www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ojačevalnik z TDA 2005
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še nekaj si mogoče prav napravil tiv vezje.Vzemi papir in nariši shemo in potem vzemi kakšen flomaster.Poglej na tiv z elementov in na skici prevleči z flomastrom.Tako boš lahko našel napako ali ne.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Primož,

V prilogi imaš mojo tiskaninino. Tisk je zrcalen - primeren za izdelavo z laminatorjem. V montažnem načrtu ni vrednosti elementov. Pomagaj si z načrtom oz fotografijo mojega vezja. Zadeva zanesljivo deluje.

tiv tda2005.pdf
 Opis:
Tiskano vezje 47x33mm (zrcalno)

Download
 Ime datoteke:  tiv tda2005.pdf
 Velikost datoteke:  7.33 KB
 Downloadano:  40 krat

razpored tda2005.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  razpored tda2005.pdf
 Velikost datoteke:  9.31 KB
 Downloadano:  43 krat

serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.54
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 3:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšna je pa verjetnost, da bi s takim TDAjem poganjal dvosistemske boxe, v katerih je woofer 15", se pravi 100W+ pa da je seveda zvočna moč primerna takim zvočnikom? Je kakšna varijanta da bi uporabil 4 take čipe za stereo izvedbo?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

serdzodj je napisal/a:
Kakšna je pa verjetnost, da bi s takim TDAjem poganjal dvosistemske boxe, v katerih je woofer 15", se pravi 100W+ pa da je seveda zvočna moč primerna takim zvočnikom? Je kakšna varijanta da bi uporabil 4 take čipe za stereo izvedbo?

Tole je stereo ojačevalec v enem čipu. Če ga vežeš v most, potrebuješ dva za stereo.

serdzodj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A obstaja kak čip večje moči? Delam sicer en ojačevalnik s tranzistorji, vendar imam zaenkrat probleme s šumom, pa bi na hitro rad nekaj za silo sestavil, ker nimam dost časa za ugotavljanje napake, ojačevalnik pa bi rabil kmalu in s kakim čipom hitro naredil nekaj da bi "špilalo"
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

serdzodj je napisal/a:
A obstaja kak čip večje moči? Delam sicer en ojačevalnik s tranzistorji, vendar imam zaenkrat probleme s šumom, pa bi na hitro rad nekaj za silo sestavil, ker nimam dost časa za ugotavljanje napake, ojačevalnik pa bi rabil kmalu in s kakim čipom hitro naredil nekaj da bi "špilalo"

Tega je "malo morje" TDA7294, TDA7265 ... kaj iz serije STK...

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 5:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@andrejj
Povezal sem kondenzatorja C4 in C5(sem se morda napačno izrazil), ter tako omogočil + pol napajanja TDAju, tako kot je v načrtu.

@silvo
Lepa hvala za tiskanino, bom izdelal, ko se spet dokopljem do tiskalnika.

@serdzodj
Raznim integriranih ojačevalnikov je res veliko, na žalost je pa tudi cena sestavi primerno zasoljena. Poglej naprimer moj primer za 30W TDA 2005 v mono izvedbi sem odštel približno 4€. Če pa primerjam z čipom STK.. , ki ga imam v kupljenem ojačevalcu, ki ima 170W in se lahko primerja s tvojimi potrebami in stane cca. 10€, je pa to že, kar veliko. Potem pa narediš napako in puff...čipa ni več in razmišljaš kako si preč vrgel 10€.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo nevem, če je vezalna shema prava, število uporov se ujema samo upor je eden na shemi preveč, razen če si kam kakšnega ¨zakamufliral¨, da je neviden neavtorskim očem. Laughing
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
serdzodj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 5:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje pa bi pri nas dobil STK npr. 4050
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 5:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

serdzodj je napisal/a:
Kje pa bi pri nas dobil STK npr. 4050

Sem pogledal v IC-jev katalog pa ga očitno nimajo 1kos ti bodo pa verjetno tudi težko naročili.V HTE-ju pa imajo sodeč po spletni trgovini naslednje STK-aje:
STK 79905C-SAN
STK 7573
STK 7563 F
STK 746
STK 7408

serdzodj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja saj sem že gledal, in to sploh niso ojačevalci. Se bom mogu očitno s TDAjem zadovoljit.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Silvo nevem, če je vezalna shema prava, število uporov se ujema samo upor je eden na shemi preveč, razen če si kam kakšnega ¨zakamufliral¨, da je neviden neavtorskim očem. Laughing

Šest uporov - sem pravilno preštel? Dva pokončno desno, dva ležeča na sredini dva pokončna levo. (eden je med elektroliti) - vezje se nanaša na drugi načrt, ki je pripet na 2. strani tega sporočila.

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem, ker sem zavozil, sem gledal tistega na prvi strani. d'oh!
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC, bi ti lahko uspeli dve normalni, kvalitetni sliki? Whistle
Ena od zgoraj in ena od spodaj?
Ker tisti zmazek na prejšnji strani je dober le za pridobivanje glavobola...
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 25, 2009 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Silvo
Ploščico imam že narejeno, samo sem opazil, da je med načrtom in tvojo ploščico nrazlike za en kondenzator. Lahko prosim poslikaš še z drugega zornega kota ali pa napišeš vrednosti, za upore sem že pogruntal in za kondenzatorje prav tako samo mi zmanjka prostora za enega. Mislim, da vezje in načrt v celoti nista skladna. Pray

Nazadnje urejal/a PZUFIC Čet Jun 25, 2009 4:29 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni