|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2007 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem kaj bi rad delal. Poglej predvsem Xubuntu ali DSL (DamnSmallLinux). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gtrks Član

Pridružen-a: Pon 26 Mar 2007 9:24 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.05 Kraj: Podsabotin / Nova Gorica
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2007 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
zvitko je napisal/a: |
kateri linux bi pa dorbo delal na mašini 900mhz pa 128mb rama
hvala za odgovore:) |
Ah jz predlagam da si daš gor Ubuntu 6.06 , ki je long term support. In osnovne stvari za kodeke in podobno instaliraš z Automatixom in Synapticom. V bistvu imaš za Desktop na linuxu zadnje čase izbiro Ubuntu, ( obstaja precej dobr slovenski forum za vprašanja www.ubuntu.si) potem imaš tu Suse, ki sicer instalira skoraj vse njihova različica "aka control panela" je zelo dobra čeprav po mojih izkušnjah velikokrat omejena, če se hočeš spustit bolj globoko. Suse sem zapustil, ker je bil njihov zagon zelo dolg...Ubuntu 6.06 ima tudi to dobro lastnost, da je bistveno manj požrešn kot ostale distribucije. Nekateri prisegajo tudi na Gentoo za desktop...
Sam sem 8 let nazaj začel z RHL, dolgo časa uporabljal Suse sedaj pa že kar nekaj let na Ubuntu distribuciji. Za server pa najraje uporabljam Debian.
Mislim pa da je 128MB rama zelo malo in bo potrebno pobrskat po predalih za karkoli uporabnega drugače bo "SWAP" trpel.
Toliko o tem. _________________ Za nostalgike: http://pg302.sourceforge.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2007 2:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
gtrks je napisal/a: |
...sedaj pa že kar nekaj let na Ubuntu distribuciji. Za server pa najraje uporabljam Debian.... |
Pod to se podpišem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rapvirus Neznanec

Pridružen-a: Sob 02 Jun 2007 11:13 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jun 02, 2007 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem absolutno za ubuntu. za kake grafične driverje ni več problem.. (avtomatizirano) prav tako se kodeki samodejno namestijo ko jih rabis. Poleg tega je tak lep add/remove na katerem lepo označiš katere programe/igre rabis pritisneš ok ostalo pa naredi ubuntu sam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.66 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 12:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Predlagal bi ti ali opensuse ali ubuntu, ki sta trenutno edini pametni distribuciji za domači računalnik. Vse ostalo je ali prekomplicirano, premalo podprto ali pa zastarelo.
Problem pa bo s kodeki za mp3, divx ipd... kolikor vem, jih nobena distribucija ne vključuje več. Je pa res, da je vsaj za opensuse stvar rešljiva precej preprosto: dodaš en repozitorij programja in zaženeš update (in namestiš predvajalnik mplayer) ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dule19 Neznanec

Pridružen-a: Ned 18 Nov 2007 17:31 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00 Kraj: okolica LJ
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ubuntu je zakon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
dule19 je napisal/a: |
Ubuntu je zakon |
A bi vedel, kako se v ubuntu nastavi povezava za ADSL,da bi vpisal svoje up. in geslo? Vse sem pregledal, pa nikakor ne morem najdit. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 6:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej tule: http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Gutsy
Sem skoraj 100% da nekje piše.  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
California Član

Pridružen-a: Pet 26 Avg 2005 19:48 Prispevkov: 236 Aktiv.: 1.00 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2007 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
A je kdo med vami poizkusil z FeriX2.2? Potegnil sem dol verzijo 2.2, ki naj bi bila zapakirana kot imidž, katero bi bilo možno zapeči na DVD. Meni razpakira kar mape z imeni: boot, KNOPPIX oscfcd, vkljuci in pa datoteke: autorun, cdrom ...
Kaj je potrebno narediti narediti, da dobimo taprav DVD iz tega?
Lp.
Vlado _________________ California |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Petrovcic drago Neznanec

Pridružen-a: Sre 26 Avg 2009 10:04 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: Jakovica
|
Objavljeno: Sre Avg 26, 2009 10:39 am Naslov sporočila: Debian |
|
|
Razprave o distribucijah linuxa tečejo na vseh mestih, kjer se omenja linux sploh. Zato sem sem se jaz sam potrudil in osebno preizkušal vse možne distribucije,kar jih je brezplačno dostopnih. Na starih računalnikih; 400 mhz, 500 mhz in tudi 2200mhz se mi je najbolje izkazal debian. Včasih je bila to zahtevna distribucija glede znanja o linuxu. Danes to ni več in vsak, ki si upa nastaviti bios za zagon iz CD ROMa je sposoben tudi instalirati to distribucijo in jo tudi uporabljati. Prav tako pa ima tudi debian "live" verzijo, tako, da jo lahko preizkusite brez instalacije. Prilagoditi ga je možno za vsakršno rabo,zato so na njem grajene mnoge druge distribucije, tudi ubuntu. Kdor pa veliko da na lepotne dekoracije si pa lahko namesti razne izpeljanke debiana, katerih ne manjka na internetu, samo malo je treba pogooglati.
lep pozdrav! _________________ Nemogoče je največkrat možno |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lordkreps Član

Pridružen-a: Sre 17 Okt 2007 9:49 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.48 Kraj: Levi žep
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2009 9:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
California je napisal/a: |
Pozdravljeni!
A je kdo med vami poizkusil z FeriX2.2? Potegnil sem dol verzijo 2.2, ki naj bi bila zapakirana kot imidž, katero bi bilo možno zapeči na DVD. Meni razpakira kar mape z imeni: boot, KNOPPIX oscfcd, vkljuci in pa datoteke: autorun, cdrom ...
Kaj je potrebno narediti narediti, da dobimo taprav DVD iz tega?
Lp.
Vlado |
Razpakira? Ni potrebe po razpakiranju.
Če si potegnil image enostavno zapeci s programom za ISO image (npr. infra recorder). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Merlin Član

Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47 Prispevkov: 289 Aktiv.: 1.36
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Ubuntu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mipax Član

Pridružen-a: Tor 07 Jun 2005 22:35 Prispevkov: 102 Aktiv.: 0.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz za začetnika predlagam uporabo Mandriva LINUX 2010 free. Kar dobro "doteran", prijazen za namestitev, dober izgled. Primeren tudi za tiste, ki niso preveč domači s pisanjem ukazov v konzolo.
http://www2.mandriva.com/downloads/
Po instalaciji posodobitev virov : http://easyurpmi.zarb.org/, da se naložijo še dodatni non free programi med vire |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni