|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 355 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
zlabo je napisal/a: |
Pri nedostopnih kotičkih boš imel na koncu tudi probleme s peskom. Poznam primere ko so fantje dajali na peskanje avtomobilske karoserije, nihče pa ni pomislil kako dobiti pesek ven, tam kjer je dvojna pločevina... Nasplošno je problem da gre ta pesek vse povsod. Glede na to da si napisal, da bi peskal mehanizacijo vzemi v zakup da pesek, sploh pa steklene perle, zna biti precej abraziven in ne ravno prijazen do mehanskih delov... |
Nimam namena peskati ravno mehanskih sklopov, dostikrat pa čistim ohišja, ki imajo reže za prezračevanje in različne manjše robove, narejene v stiskalnicah. Tam ne pridem zraven s fleksom. Zato imam upanje, da bi s peskanjem lažje očistil takšne relativno nedostopne kotičke....
Sicer pa sem pištolo že nabavil, potrebujem še pesek in grem poskusit. Potem pa poročam...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sas123456 Neznanec

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2011 15:15 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sre Jun 15, 2011 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za vse ki bi radi peskal malo drugače !!!!!!!!!
Torej najprej nej povem da sem potapljač.
sestavil sem peskovnik iz jeklenk (banka zraka) za potapljanje in sicer 300 bar,imam kompresor ki polne 350barov.
Z malo domišlije sem naredil reducirko in regulator pritiska na pištolo za lakiranje vendar ni zdržala se mi je dobesedno stopila v roki ,ker sem uporabil pritisk 80barov
HAHA vem kaj si mislite ta je za Idrijo,no imam kar zahtevno zadevo za obdelat ?????
skrivnost ,dejansko moram odstranit 1 cm zadeve OK
zadevo sem prespal in našel rešitev ??????
vzel sem najmanjšo keramično šobo za tig varjenje sam sem naredil pištolo zelo preprosto in dotok peska zadeva je UBIJALSKA dobesedno šoba žari kot pri varjenju peskam lahko v globino 15mm...
z posebnim nastavkom da dobim fokus pa lahko režem tudi tanjšo kovino zelo kvalitetno
evo toliko za sedaj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.71 Kraj: Gradišče pri Divači
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vrbic Neznanec

Pridružen-a: Čet 18 Avg 2011 11:11 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2011 1:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
Na forumu sem frišen in naj mi bo oproščeno, če sprašujem o stvari, o kateri je bil že govor. Vendar:
kot amater, ki ima kdaj pa kdaj potrebo, da očisti in obnovi kako stvar doma, se že nekaj časa prepričujem, da pa bi bil kompresor doma koristna reč in se odločam za nakup. Nikakor ne potrebujem večjega kot 50l, tudi s pritiskom 8 barov se moram sprijazniti, prav zaradi peskanja pa ne vem še kolikšne moči predvsem pa kolikšen mora biti nazivni ali še bolje efektivni pretok zraka (kot se temu menda reče in sem nekje prebral).
Do tu sem veliko zvedel o peskanju in orodju, nihče pa ni rekel nič o potrebni moči kompresorja oz. o potrebni/najmanjši še učinkoviti pretočnosti zraka (razen da je potrebna velika sapa ipd).
Kaj lahko povek kdo kaj o tem?
Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.55 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2011 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Domače peskanje s poceni pištolami je sicer uspešno, vendar traja nekaj časa, zato je zaloga zraka zelo pomembna. Mislim, da pretoka ni potrebno veliko gledati, saj med cenejšimi kompresorji ni velikih razlik. Večji kot je pretok prej bo seveda posoda napolnjena na ustrezen tlak. Sem pa mnenja, da bo mogoče znalo biti 50l premalo za kakšno malo večje peskanje. Imamo 120l pa je včasih treba malo počakati, da napolni, ko se peska dlje časa.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.16 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2011 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če misliš kompreor imeti za kaj več kot za 1x letno dopumpati gume ali spihati računalnik (kar sicer ni najbolj priporočljivo početje), se bojim, da boš ugotovil, da je tak mali brencelj daleč od uporabnega.
Še nekaj izkušenj:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=25360
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2011 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz šesto leto uporabljam cenen ABAC 50L kompresor, ki sem ga kupil v Merkurju za takratnih 30000 SIT. Sedaj so taki kompresorji cca. 150€. Uporabljam ga neprestano in še vedno dela BP. Enkrat na mesec spustim kondenz iz posode in vsake dve leti zamenjam olje. Hvaležna žival!
Je pa 50L na meji uporabnega za barvanje. Za pobarvati moped je OK, pri npr. avtomobilskih vratih pa hitro zaideš v težave...
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.16 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2011 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čisto verjamem, samo kaj ko ima dandanes kvaliteta samo eno smer - strmo navzdol.
Vsaj po mojih izkušnjah je mali kompresor premalo zmogljiv za peskanje, ne more dobaviti dovolj zraka in potem gre peskanje zelo počasi, saj pritisk zraka v rezervoarju prehitro pade in s tem tudi učinek pištole.
Potem se ali čaka, da je pritisk spet primeren ali pa se rine dalje, čeprav skoraj ni učinka. V obeh primerih gre precej časa, preden je delo dobro opravljeno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.71 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Pet Avg 19, 2011 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
vsake toliko odsrfam na poljski forum elektroda.pl in tudi tam imajo podobne teme kot na našem
Peskalnik
_________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vrbic Neznanec

Pridružen-a: Čet 18 Avg 2011 11:11 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Avg 20, 2011 1:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za vaša pojasnila. Vzel sem si čas in še sam nekoliko posrfal in se sprehodil po trgovinah. Med drugim sem našal tudi ta forum http://www.starodobnik.net/topics/4052, kjer so rolali to temo.
Glede na to, da se (ob ponudbi v SLO in okolici) v spodnjem cenovnem razredu ne nahaja prav posebno veliko modelov in tipov, se mi zaenkrat zdi, da še največ od sebe daje kompresor GÜDE 300/10/50 EU (vse najdeno nad tem je že višji cenovni razred in vsaj 2x dražje, pa po zmogljivostih marsikateri ne daje niti toliko), ki se ga da dobiti v OBI trgovini za 230 EUR in s 5 letno garancijo http://www.obi.de/decom/product/Guede_Kompressor_300/10/50_EU/9669037.
Menda gre za kitajsko firmo, a ker se na stroje spoznate, kaj menite o tem kompresorju, predvsem pa kaj lahko pričakujem: okvare, so dejanske zmogljivosti takšne kot so navedene, bi po vašem zadostoval za občasno rabo in moj opisan namen, ipd.
Hvala in lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

|
Objavljeno: Pon Avg 22, 2011 7:34 am Naslov sporočila: |
|
|
No, da še jaz poročam o mojih uspehih pri peskanju ..... Po par poskusih se strinjam z mojimi predhodniki v zgornjih postih; zadeva postane s povprečnim Bau-bau kompresorjem prava muka, je pa pogojno uporabna za manjše kose.... Trenutno se ukvarjam s čiščenjem s pomočjo elektrolize in lahko rečem, da so rezultati vzpodbudni. Časovno je sicer zadeva zamudna, je pa res, da večino časa ni potrebna fizična prisotnost....
Še link: http://www.starodobnik.net/prispevek/700
Na netu je še polno prispevkov na to temo (večina v angleščini).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MAY2000 Član

Pridružen-a: Ned 10 Feb 2008 21:53 Prispevkov: 111 Aktiv.: 0.52 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Avg 22, 2011 7:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Če pa kdo potrebuje kakšno informacijo, pištolo, šobo, abreziv, ...
http://www.ferrocrtalic.com/
Oni se ukvarjajo z peskalno tehniko.
Lp, Janez
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.94
|
Objavljeno: Tor Avg 23, 2011 1:11 am Naslov sporočila: |
|
|
ferdo je napisal/a: |
No, da še jaz poročam o mojih uspehih pri peskanju ..... Po par poskusih se strinjam z mojimi predhodniki v zgornjih postih; zadeva postane s povprečnim Bau-bau kompresorjem prava muka, je pa pogojno uporabna za manjše kose.... Trenutno se ukvarjam s čiščenjem s pomočjo elektrolize in lahko rečem, da so rezultati vzpodbudni. Časovno je sicer zadeva zamudna, je pa res, da večino časa ni potrebna fizična prisotnost....
Še link: http://www.starodobnik.net/prispevek/700
Na netu je še polno prispevkov na to temo (večina v angleščini). |
Čiščenje s redukcijo kovine. Zna biti precej nevarno zaradi sproščanja vodika in posledičnega najedanja in razpada kovine.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

|
Objavljeno: Tor Avg 23, 2011 7:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast je napisal/a: |
Čiščenje s redukcijo kovine. Zna biti precej nevarno zaradi sproščanja vodika in posledičnega najedanja in razpada kovine. |
To počnem v precej odprtem prostoru, ki je dobro zračen. Ni mi pa najbolj jasno tole z razpadom kovine.... A prav razumem, da naj bi v 24 urah material tako oslabel, da lahko pride do lomov ali drugačnih deformacij?
Po mojih dosedanji izkušnjah se to ne dogaja. Je pa res, da sem čistil tako razna ventilirana ohišja (stara, material debeline 2-3mm) in pa masivne železne ulitke (razširitve za traktor Tomo Vinković). Nisem opazil nič posebnega, razen tega, da ostane tam, kjer je bilo dosti rje manjko materiala....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.94
|
Objavljeno: Tor Avg 23, 2011 8:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Rjo se da čistiti tudi s koncentrirano kislino
Kjerkoli se dela vodik je štala.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni