www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Enostaven indikator praznega zalogovnika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.26
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 18, 2011 11:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto z motorjem in vetrnico se mi vseeno zdi daleč najboljše, uporabiš pa lahko mali motorček.
Jaz imam mali zalogovnik, ki se mi preko polža polni iz večjega, s tem senzorjem lahko zadevo popolnoma avtomatiziram.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2011 11:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi mi imamo 10x15kg zalogovnik in ne boš verjel, da se v treh letih še ni zgodilo, da bi bil čisto prazen. Samodejna zaustavitev pa je seveda pri zalogovniku s polžem po celi višini pametna. Če pa imaš polža spodaj, pa je to za moje pojme bedarija. Sicer pa polž ponavadi grabi samo pri dnu. Zavedaj pa se, da boš v primeru predelav izgubil garancijo. In, da te ne bo potem zaradi tvoje dogradnje zeblo, ker ne boš hotel plačati po mojih izkušnjah visoke cene servisa.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mi-dva
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Okt 2011 9:57
Aktiv.: 0.07
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2011 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Tudi mi imamo 10x15kg zalogovnik in ne boš verjel, da se v treh letih še ni zgodilo, da bi bil čisto prazen. Samodejna zaustavitev pa je seveda pri zalogovniku s polžem po celi višini pametna. Če pa imaš polža spodaj, pa je to za moje pojme bedarija. Sicer pa polž ponavadi grabi samo pri dnu. Zavedaj pa se, da boš v primeru predelav izgubil garancijo. In, da te ne bo potem zaradi tvoje dogradnje zeblo, ker ne boš hotel plačati po mojih izkušnjah visoke cene servisa.

Očitno bolj pridno in redno gledaš nivo. Sam ne hodim v kurilnico, če ni neke potrebe. Garancija mi je ravno potekla Sad.
Nazaj na vrh
igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.26
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2011 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Garancije že dolgo ni več, pa tudi firme ni več, torej servisiram kar sam Very Happy .
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2011 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem pa kar izdelaj.

Sicer pa deli, ko gre peč iz garancije pridejo pregrešno dragi. Pri nas naprimer peleti gorijo v okrogli litoželezni posodi, ki seveda ni večna. Ampak servis noče prodati posode, ker jo mora menda montirat strokovnjak, pa čeprav je samo položena v peč.

Izven garancije, nam je sredi zime crknila elektronika na peči. 24h servis sploh ni imel elektronike v skladišču in je z neko rabljeno elektroniko prišel šele čez kakšnih 6h. Hvala bogu, da sem potem na obstoječi elektroniki našel napako in so računali le pot in poseg.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mi-dva
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Okt 2011 9:57
Aktiv.: 0.07
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2011 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na koncu sem se odločil za žrepkovo idejo in izvedbo s pomočjo fotocelic. Stvar DELUJE. Malo sem testiral in vedno mi je pravočasno lepo javilo, da peletov zmanjkuje. Tudi fotocelice se na navpični steni ne prašijo. Izgleda, da je zadeva uspešno zaključena. HVALA vsem ostalim za predloge in ideje, posebej pa seveda žrepku.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni