www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Moeller dvoročni vklop
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matosg
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jun 2013 22:32
Aktiv.: 0.47
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 25, 2014 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

japek je napisal/a:
Matosg, ti kratko skleni Y1 in Y2.

To sem tudi ze probal n-krat in ne reagira nic.
Pocasi bo cas, da upokojim ta modul.

Najlepsa hvala vsem za trud. Ce bi lahko, bi vas vse povabil na pivo.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 25, 2014 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napaka je v tem, da si namesto relejev vezal stalni plus. Releja moraš uporabit, saj vezje po vsakem vklopu preverja, če se je vse vklopilo in nato tudi vse izklopilo. Takoj, ko nekje v vezju ostane plus, namesto, da ga rele izklopi je zaznana napaka. To vezje se uporablja za varnost, zato se mu tudi reče dvoročni vklop. Največji dovoljeni čas med pritiskom tipk je pol sekunde. Vezje preverja ta čas in tudi preverja, če si tipko izpustil. Enostavno kot pasulj, če se držiš navodil. Mr. Green
Ne vem kako ti naj delovanje in uporabo opišem še bolj enostavno. Pray
Vse to imaš napisano že v prejšnjih postih. Mr. Green
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matosg
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 25, 2014 1:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaksna je logika dvorocnega vklopa vem, hvala.
S tem, ko sem na 31 pripeljal signal, sem simuliral zunanji rele. Na tak nacin se veze PILZ module, ki sem jih kar nekaj vgradil.
Sem odstranil modul. Ocitno je z njim nekaj narobe, saj vezava po shemi ne deluje in tudi ostale variante, ki so mi poznane, ne.
Imam se en PILZ modul in ga bom vgradil namesto tega.
Uporabljam stare komponente, tako da ni sile glede menjave, razen nova vezava.

japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 25, 2014 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na shemo in opis bi to moralo delovati. Verjetno je z modulom res nekaj narobe.
matosg
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 25, 2014 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pilz vgrajen in deluje. Pol dneva dela za nic. Confused
Se enkrat hvala vsem za trud.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni