www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Altium Designer 6.5
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
luka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Feb 2006 21:49
Aktiv.: 0.07
Kraj: Log pri Brezovici

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zdravo

Mene pa zanimata še dve stvari
Vsakič ko zaženem altium mi napiše "faild to load paraller port driver", kaj to pomeni?
in pa vsakič ko sem v shematiku pa ko kliknem Compile se mi pokaže okno message, pa napiše "Error PinSignal[..]has no driver" kaj naj bi to pomenilo?

Hvala za odgovore, mam namreč poblem da nimam helpa v altiumu

Luka
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
bkastel1
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Apr 2006 13:01
Aktiv.: 0.06
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 22, 2007 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ej Luka,

za problem glede LPT driverja ti nem morem pomagati, glede tistega pina pa tkole - če je pin na shematiki definiran kot npr. vhodni moraš imeti pravilno povezan ta pin na ostalo periferijo (meni je delal probleme ko sem imel nekatere pine puščene v zraku pa so bili vhodi - sem jim moral z uporči definirati nivoje). Alitum je zelo pameten paket in ima kar nekaj varnostnih dodatkov.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 22, 2007 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če pine puščaš v zraku si pod Project options nastavi, kako te program opozarja na napake. Npr. error spremeniš v warning pa ti compiler ne bo več ustavil...
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.32

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 19, 2007 5:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izdelal sem pcb projekt v Altiumu (.sch in .pcb). Uspešno sem zroutal na dvostranski tiv. Ker pa bi rad vse spravil na eno stran (uporabljam klasične elmente in ne smd), sem omogočil routanje samo na bottom layer. Ker ima projekt mnogo komponent, mi ne zrouta vseh vezi, kar je jasno. Vem, da je količina uspešno zroutanih vezi odvisna od postavitve komponent, ter vseh mogočih pravil (Rules), vendar me vseeno zanima, kakšen pristop k oblikovanju imate vi. Zanima me tudi, kako se določi mostove med nepovezanimi rutami s strani Autorouterja.
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 19, 2007 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi s Specctro. Je neprimerno boljši router kot Altiumov.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjazkariz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 23, 2007 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za namig glede Specctre, samo kot začetnik bom raje za enkrat vztajal pri učenju Altiuma.

Nekako sem uspešno enostransko zroutal ta moj projekt. Zdaj pa, ko hočem izvoziti gerber, so padi polni. Torej ni lukenj za vstaviti elemente. Kaj je splošna praksa, da Altium ne generira lukenj v padih in ali je mogoče to opcijo kje vklopiti? Mnogo lažje in natančneje je vrtati, če so luknje predhodno zjedkane.

Kakšen pa je postopek v proizvodnji tiskanin? Kaj se luknje vrtajo skozi baker? Je jedkanje prej ali po vrtanju?

PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.86
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 24, 2007 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej je vrtanje, tako da je gerber kar OK, glej le da je format RS274-X.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
matjazkariz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 04, 2007 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako v Altiumu izdelaš sliko layerja v merilu 1:1 z luknjami v padih?

Mnogo lažje je vrtat luknje, če je luknja v padu zjedkana.
Če poskušam to narediti z SmartPDF, luknje prikaže, vendar merilo ni pravo.
Gerber ima pravo merilo, vendar pa padi nimajo lukenj.
Ali obstaja kakšna opcija da bi to rešil v enem ali drugem formatu?

Lahko bi sicer šel na roke dodajat luknje v naprimer Photopaint, vendar bi izgubil vektorski zapis in s tem kakovost slike.

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 04, 2007 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matjazkariz je napisal/a:
Kako v Altiumu izdelaš sliko layerja v merilu 1:1 z luknjami v padih?

Mnogo lažje je vrtat luknje, če je luknja v padu zjedkana.
Če poskušam to narediti z SmartPDF, luknje prikaže, vendar merilo ni pravo.
Gerber ima pravo merilo, vendar pa padi nimajo lukenj.
Ali obstaja kakšna opcija da bi to rešil v enem ali drugem formatu?

Lahko bi sicer šel na roke dodajat luknje v naprimer Photopaint, vendar bi izgubil vektorski zapis in s tem kakovost slike.

V menuju file klikneš page setup, nato advanced in označiš s kljukico, da ti izrisuje luknje v padih. To je v istem menuju v katerem nastavljaš kateri layer boš printal in druge nastavitve.
Da ti pa izriše tisk 1:1 pa moraš nastaviti v page setup-u Scale mode (zgoraj desno) in Scale nastaviti na 1.00
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
videosony
Član
Član

Pridružen-a: Čet 15 Nov 2007 1:32
Aktiv.: 0.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2007 4:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preizkušal sem AUTO PLACER.
Zakaj mi postavi elemente enega čez drugega ali pa izven tiskanega vezja?
A vi uporabljate auto placer ali pa sami naredite postavitev elementov?
lp Boštjan
Nazaj na vrh
matjazkariz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2007 5:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor jaz poznam večina ljudi dela vse peš. Se pravi tako postavljanje elementov kot rutanje. Jaz postavim elemente sam, rutam pa z autorouterjem. Potem pa, ko sem z rezultatom autorouta zadovoljen, grem še peš popravit kake kvake, ki jih vedno pusti za seboj.

MarkoM hvala za nasvet glede izrisa v merilu. Malo pozno ampak...

Drugače je pa zunaj že Altium Designer 6.8, kjer naj bi design potekal bolj 3D. Če ima kdo kakšne izkušnje s to verzijo, naj opiše...
http://www.altium.com/

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70621.12

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2007 7:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2008 10:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam vprašanje: nekje se je izgubila orodna vrstica, kjer je knjižnica, clipboard itd. Ima kdo idejo kako nazaj spraviti?

altium.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  7.08 KB
 Pogledana:  6021 krat

altium.jpg

Nazaj na vrh
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.86
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2008 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, stisni na tiste besede "clipboard, library..." ki so napisane navpično. Wink
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2008 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebaveh je napisal/a:
Ja, stisni na tiste besede "clipboard, library..." ki so napisane navpično. Wink

Very Happy
Mogoče je nejasno. Ravno to jaz hočem kar je na sliki, to sem nekje izgubil (samo se verjetno ni Very Happy ). Slika je pa iz neta.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni