www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izbira razvojne plošče
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 29, 2010 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stajner je napisal/a:
Kakšne imate drugi izkušnje z razhroščevanjem AVRjev?

Odlične, naredil sem si debuger. Kar nekaj članov prav tako. Nekateri pa so ga kupili narejenega.
Naj sami povedo kako so zadovoljni z njim. Po zadnjih informacijah deluje celo z BASCOM prevajalnikom.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
CCC
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Dec 2005 23:16
Aktiv.: 0.50
Kraj: Poljčane

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Stajner je napisal/a:

Odlične, naredil sem si debuger. Kar nekaj članov prav tako. Nekateri pa so ga kupili narejenega.
Naj sami povedo kako so zadovoljni z njim. Po zadnjih informacijah deluje celo z BASCOM prevajalnikom.

Uporabljam Darkotov debuger. V kombinaciji CVAVR prevajalnik in AVR studio dela odlično.

LP,

dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jurem je napisal/a:
protoncek je napisal/a:

Vlado---a se mogoče ve, kdaj bo tale plošča pripravljena za prodajo?

Oj,

bom kar jaz odgovoril. Na mizi imam prototip, ki mi lepo deluje, vgrajenih je cel kup bonbončkov, med drugim tudi MicroSD, AT90USB1287 (ali ATmega128), več tipk, 6 podnožij za 1Wire, referenčna napetost za ADC... pri tem pa plošča zasede nekaj več prostora, kot ga je MiniPin. Zdaj delam dokumentacijo, predvidevam da bo v roku 1 meseca prvih nekaj kosov ugledalo luč sveta. In če bo vse v redu z njimi boš lahko med prvimi lastniki MegaPin AVR plošče Smile

Lp
Jure

Jure,ali bo navoljo tudi samo tiskana vezja?

jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dkone je napisal/a:

Jure,ali bo navoljo tudi samo tiskana vezja?

ne verjamem, bom tudi razložil zakaj: same komponente (upori/kondenzatorji itd.) so tako poceni, da ni za govorit, sestavljanje plošče z element 0603 je relativno težko, še posebej, če treba postaviti 70 uporov itd., tudi sestavljanje na Pick & place strojih je danes poceni tako da ne bi prav veliko profitiral, če bi kupil samo TIV.

Prvih 10 plošč zdaj testiram, nekaj je že rezerviranih. Spomladi pa bom ploščo predstavil na enem od Bascom seminarjev (predvidoma spet) v Škofji loki.

Tam bom tudi pokazal, kako lepo se obnese JTAG programator in razroščevalnik, ki deluje v AVR studiu z Bascom OBJ kodo. Ravno v teh dneh testiram razhroščevanje in se izredno lepo obnese. Zaenkrat se ne da spremljati vrednost spremenljivk v Studiu. Ko pa bo Mark Alberts dopisal še nekaj kode (tako mi je obljubil), potem bomo lahko spremljali tudi to.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brodar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Nov 2008 13:23
Aktiv.: 0.54
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 19, 2010 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zanima, me če ima kdo tale mikrokontroler? http://www.element-14.com/community/docs/DOC-18721

Pa kaj bi bilo lažje naresti na njega: - prikazovalnik G sile
- stroboskot z LED diodo
- prikazovalnik temperature in vlage
- mogoče kakšno začetniško pametno hišo( vklop luči, , senzor za diž...)

- ali imate kakšne druge ideje ?

P:S sem čisti zelenec v tem Very Happy

Nazadnje urejal/a brodar Sob Feb 20, 2010 11:03 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Matej-M
Član
Član

Pridružen-a: Čet 14 Maj 2009 18:40
Aktiv.: 0.44
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 19, 2010 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ve kdo za kakšno testno ploščico za samogradnjo za PIC mikrokontrolnike?

Hvala!
Nazaj na vrh
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 20, 2010 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Matej-M je napisal/a:
Ve kdo za kakšno testno ploščico za samogradnjo za PIC mikrokontrolnike?

Hvala!

KLIK

pingec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Dec 2009 21:06
Aktiv.: 0.12
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni, sem čisti začetnik pri programiranju AVR (česarkoli) in iščem eno ne preveč drago razvojno ploščo, ki bi mi omogočala da programiram več tipov (mega, tiny itd.), če se to da in da bi imela še kakšne ledice, gumbke, mogoče kak senzor in lcd, predvsem pa bi rad da ni stvar predraga (do 60eur, rajsi manj bi bilo idealno). Ali se da to kupiti v Sloveniji kje ali naj naročim od kod drugod?

Bi bil zelo vesel kakšnega linka.

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sicer cena ne bo pod 60 evrov, kot so tvoje želje, je pa to, kar si napisal. Popolnoma nova zadeva, prve izkušnje so zelo dobre. Ima gor vse in še več ,kar rabiš.

http://www.svet-el.si/phpBB2/viewtopic.php?t=2059&highlight=megapin
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pingec
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj kdo ve koliko je cena?

Meni je že 60eur investicija, sploh za prve korake, tale plošča se sliši res kul, samo ne vem, če si jo lahko privoščim...
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hehe, nekatere stvari so pač predrage. Tole je pa definitivno best buy:

http://si.farnell.com/stmicroelectronics/stm8s-discovery/kit-development-stm8s-w-debugger/dp/1775251?Ntt=stm8discover

pingec
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa mi omogoča to, a je to za AVRje?
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne žal ne, to sem pozabil napisati. Je pa STM8, neka nova stvar od STja. Kolikor sem gledal, je kar OK.

Kar sem pa pravzaprav hotel povedati, je cena. Nanaša se na tisto o denarju.

pingec
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 9:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, no hvala za link, pri meni je treba vse eksplicitno povedati, začetnik pač Smile

Bom še malo pogledal, mogoče pa ima kdo kaj rabljenega za prodat.
Nazaj na vrh
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Stajner je napisal/a:

Po zadnjih informacijah deluje celo z BASCOM prevajalnikom.

Res je, v AVR studio programu se da razhroščevati Bascom programe. Deluje vse, tudi spreminjanje vrednosti spremenljivk v programu. Skratka, jaz sem navdušen.

Več o tem bo pokazano tukaj.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni