|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
luka Član

Pridružen-a: Čet 16 Feb 2006 21:49 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.07 Kraj: Log pri Brezovici
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
zdravo
Mene pa zanimata še dve stvari
Vsakič ko zaženem altium mi napiše "faild to load paraller port driver", kaj to pomeni?
in pa vsakič ko sem v shematiku pa ko kliknem Compile se mi pokaže okno message, pa napiše "Error PinSignal[..]has no driver" kaj naj bi to pomenilo?
Hvala za odgovore, mam namreč poblem da nimam helpa v altiumu
Luka
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bkastel1 Član

Pridružen-a: Pet 21 Apr 2006 13:01 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.06 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Pon Jan 22, 2007 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ej Luka,
za problem glede LPT driverja ti nem morem pomagati, glede tistega pina pa tkole - če je pin na shematiki definiran kot npr. vhodni moraš imeti pravilno povezan ta pin na ostalo periferijo (meni je delal probleme ko sem imel nekatere pine puščene v zraku pa so bili vhodi - sem jim moral z uporči definirati nivoje). Alitum je zelo pameten paket in ima kar nekaj varnostnih dodatkov.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 22, 2007 4:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če pine puščaš v zraku si pod Project options nastavi, kako te program opozarja na napake. Npr. error spremeniš v warning pa ti compiler ne bo več ustavil...
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.32
|
Objavljeno: Pon Feb 19, 2007 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izdelal sem pcb projekt v Altiumu (.sch in .pcb). Uspešno sem zroutal na dvostranski tiv. Ker pa bi rad vse spravil na eno stran (uporabljam klasične elmente in ne smd), sem omogočil routanje samo na bottom layer. Ker ima projekt mnogo komponent, mi ne zrouta vseh vezi, kar je jasno. Vem, da je količina uspešno zroutanih vezi odvisna od postavitve komponent, ter vseh mogočih pravil (Rules), vendar me vseeno zanima, kakšen pristop k oblikovanju imate vi. Zanima me tudi, kako se določi mostove med nepovezanimi rutami s strani Autorouterja.
_________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 19, 2007 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi s Specctro. Je neprimerno boljši router kot Altiumov.
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

|
Objavljeno: Pet Feb 23, 2007 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za namig glede Specctre, samo kot začetnik bom raje za enkrat vztajal pri učenju Altiuma.
Nekako sem uspešno enostransko zroutal ta moj projekt. Zdaj pa, ko hočem izvoziti gerber, so padi polni. Torej ni lukenj za vstaviti elemente. Kaj je splošna praksa, da Altium ne generira lukenj v padih in ali je mogoče to opcijo kje vklopiti? Mnogo lažje in natančneje je vrtati, če so luknje predhodno zjedkane.
Kakšen pa je postopek v proizvodnji tiskanin? Kaj se luknje vrtajo skozi baker? Je jedkanje prej ali po vrtanju?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sob Feb 24, 2007 9:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Najprej je vrtanje, tako da je gerber kar OK, glej le da je format RS274-X.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

|
Objavljeno: Pet Maj 04, 2007 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Kako v Altiumu izdelaš sliko layerja v merilu 1:1 z luknjami v padih?
Mnogo lažje je vrtat luknje, če je luknja v padu zjedkana.
Če poskušam to narediti z SmartPDF, luknje prikaže, vendar merilo ni pravo.
Gerber ima pravo merilo, vendar pa padi nimajo lukenj.
Ali obstaja kakšna opcija da bi to rešil v enem ali drugem formatu?
Lahko bi sicer šel na roke dodajat luknje v naprimer Photopaint, vendar bi izgubil vektorski zapis in s tem kakovost slike.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Maj 04, 2007 12:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
matjazkariz je napisal/a: |
Kako v Altiumu izdelaš sliko layerja v merilu 1:1 z luknjami v padih?
Mnogo lažje je vrtat luknje, če je luknja v padu zjedkana.
Če poskušam to narediti z SmartPDF, luknje prikaže, vendar merilo ni pravo.
Gerber ima pravo merilo, vendar pa padi nimajo lukenj.
Ali obstaja kakšna opcija da bi to rešil v enem ali drugem formatu?
Lahko bi sicer šel na roke dodajat luknje v naprimer Photopaint, vendar bi izgubil vektorski zapis in s tem kakovost slike. |
V menuju file klikneš page setup, nato advanced in označiš s kljukico, da ti izrisuje luknje v padih. To je v istem menuju v katerem nastavljaš kateri layer boš printal in druge nastavitve.
Da ti pa izriše tisk 1:1 pa moraš nastaviti v page setup-u Scale mode (zgoraj desno) in Scale nastaviti na 1.00
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
videosony Član

Pridružen-a: Čet 15 Nov 2007 1:32 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.10 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Dec 04, 2007 4:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preizkušal sem AUTO PLACER.
Zakaj mi postavi elemente enega čez drugega ali pa izven tiskanega vezja?
A vi uporabljate auto placer ali pa sami naredite postavitev elementov?
lp Boštjan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

|
Objavljeno: Tor Dec 04, 2007 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor jaz poznam večina ljudi dela vse peš. Se pravi tako postavljanje elementov kot rutanje. Jaz postavim elemente sam, rutam pa z autorouterjem. Potem pa, ko sem z rezultatom autorouta zadovoljen, grem še peš popravit kake kvake, ki jih vedno pusti za seboj.
MarkoM hvala za nasvet glede izrisa v merilu. Malo pozno ampak...
Drugače je pa zunaj že Altium Designer 6.8, kjer naj bi design potekal bolj 3D. Če ima kdo kakšne izkušnje s to verzijo, naj opiše...
http://www.altium.com/
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70621.12
|
Objavljeno: Tor Dec 04, 2007 7:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2008 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam vprašanje: nekje se je izgubila orodna vrstica, kjer je knjižnica, clipboard itd. Ima kdo idejo kako nazaj spraviti?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
7.08 KB |
Pogledana: |
6021 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2008 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, stisni na tiste besede "clipboard, library..." ki so napisane navpično.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2008 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
sebaveh je napisal/a: |
Ja, stisni na tiste besede "clipboard, library..." ki so napisane navpično.  |
Mogoče je nejasno. Ravno to jaz hočem kar je na sliki, to sem nekje izgubil (samo se verjetno ni ). Slika je pa iz neta.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni