www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Življenje brez televizije
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2012 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa ekologija? Noviima gotovo manjšo porabo od starega CRT-ja Dancing
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 12, 2012 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa celotna energetska in reciklirna bilanca?

V času časovnega zamika dobi televizija povsem drugo dimenzijo, samo še vprašanje časa je, kdaj bodo mediji še bolj spojeni skupaj.

Televizija je super, če je pa nebi imel bi pa tudi preživel. Tako kot vse novodobne igrače.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 12, 2012 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekje leta 1998+-1 sem slučajno (serije nisem spremljal, le v "pravem" trenutku sem šel mimo prižganega televizorja) zasledil dialog v seriji Prijatelji:

Prvi tip reče: "Jaz nimam televizorja."
Vsi ostali se zgražajo, češ, kako je to mogoče.
Nekdo pa reče: "Ja, kam pa je potem obrnjeno pohištvo v dnevni sobi Question " Mr. Green Mr. Green

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kolega je zadnji dve leti gledal nekega starega CRT-ja brez digi pretvornika. Uporabljal ga je samo za playstation, da smo kaksno soboto odpeli kake karaoke ali odpeljali kaksno etapo rallyja. zdaj je nabavil neki glomazni LED TV, jaz sem mu postimal anteno, in tudi tega prav tako uporablja v povprecju 15 min na dan. Mr. Green

Sam zivim zadnjih (skoraj) 7 let pri punci, in pred casom se je pojavila ena fina priloznost za nakup televizije v okvari na pol zastonj (http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=27277&highlight=), in od takrat imava na "urniku" televizijo od 21:00 do spanja (ona ob 22:00, jaz pa vedno kasneje). Ker si urejava svoje stanovanje sva se soglasno odlocila da najino navado spanja preurediva: TV bo v dnevni sobi, v spalnici pa samo postelja in omare - spalnica je za to da se gre spat (oz. vsaj v posteljo Mr. Green ) in ne za to da se v njej pocne se milijon drugih stvari ki zahtevajo svoj davek pri bioritmu in spalnih navadah.

Cez dan TV ne deluje, in tudi zvecer ga ne bi cisto nic pogresal.

Radio deluje samo kadar delava v stanovanju (se takrat deluje na njeno zeljo), drugace ga nisem navajen poslusati. V avtu poslusam mp3 player.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:

Mah saj se čudim zakaj je potem generacija jamskih ljudi izumrla? Kot sem slišal tudi zaradi slabe komunikacije(podomače, premalo so se je.ali in če že so, so imeli premalo potomstva).

Hmm, "izumrla" je tudi generacija tvojih prednikov, ravno tako bo izumrla tvoja, pa tudi vse za tabo bo vzel hudič. Kaj pa zdaj?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj sedaj?
Imel ali ne imel TV, radio, tablico, PC, Maribor semaforje ki slikajo .... slej ko prej gremo pod vsi rušo.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly je napisal/a:
kobranka je napisal/a:

Mah saj se čudim zakaj je potem generacija jamskih ljudi izumrla? Kot sem slišal tudi zaradi slabe komunikacije(podomače, premalo so se je.ali in če že so, so imeli premalo potomstva).

Hmm, "izumrla" je tudi generacija tvojih prednikov, ravno tako bo izumrla tvoja, pa tudi vse za tabo bo vzel hudič. Kaj pa zdaj?

saj ni izumrla, samo "razvila" se je v a-la sodobno, neumno skupnost, ki se ji reče država.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni