata ni tipična vezava drugih-sedanjih (enofaznih-medfaznih) varstrojevih apararatov. V filemanager-ju sem dodal el. shemo aparata:

Home/Varmig_140_160.bmp (zal ne morem pripeti direktnega linka, ker zgleda da mi nagaja računalnik)

Trenutno imaš transformator vezan za 380V (preglej še vezavo ločilnega transformatorja).
L.P.
Nazaj na vrh
sončne celice
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 11:20
Aktiv.: 0.48
Kraj: Velike Žablje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 22, 2013 8:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

No nekaj časa je minilo, varilni aparat sem razstavil ga malo popravil in na novo pobarval, ter priklopil na 400V, prej bil na 230V, sedaj dela kot švicarska ura le malo mi še nagaja nastavitev okrog podajalca žice, je vse imelo precej lufta in ga še ima....

tibi: jaz ne morem odpret datoteke v Filemanager-ju, mi javi neko napako. Bi bil zelo vesel če mi pošlješ na ZS.

Fotografija-0132.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.23 MB
 Pogledana:  3 krat

Fotografija-0132.jpg

Fotografija-0134.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.04 MB

Fotografija-0134.jpg

Fotografija-0135.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.11 MB

Fotografija-0135.jpg

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni