www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pomoč pri uporabi Dreamweaver
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
-=davor=-
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 21:17
Aktiv.: 0.62
Kraj: PTUJ

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2008 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najlepša hvala!

tvoje besede so me prepričale da se poglobim v CSS in ko sem začel experimentirat se mi je zadeva dopadla, tako da je koncept prejšne strani romal v koš in nastal ta Very Happy

očitno se bom še moral malo bolj poglobit v margin-e

sedaj je vizualni izgled nekoliko pri koncu, tako da se bom poglobil v oblikovanje teksta in pisav.

hvala!
davor

-=davor=-
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 6:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zadevo sem nekoliko pomaknil naprej klik na strani mi deluje še samo zaden gumb, pri katerem imam naslednji problem

težava mi je nastopila v java skripti, z naslednjo skripto sem želel da bi se mi okno ki je določeno v citatu 2 odprlo posamezno kot popup, zadeva deluje v firefoxu, vendar explorer ima spet svoje finte Confused

Koda:
      <script language="javascript" type="text/javascript">
         <!--
         function popitup(url) {
            newwindow=window.open(url,'klic_sili.html','height=520,width=720');
            if (window.focus) {newwindow.focus()}
            return false;
         }

// -->

Koda:
<a  class="gumb" href="klic_sili.html" onclick="return popitup('klic_sili.html')" style="margin-left: 6px"><span>klic v sili 112</span></a>

BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.28
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Majhen komentar na izgled.

Res, da je stran PGDja, ampak uporaba rdeče je vseeno preveč agresivna. Problem bo brati tekst, ki bo znotraj okvirja. Če se odločaš uporabljati take dominantne barve, potem uporabljaj bolj pastelne oddtenke le-teh.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BorisP
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Feb 2005 20:52
Aktiv.: 0.36
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2008 8:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen,

očitno imaš napake...glej priponke

ie6_error.jpg
 Opis:
ie6 napaka
 Velikost datoteke:  42.3 KB
 Pogledana:  2 krat

ie6_error.jpg

firefox_error.jpg
 Opis:
firefox napaka
 Velikost datoteke:  42.45 KB
 Pogledana:  3 krat

firefox_error.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
-=davor=-
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 28, 2009 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No spletna stran bo kmalu gotova,

trenutno še se ukvarjam z dopolnitvijo teksta in galerij (slik je kar nekaj)...

šele sedaj sem opazil nasvet glede pastelnih barv, zato sem uporabil temnejše in manj vpadljive barve rdeče Think

upam da je dovolj?

če ima kdo še kakešen predlog naj pove

http://pgd-destrnik.si

kljuka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Jan 2009 19:37
Aktiv.: 0.40
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 28, 2009 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče druga pisava (ne Times New Roman) pa v meniju bi lahko podčrtavo linkov popravil. Pa če še lahko urejaš ozadje (rdeča tekstura) bi zgoraj lahko ne bilo tako odsekano. Sicer pa lepa stran Smile

Tu pa tam edino manjka kakšna velika začetnica ali presledek Whistle
Nazaj na vrh
-=davor=-
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 9:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja tekstovno še ni to, ker čakam na kroniko ki bo v obliki kot se spodobi... Neutral

zanima me še nekaj, ali je pravilno tako pisati

Koda:
<link rel="StyleSheet" type="text/css" href="oblika1.css">
<link rel="StyleSheet" type="text/css" href="oblika2.css">
<link rel="StyleSheet" type="text/css" href="oblika3.css">

torej da kličem ukaze za oblikovanje strani iz večih datotek? Think

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vidim razloga, zakaj ne bi združil vsega v en sam fajl?
-=davor=-
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 30, 2009 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno imam vse v enem fajlu, vendar sem mislil narediti več datotek, kjer bi v eni imel sloge pisav, v drugi obliko strani, v tretju obliko fotografij...

Mislim da bi bilo tako bolj pregledno Think

-=davor=-
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom kar v tej temi nadaljeval.

Rabim pomoč uporabnikov, ki so vešči v php-ju

delam eno spletno stran, katero bi rad združil s forumom phpBB3.

veliko si pomagam s spletom,

*kjer sem uspešno s pomočjo te povezave izdelal template spletne strani
*nato sem uspešno s pomočjo te povezave dodal v glavo foruma povezavo na prvo spletno stran.

zadevo sem še malo prilagodil, in sem izdelal template za navigacijsko vrstico, kjer bom imal na spletni strani povezave do drugih vsebin spletne strani. ta template sem v spletno stran vključil z ukazom INCLUDE tako da mi do sedaj dela vse.

sedaj pa težava: nikakor ne morem ugotoviti, kako s pomočjo te navigacijske vrstice klicati druge strani s vsebino. Think

razumem da moram za vsako stran narediti svoj template, ampak kako naj naredim, da mi bo na teh straneh kazalo tudi glavo in nogo Think

in še zadnja težava, na forumu mi kaže šumnike, le na spletni strani ne Think

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem pred časom ustvaril stran takole:

Koda:

<html>
<head>
<title>Home</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<meta http-equiv="Content-Language" content="sl">
<link rel="stylesheet" href="razvoj.css" type="text/css">
<link rel="SHORTCUT ICON" href="/favicon.ico">
</head>
<body  >
<!--===============================================================================================================-->
<div id="glava">
      <a name="Na_vrh"></a><strong>::Portal::</strong></div>
<!--===============================================================================================================-->
<div id="sredina">
   <font size="+1">Novice:</font>
   Vsebina

</div> 
<div id="levo">
<?php include 'levi_meni.htm'; ?>
</div>

<div id="desno">
<?php include 'desni_meni.htm'; ?>
</div>
</body>
</html>

Potem je še del kode v CSS datoteki, ki je klicana na začetku (priloga).
Kar se šumnikov tiče mora biti na strani vpisan pravilno charset - glej na vrhu kode. Datoteka je imela naziv index.php.

razvoj.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  razvoj.zip
 Velikost datoteke:  1.08 KB
 Downloadano:  3 krat

-=davor=-
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 5:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

to je koda od moje vložene strani:

Koda:
<!-- INCLUDE overall_header.html -->
<!-- INCLUDE navbar.html -->

<h2>{L_DOMOV_TITLE}</h2>

<div class="panel">
   <div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>

<div class="content">
     <P style=" font-size:14px"> {L_VSEBINA_DOMOV}</P>
   </div>

<span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
</div>

<!-- INCLUDE overall_footer.html -->

kot vidite v prvi vrstici kličem glavo foruma, v kateri je že uspešno postavljen charset, saj originalne dele foruma prikaže pravilno s šumniki, le iz moje strani ne... Think

ta stran kliče podatke iz novo- ustvarjene datoteke, ki se nahajajo v "sl" direktoriju foruma

bi moral imeti mogoče kaj v dreamweawerju kaj nastavljeno?

R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš kodiranje UTF-8, moraš tudi vsako novo ustvarjeno datoteko shraniti/ustvariti kot UTF-8 brez BOM.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem dvakrat prebral tvoja post-a, pa mi ni čisto jasno, v čem je problem. Če prav razumem, bi ti rad v svojih straneh, ki niso del foruma in so navaden html dokument (in ne php skripta), uporabil oz. vključil dve datoteki na vrhu in eno spodaj (header, navbar, footer).

Če je to res problem, in je ta dokument res navaden html, potem ti ne dela zato, ker tisti INCLUDE komentar preprosto ni prepoznan, in se dejansko tiste datoteke nikoli ne upoštevajo. To lahko preveriš tako, da ta tvoj dokument odpreš v brskalniku in pogledaš izvorni kodo (View Source ...).

Dokumente lahko drugače vključiš - includaš s pomočjo SSI ali v php-ju tako.

edit: sem pogooglal za tvojo obliko include-anja, in zgleda da je to neka posebnost phpBB foruma, torej deluje samo v okviru tega.

LP!
Nazaj na vrh
-=davor=-
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zadevo sem rešil Dancing

težavo mi je delala napačna nastavitev dreamweaverja. Namreč v edit=>preferences=>new document sem imel nastavljeno default encoding na srednje evropska windows...

ko sem tam nastavil kodiranje na utf-8 odprl nov dokumen, prekopiral vsebino v njega in ga shranil/prepisal pod istim imenom, so se mi šumniki prikazali.

L.P. in hvala za pomoč še enkrat!

p.s.: spletna stran lepo deluje s forumom, še več... celo velikost pisave lahko spreminjam s funkcijo "vA^" (phpbb3) Mr. Green

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni