www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izpis tiskanine čuden problem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 05, 2007 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

stursc je napisal/a:
Ravno sem preveril Layout40 na WIN98, tega problema ne opazim !
Res je pa da še nisem instaliral HP1020 na WIN98, obstaja možnost, da je to.
Bom poskusil.

LP, stursc

To je vidno le pri izpisu na papir, če so vezice širše od 0.5mm. Pri risanju se ne opazi.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 05, 2007 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Instalirane imam gonilnike, ki so bili zraven tiskalnika.

Pripenjam ti svoje Unidrv.dll in Unidrvui.dll datoteki. Preizkusi z njima. Svoji najprej preimenuj v *.bak ali kaj podobnega, podtakni mu moji, restartaj (zato da si osveži driver cache) in preizkusi. Če bo delovalo smo zmagali, če pa ne pa lahko spet uporabiš svoji in vemo da ni to krivo. Wink

Aja pri meni se ti dve datoteki nahajata v c:\WINDOWS\system32\spool\drivers\w32x86\3\

Datoteki sem preden sem jih poslal preveril še z antivirusom, da bo "ziher" Very Happy

unidrv.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  unidrv.zip
 Velikost datoteke:  450.25 KB
 Downloadano:  8 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2007 7:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je kdo posumil grafično kartico; naprimer kakšne gonilnike Confused ?

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2007 7:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bungee,

Poskusil tvoj nasvet. Datoteko (le eno sem našel v System-u - navedene poti pa nimam na disku) a Windowsi so spoznali prevaro. Confused

bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2007 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja te datoteke so ene od "zaščitenih" in se potem windowsi pritožujejo če jih zamenjaš. Včasih se da samo windowsom preprečit popravljanje, drugič pa se da to narediti v "safe mode". Če ne gre drugače, jih je potrebno zamenjat v "recovery console".

Kar nekaj igranja s tem. Če ne drugega malo preveri verzije tvojih datotek in proizvajalca. Če je proizvajalec ostal M$ potem jih gonilnik ni prepisal.
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2007 12:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo sem si priskrbel Layout 4.0, preizkusil in natisnil v PDF vezice 2mm in stvar deluje tako kot bi morala. Vrjetno bo nekaj v zvezi s tem gonilnikom za tiskalnik.
Ko program tiska gre vedno najprej preko UniDrv .... in nato šele v dejanski gonilnik za tiskalnik. PDF se obnaša kot tiskalnik običajno se najprej generira post script in ga nato "natisne" v PDF.

Kar se tiskanja tiče sem na tem zaradi službenih potreb skoraj doktoriral. Predelal sem celo pot dokumenta iz programa do tiskalnika in ugotovil vse vmesne "postanke".

M$ je v nekaterih pogledih vse skupaj močno zakompliciral Evil or Very Mad

Aja še priponka, kaj mi je nastalo pri printu v PDF.

test1.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  test1.pdf
 Velikost datoteke:  5.36 KB
 Downloadano:  15 krat

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2007 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bungee hvala

Razmišljam, da mi dela "s*anje" pdfFactory Pro (program za izdelavo pdf-jev) Zdi se mi namreč, da sem imel podbne težave na enem službenem računalniku v moji bivši službi, ki je bil skoraj "klon" tega domačega. Tudi HPLJ tiskalnik ter pdfFactory Pro...
Bom ob priliki še tole preveril.

bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 07, 2007 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni za kaj . Če se la da pomagat in če vem kako ... potem nikoli ni problem. Wink
Nazaj na vrh
sixkiller
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Dec 2006 19:10
Aktiv.: 0.75
Kraj: Čatež / Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 09, 2007 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Ali kdo ve kje bi se dalo v Adobe Reader-ju nastaviti zrcaljenje slike. Delam oziroma testiram home made strojček za izdelavo tiskanin. Tiskalnik laserski Samsung ML-2570 namreč v nastavitvah ne omogoča zrcalnega tiakanja.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.19

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 09, 2007 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potrebuješ Acrobat-a v.7 in CrackerJack plugin.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2007 10:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sixkiller je napisal/a:
Ali kdo ve kje bi se dalo v Adobe Reader-ju nastaviti zrcaljenje slike. Delam oziroma testiram home made strojček za izdelavo tiskanin. Tiskalnik laserski Samsung ML-2570 namreč v nastavitvah ne omogoča zrcalnega tiakanja...LP

Zrcalni izpis ti verjetno omogoča že program za izris tiskanih vezij. Obrnjeno sliko pošlješ akrobatu, pa je problem rešen.

Jur
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.38

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2007 11:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje gre za nekompatibilnost programa. Vendar pri meni tega problema ne opazim.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni