www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Avto elektronika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 2:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kdor hoče kaj izvedeti o avtoelektriki in avtoelektroniki mora obvezno prebrati knjigo

Autoelektrik, Autoelektronik am Ottomotor

nekakšna biblija na tem področju.
Sem jo prebral do zadnje črke. PRIPOROČAM !
Menda jo imajo tudi v CTK v LJ. Vsaj cobiss jo najde.

http://www.amazon.de/Autoelektrik-Autoelektronik-am-Ottomotor/dp/3540621873

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747 je napisal/a:
Kdor hoče kaj izvedeti o avtoelektriki in avtoelektroniki mora obvezno prebrati knjigo

Autoelektrik, Autoelektronik am Ottomotor

nekakšna biblija na tem področju.
Sem jo prebral do zadnje črke. PRIPOROČAM !
Menda jo imajo tudi v CTK v LJ. Vsaj cobiss jo najde.

http://www.amazon.de/Autoelektrik-Autoelektronik-am-Ottomotor/dp/3540621873

LP

Obstaja angleška alternativa? Nemščina mi ni blizu... Sad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Pri cca. 6000 EUR vrednem računalniku delovnega stroja Volvo (ki so ga na uradnem servisu želeli seveda enostavno zamenjati...) je bila fuč dioda na vhodu. Je bil kolegov šef kar zadovoljen, ko je zadeva delala... Wink Wink Wink

LP, Grega

Tudi pri Mercedesih 2235 z avtomatskim menjalnikom je rada prebila zenerica na vhodu.Seveda je sledila zamenjava kar je slo dokler so bili v tovornjaki v garanciji.Nato pa je 19 letni mulc na praksi (jaz) enostavno odstranil "odvecni del" in nekateri se danes vozijo Very Happy
krivc so bili elektropnevmatski ventili in njihovo spricanje indukcije Rolling Eyes
Potegnili smo dodatno debelejso zico do varovalke in glej ga zlomka stvar je delovala tudi na vseh drugih z neodstranjeno zenerico Laughing

damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi747, a obstaja tudi kaka taka biblija za dizel motorje?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:

Obstaja angleška alternativa? Nemščina mi ni blizu... Sad

Pojdi na COBISS ( Univerza v Lj. in CTK )in išči po avtorju Horst Bauer
Mislim, da je knjiga Automotive electric/electronic systems prevod te katero sem jaz
omenil zgoraj.
Knjiga je iz leta 1994 vendar so v njej razložene osnove, katere veljajo še danes.
Knjigo sem prebral pred 10 leti, vendar se še spominjam, da je bilo vse lepo razloženo na lahko razumljiv način. V tistih časih sem še vozil nemški avto in sem bil prisiljen brati tako literaturo, ker je pri avtu stalno nekaj zajeb...lo. Sedaj vozim japonski avto in mi za take stvari ni treba več skrbeti.

Ker ste me na forumu spomnili na to knjigo, sem danes pogledal na ebay.de in je bila ena res naprodaj za 9 Euro. Seveda sem jo takoj kupil.
Ko jo prejmem, jo lahko kakemu nemškorazumečemu članu foruma posodim za branje.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
marko83
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 04 Sep 2007 11:08
Aktiv.: 0.03
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 06, 2007 3:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP
Spet se Vam oglašam in sem ugotovil, da se je nabralo že kar ogromno postov.
Ker mam trenutno čas sem že pregledal kar nekaj literatura (stric google), tako da zdaj vem približno kje se kakšen čip nahaja, tako da bom v prihajajočih dneh šel v eno srednjo šolo po literaturo za začetnike (ma kdo predlog kaj naj izberem lahko je tudi vir internet). Saj počasi bom prišel tudi do tega zakaj se uporablja HY1 itd.
Saj vem da bi blo bolš kaj drugega počet pa vendar mi je želja po elektroniki že od malih nog. No upam da bom kaj osvoju znanja.
LP Marko
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 06, 2007 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osnovni gradniki v elektroniki: http://maya-studio.com/knjige/EEV_2003.pdf
Da boš vedel, kaj kateri simbol pomeni v shemah in kakšno funkcijo ima.
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 06, 2007 5:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
tega ti ne bo nihče dajal na krožniku, ker je do te dokumentacije skoraj nemogoče priti (tudi na pooblaščenih servisih imajo le najnujnejše) Si že slišal za poslovne skrivnosti?
- pribl. 8-10 let po koncu proizvodnje katrc sem v tovarno poslal prošnjo za elektro načrt. Pisni odgovor: poslovna skrivnost.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni