|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matosg Član

Pridružen-a: Čet 20 Jun 2013 22:32 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.47 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Tor Feb 25, 2014 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
japek je napisal/a: |
Matosg, ti kratko skleni Y1 in Y2. |
To sem tudi ze probal n-krat in ne reagira nic.
Pocasi bo cas, da upokojim ta modul.
Najlepsa hvala vsem za trud. Ce bi lahko, bi vas vse povabil na pivo. _________________ Lp,
Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Tor Feb 25, 2014 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napaka je v tem, da si namesto relejev vezal stalni plus. Releja moraš uporabit, saj vezje po vsakem vklopu preverja, če se je vse vklopilo in nato tudi vse izklopilo. Takoj, ko nekje v vezju ostane plus, namesto, da ga rele izklopi je zaznana napaka. To vezje se uporablja za varnost, zato se mu tudi reče dvoročni vklop. Največji dovoljeni čas med pritiskom tipk je pol sekunde. Vezje preverja ta čas in tudi preverja, če si tipko izpustil. Enostavno kot pasulj, če se držiš navodil.
Ne vem kako ti naj delovanje in uporabo opišem še bolj enostavno.
Vse to imaš napisano že v prejšnjih postih.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matosg Član

Pridružen-a: Čet 20 Jun 2013 22:32 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.47 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Tor Feb 25, 2014 1:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaksna je logika dvorocnega vklopa vem, hvala.
S tem, ko sem na 31 pripeljal signal, sem simuliral zunanji rele. Na tak nacin se veze PILZ module, ki sem jih kar nekaj vgradil.
Sem odstranil modul. Ocitno je z njim nekaj narobe, saj vezava po shemi ne deluje in tudi ostale variante, ki so mi poznane, ne.
Imam se en PILZ modul in ga bom vgradil namesto tega.
Uporabljam stare komponente, tako da ni sile glede menjave, razen nova vezava. _________________ Lp,
Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.30 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Tor Feb 25, 2014 2:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na shemo in opis bi to moralo delovati. Verjetno je z modulom res nekaj narobe. _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matosg Član

|
Objavljeno: Tor Feb 25, 2014 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pilz vgrajen in deluje. Pol dneva dela za nic.
Se enkrat hvala vsem za trud. _________________ Lp,
Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni