|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Efekt je. Pri mestni vožnji ga ne običajno opaziš. V večini primerov efekt ni potreben. Pri klancu (predvsem po makadamu, pesku) na dol pa je izjemno pomembno, da ti kolo ne zablokira. Enak rezultat dosežeš, če nimaš modulatorja in ročke ne stisneš do konca. Ko pa se nepredvideno približaš robu ceste, drevesu, kuri na cesti (to je glupa baba, ki ti z kolesom vozi nasproti in te cilja), takrat zgrabiš bremze tako, da kri špricne izpod nohtov. In ker modulator zmodulira, se ne zvrneš. Na splošno gledano imajo modulatorje dražja, kvalitetnejša kolesa namenjena za bolj yebačko vožnjo.
Ime naprave, ali pa to, da je notri primitivna vzmet sploh ni bistveno. Bistveno je, da kolo ne blokira, oziroma zavorna pot je krajša. Bicikel ima na prvem kolesu 140% zavorne moči (če ne zablokira).
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
No verjetno nekaj je na tem da tudi pomaga. Sicer se nimam za kaksnega "expert" kolesarja, ampak mi bolj disi, da imam obcutek nad zavorami. Sploh pa na kaksnih bolj divjih spustih.
Pa se po prvi gumi se lahko tako vozim
p.s. imam pa deore hidravnicni zavorni sistem _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joni Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 11:55 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.19 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Joni: tudi glava se rahlo splošči, če greš po DH progi, pa zadeneš drevo.
Jur |
Vem, samo imel sem majhen problem, treniral sem downhill, v-brake pa sem uporabljal samo toliko casa da so bile kolutne zavore popolnoma stestirane, in da mi je jih nekdo priporocil, potem pa sem sel veselo v nabavo in reskiral dobrih 850k bivsih tolarjev in nabavil pravo kolo, ki pa ga zav nimam vec  _________________ joni |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
joni je napisal/a: |
"....ki pa ga zav nimam vec..." |
Srečal drevo in je bicikel v kosih, ali so ga ukradli?
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joni Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 11:55 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.19 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne zav se je pri biciklu skirvil orkvir in tako sem bil prisiljen kupiti novega, no ceprav sem novega kupoval dobro leto, ker sem iskal najbiljso ponudbo. Stari bicikel pa je romal k mehaniku ki mi je placal za njega okoli 50k sit.
Zdi se mi da je tale post ze malo off topic.  _________________ joni |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni