|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sundancer Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30 Prispevkov: 374 Aktiv.: 1.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 18, 2007 9:59 pm Naslov sporočila: Re: Težava s prekleto trdovratnim črvom |
|
|
elektronik je napisal/a: |
Ja ker imam modem izključen dokler ni vse inštalirano. |
Kaj ni potem logicno, da se zacne zadeva sesuvat, ko se priklopis na internet? Torej da mogoce firewall ne deluje kot bi moral?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17 Prispevkov: 290 Aktiv.: 1.28 Kraj: postojna
|
Objavljeno: Sre Apr 18, 2007 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Logično bi blo, sam sem probal s trial verzijo outposta in bitdefender 10 in nod32. Pa je isto.
Nisem popolnoma "frišen" na tem področju. Večino problemov mi je uspelo rešiti brez pomoči, ta je pa pretrd oreh.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

|
Objavljeno: Sre Apr 18, 2007 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaksne imas pa rule v outpostu?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.13 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Sre Apr 18, 2007 10:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
_samo_ antivirusni program ali firewall ti na računalniku _ne_bo_ pomagal, ker si priklopljen na kabelski internet v Postojni. Imel sem primer ko sem 4x namestil WinXP in fasal virus med časom, ko se je ethernet v winsih postavil in tem, ko se je firewall in antivirus naložil. Rešitev je pa taka da si kupiš kak router. Pa toplo priporočam prehod na kakega drugega internetnega ponudnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

|
Objavljeno: Sre Apr 18, 2007 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jvolk prehod na drugega internetnega ponudnika trenutno mislim, da ni možen, ker pri nas v bloku nimamo telefonskega priključka, ker se s sosedi niso dogovorili za priključitev na njihovo stavbo.
Tako da je edina opcija kabel (trenutno).
Mogoče bi se dalo izkoristit wi-fi omrežje v Postojni, v to se še nisem poglabljal.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

|
Objavljeno: Sre Apr 18, 2007 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
En linux ti postavim tja v kot pa bos varen. Al pa nabavi kaksen router.
Sam glej da bo mel dost rama in procesorske moci, ce mislis P2P poganjat.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

|
Objavljeno: Sre Apr 18, 2007 11:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
sundancer je napisal/a: |
Kaksne imas pa rule v outpostu? |
Blokirani so večinoma vsi programi, ki bi se želeli povezati v internet. Zdej če blokiram vse, potem je nekako v redu. Bilokatera aplikacija, ki se poveže z internetom naredi probleme, ki sem jih že opisal. Pa naj bo to mozzila ali IE, ali opera,... Najboljše je če je povezava fizično izklopljena. Takrat dela nekako v redu, samo z zatikanjem oz. si vzame čas za odpiranje nekaterih aplikacij.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

|
Objavljeno: Sre Apr 18, 2007 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam glej da bo mel dost rama in procesorske moci, ce mislis P2P poganjat. |
Ja linux je super stvar, kar se teh stvari tiče, samo programska podpora je (še) premajhna in strojna tudi.
Vsaka verzija precej dobre in precej slabe strani, najbolj bi mi bila všeč kombinacija med fedoro, ubuntujem in mandrivo.
Potem pa malimehki dobi resno konkurenco
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Sre Apr 18, 2007 11:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej si napravi Varnostno Kopijo podatkov
Spybot, adaware in večina protivirusnih programov omogoča nalaganje definicij s Usb ključka direktno v mapo, kjer se morajo definicije nahajati.
Kolega naj ti na čistem računalniku dolpovleče sveže definicije in da na ključek. Po namestitvi sistema bi bil oborožen z zadnjimi definicijami še preden bi se povezal na internet. Pred povezanjem bi seveda napravil popolno skeniranje z vsemi tremi programi na največji občutljivostni stopnji in z napredno hevristiko.
Npr. Bitdef.. skenira tudi znotraj map System Volume Information in System Restore Info, česar pri mojem Nodu nisem opazil .
Drugače pa daj disk v drug računalnik v "slave" načinu in ga skeniraj z vsem protivirusnim arzenalom.
LP,
Igor
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Apr 19, 2007 12:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Linux postaviš na front-end, uporabljaš pa okna. Za spodoben router na linux-u potrebuješ PC, lepo je če je Pentium, vsaj 32 mega rama in dve mrežni kartici. Sam uporabljam Debian in dela brez problemov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Apr 19, 2007 12:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Dajte no..
Kupiš lepo en ruter in je. Malo si izračunajte koliko stane PC, ki stalno deluje. Poraba !
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Apr 19, 2007 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Service pack 3... Takih stvari se na računalnik ne nalaga. Kot se že iz priložene slike vidi, (desno spodaj) avtor ni microsoft. Instalacija takih stvari garantira katastrofo, kot se je očitno že izkazalo.
Precej bedasto se mi zdi, ko ljudje instalirajo vsemogoče sr*anje iz interneta, potem pa se razburjajo, kako zanič so windowsi.
Firewall: pravilno konfiguriran firewall ne bo spustil napadalcev iz interneta na računalnik. Firewall NE BO PREPREČIL nalaganja škodljivega software (virusi, wormi, trojani, SP3,...). Take škodljive stvari spusti skozi tip, ki sedi za tastaturo. Če ima tip za tastaturo instaliran en star ali pohackan piratski antivirusni program, tudi ne bo pomagalo nič.
Jur
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
20.6 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

|
Objavljeno: Čet Apr 19, 2007 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
elektronik je napisal/a: |
Sam glej da bo mel dost rama in procesorske moci, ce mislis P2P poganjat. |
Ja linux je super stvar, kar se teh stvari tiče, samo programska podpora je (še) premajhna in strojna tudi.
Vsaka verzija precej dobre in precej slabe strani, najbolj bi mi bila všeč kombinacija med fedoro, ubuntujem in mandrivo.
Potem pa malimehki dobi resno konkurenco  |
Se ena ideja je padla. Nalozi si tiste razne firewalle al karkoli ze imas in modema ne prizigaj dokler se PC popolnoma ne zbudi. Lahko se namrec zgodi, da medtem ko se windowsi nalagajo in softverski firewall se ni zbujen, da takrat udari crvicevje po sistemu preko modema v PC.
Ali pa kot je rekel VolkD: en router nabavis pa je mir, sam glej da ga ne bos sesuval z raznimi P2P neumnostmi (beri: cimvec rama in spodobno tiktakanje procesorja.. ce ti prodajalec ne zna povedat/poiskat teh podatkov zadeve ne kupuj.)
Kar se tice linux routerja pa ne vem zakaj bi mesanico fedore, mandrive, ubuntuja in ne vem kaj se vse. Linux router == PC brez monitorja in tipkovnice , ki brni v enem kotu in niti ne ves zanj (dokler ne dobis racun za elektriko - torej poraba je reku VolkD).
Ce med poplavo linux distribucij ne najdes primerne je res najbolje, da ostanes na enih in edinih windowsih.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

|
Objavljeno: Čet Apr 19, 2007 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem mislil kombinacije teh linuxov zaradi routerja, ampak za splošno rabo nasploh,
vsaka verzija ima nekaj zelo dobrih funkcij in nekaj malo manj všečnih.
Če bi pa vse to nekako združil, potem lahko okna kar pozabim.
Ideja z routerjem je nekaj kar še nisem poskusil, pa tudi več firewallov naenkrat nisem imel še skupaj inštaliranih, ker sem mislil, da je lahko samo eden kot npr. antivirus.
Bom poročal o rezultatih, vendar si moram najprej sposodit en router, da vidim če je to to.
Hvala za vse nasvete in ideje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

|
Objavljeno: Čet Apr 19, 2007 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Service pack 3... Takih stvari se na računalnik ne nalaga. Kot se že iz priložene slike vidi, (desno spodaj) avtor ni microsoft. Instalacija takih stvari garantira katastrofo, kot se je očitno že izkazalo.
Precej bedasto se mi zdi, ko ljudje instalirajo vsemogoče sr*anje iz interneta, potem pa se razburjajo, kako zanič so windowsi.
Firewall: pravilno konfiguriran firewall ne bo spustil napadalcev iz interneta na računalnik. Firewall NE BO PREPREČIL nalaganja škodljivega software (virusi, wormi, trojani, SP3,...). Take škodljive stvari spusti skozi tip, ki sedi za tastaturo. Če ima tip za tastaturo instaliran en star ali pohackan piratski antivirusni program, tudi ne bo pomagalo nič.
Jur |
Jur, lahko prebereš na kakšen način sem dobil to na računalnik, oz. vsaj sumim da zaradi tega in kaj imam naloženo na računalniku?
Ves čas govorim, da nisem naložil nobenih sumljivih windowsov, in nobenih drugih sumljivih stvari. Vem da uraden sp3 ne obstaja, zato pa sem postavil vprašanje o tem in podal zraven link, če kdo zadevo bolje pozna.
Nisem niti omenil kako zanič so windowsi ali česa podobnega, pač os s svojimi prednostmi in slabostmi.
Sam edino kar se mi ne zdi v redu pri teh stvareh je, da nihče ne odgovarja za morebitno nastalo škodo, ki jo povzročijo varnostne pomankljivosti, glede na to, da niti niso tako poceni.
Jaz moram v službi za svoj izdelek odgovarjat.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni