www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

UKV oddajnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s54jp je napisal/a:
Včasih smo CB postaje imenovali "škropilnice" frekvenc , tiste ki so v osnovi imele 9Mhz kvarc in to pomnoženo krat 3 = 27Mhz ...

...če nadobudneži takšne škartne postaje ne bi priklapali na linearne ojačevalce moči, znane talijanske firme Z.E.T.*.*.I

Hm, tole je napisano, kot da leti točno name Neutral
Ravno Zetagi 50W linearca imam Boo hoo!
No, vsaj ročna postaja je digitalna, smd, pll in podobno, in upam da je dobro filtrirana. Ne me tepst Anxious

p.s. Cel sistem je trenutno offline in globoko v omari.

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še dobro da sem se znebil 100W Zetagija na lampo, ki je zvesto prenašal 15W injekcijo na vhod namesto predvidenih 10W.
Temu primerno je zrasla tudi izhodna moč, o "škropilnici" v takih pogojih pa raje ne bi Cool
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sošolec je imel v 80-ih neko podobno 100W zadevo - je pravil da ko je stisnil mikrofon noben v vasi ni več gledal SLO1 preko kanala 3, ki je bil dvakratnik CB-ja... Think
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s54jp
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Aktiv.: 4.27
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali, jaz bi moral biti "prerok" ali "čarovnik" da bi vedel kaj ti imaš doma !!!

Ni ciljano na nikogar ampak na firmo Z.E.T.*.*.

I ker imam izkušnje z njo.
Kupil sem SWR-POWER meter od nje in sem obdržal samo škatlo ter inštrumente vsebina je pa popolnoma zamenjana.
(dizajn mi je pa bil všeč - pa pretirano ni bilo drago, seveda dok nisem otprl škatle in ugotovil kako je narejeno )
Prijatelju je pa crknil iste firme usmernik in mi ga prinese na popravilo - piše na škatli da je stabiliziran 5A 13.8V in ko ga otprem noter je samo 12V 2A stabilizator ki seveda ni zdržal obremenitve kot je pisalo na škatli. Seveda SPET PREDELAVA .

Tako ti je to, ni vedno zaupati rečem ki se "svetijo" in temu kaj piše na škatli.
Sicer malo izven teme.

Skratka izogibajmo se nepotrebnim odajnikom velikih moči, posebe če niso kvalitetni, in posebe če ugotovimo da nas sosedi poslušajo na vse svoje sprejemnike da ne rečem že kar na "vilice" in slušalke

73 Josip
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čedalje bolj se nagibam k temu, da te zadeve nebi izvedel. Prvič, ker je nezanesljiva in lahko zaradi mojega oddajnika v končni fazi z neba pade avion, poleg tega pa me lahko zalotijo v trenutku. Na kateri frekvenci pa bi lahko, če je možno brez kakega dovoljenja oddajal in da bi jo lahko brez težav sprejemal? Kako pa je z AM.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aviona ravno ne boš sklatil z neba, znajo pa sledit res malce neprijetne posledice, če te dobijo...

O CB nisi razmišljal, ali pa da bi šel med radioamaterje in s tem pridobil kar nekaj frekvenc na voljo? Sicer ne ravno povsem brez omejitev, pa vseeno.
Glasbe res ne bi smel oddajat, bi se pa kaj naučil ob "vajah" Very Happy
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa je šla moja glasba po gobe. Brick wall
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni mi jasno, kako te lahko tako v trenutko dobijo. Ali obstajajo naprave za natančno lociranje od kod prihaja signal?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj te ne "v trenutku".
Ne moreš pa nikoli vedeti kako blizu so ti že...
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo ni mi jasno zakaj z CBjko ne smem oddajati glasbe, saj CBjke uporoablajajo tovornjakarji za medsebojno komunikacijo. Ali bi prišla v poštev Helina CBjka?
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi za CB frekvenčni pas veljajo neka pravila.
Poleg tega pa ti tudi ušesa ne bodo ravno hvaležna, glede na kvaliteto prenosa Wink

Sicer pa nisem zasledil na kakšni razdalji bi ti sploh rad to predvajal?
In v kakšni kvaliteti?
Nazaj na vrh
Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brezžične slušalke navadno delujejo v 433MHz pasu pa tudi višje okoli 860MHz Smile
Mogoče bi razmislil v tej smeri .
V kolikor pa se točki sprejem oddaja vidita in nista zelo oddaljeni pa lahko poskusiš z infra rdečo svetlobo ali pa celo z laserjem .

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislil sem kot neke vrste wirelles samo namesto interneta glasba lepo po hiši.
Ampak se mi zdi malo čudno radija ne smeš oddajati, kar tako a wirelles pa ima lahko vsaka hiša svojega. Res, da je frekvenčno področje omejeno ampak vseeno.

MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je**t ga, že spet smo pri pravilih.
Tudi za wireless LAN obstajajo. Frekvence in moč.
Kakor tudi za preglasno "navijanje" glasbe recimo.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er je napisal/a:
Ni mi jasno, kako te lahko tako v trenutko dobijo. Ali obstajajo naprave za natančno lociranje od kod prihaja signal?

klik

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni