www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Testna plošča
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 10, 2006 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem si ogledal zadevo na njihovi spletni strani. Zadeva je kar všečna. Kje si kupil ? Če si naročil prek spleta, koliko je bilo poštnine in carine ?
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 10, 2006 12:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sulc je napisal/a:
Sem si ogledal zadevo na njihovi spletni strani. Zadeva je kar všečna. Kje si kupil ? Če si naročil prek spleta, koliko je bilo poštnine in carine ?

Sem nekaj časa razmišljal, da bi kupil preko spleta. Po izkušnjah drugih, ki so naročali sem videl, da ne pridem nič ceneje, če mi zaračunajo carino. Nekatarim pa je niso(ne vem zakaj) in so dobili nekoliko ceneje kot jaz, ki sem kupil v HTE(No, jaz sem kupil EasyPic3, ker 4. takrat še ni bilo).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sulc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 10, 2006 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri naročilu bi se moral dogovoriti, da ti pošljejo kot darilo. Tako mislim da ne zaračunajo carine. Drugače pa ne vem, naj naprej naredim to elektor verzijo in kupim usb->rs232 vmesnik in prvo pridobim osnovno znanje, ali naj kar direktno kupim to ploščo ?
egomez
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 10, 2006 12:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sulc je napisal/a:
Pri naročilu bi se moral dogovoriti, da ti pošljejo kot darilo. Tako mislim da ne zaračunajo carine. Drugače pa ne vem, naj naprej naredim to elektor verzijo in kupim usb->rs232 vmesnik in prvo pridobim osnovno znanje, ali naj kar direktno kupim to ploščo ?

Mogoče pa dela elektorjeva plošča z usb/rs232 pretvornikom. Naj pove kdo, ki je to poizkusil.

Kar se tiče odločitve, pa si moraš najprej zastaviti kaj ti je bolj pomembno. Ali hočeš vaditi jedkati, spajkati in kar pride še gre zraven, pa iskati napake zakaj ne deluje:)... ? Ali pa kupiš že narejeno ploščo, ki jo samo priklopiš, pa že deluje.

Meni ni žal, da sem jo naredil. Vendar sedaj raje kupim že narejeno orodje, saj čas, ki bi ga porabil za izdelavo raje posvetim učenju programiranja.
Nazaj na vrh
sulc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 10, 2006 8:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaenkrat še toliko zaupam vase, da me ne bi pobralo zaradi izdelave plošče. Nisem začetnik v elektroniki, le mikrokontrolerji so mi španska vas. Torej, naj kdo pove, če elektorjeva plošča deluje prek pretvornika, ali pa objavi preizkušeno usb verzijo. S pretvorniki vem, da so težave, zato bi se rad prepričal, da deluje.
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.58

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 10, 2006 11:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O carini/DDV v zvezi s postnimi posiljkami lahko vec preberete tukaj, da ne bo dezinformacij. Aktualen je predvsem naslednji del:

Citiram:
Plačila uvoznih dajatev so oproščene:

1: pošiljke blaga, sestavljene iz blaga zanemarljive vrednosti, ki se pošiljajo neposredne iz tretje države prejemniku v Skupnosti, do skupne protivrednosti 22 EUR. Oprostitev ne velja za alkoholne pijače, parfume in toaletne vode, tobak in tobačne izdelke.
2: nekomercialno blago v majhnih pošiljkah nekomercialne narave, ki jo iz tretje države pošlje fizična oseba drugi fizični osebi, ki živi na carinskem območju Skupnosti. Pošiljka se šteje kot pošiljka nekomercialne narave, če:

- je priložnostna,
- vsebuje blago, namenjeno izključno osebni uporabi prejemnika ali njegove družine; glede na naravo in/ali količino blaga pa se vidi, da ne gre za komercialne namene,
- pošiljatelj pošlje pošiljko prejemniku brezplačno,
- skupna vrednost blaga, vključno s spodaj navedenimi izdelki, katerih količine so omejene, ne presega protivrednosti 45 EUR.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sulc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 02, 2006 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno sem naredil ploščo in me zanima, kaj je sedaj s tem projektom. Rad bi se česa naučil. Kupil sem tudi nekaj literature, vendar bi bilo bolje, da skupaj 'rečemo kako'.
egomez
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 03, 2006 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sulc je napisal/a:
Ravno sem naredil ploščo in me zanima, kaj je sedaj s tem projektom.

Na kateri projekt misliš?
Nazaj na vrh
sulc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 03, 2006 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Vse skupaj je na forumu "ZGORAJ"

Ko bo šlo "zares" bomo Frenkija prosili, da odpre nov topic. Nap. "Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju"

lp
Silvo

Tole sem imel v mislih.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 03, 2006 8:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Datum sporočila je Sep 08, 2003. Moja testna plošča ... ja vprašanje kje je Confused. sicer pa je na forumu ogromno gradiva, katerega lahko poskusiš na njej. Le najti ga je treba.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sulc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 03, 2006 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja prav. Potem se bom pa ker potrudil in zadeve predelal sam. Če mi kaj ne bo jasno, sem bom obrnil na vas.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni