www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Predalniki / omarica za elemente
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.46
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 1:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tele predalnike sem videl v Merkator tehnika (tudi te nizke z 8 predali). Tudi Celjsko podjetje Inpos jih je imel, ko sem nazadnje bil tam.
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zastopnik je Metalka, vendar jim stran ne dela. Slišati je, da so pri dobavi teh predalnikov skrajno neresni, pri poizkusu direktnega nakupa, pa pravijo, da imamo v Sloveniji zastopnika.

p.s. Zadnje čase, opažam, da določena dobra podjetja v tujini, imajo skrajno neresne zastopnike v Sloveniji, dolgi dobavni roki itd.

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Merkur več nima tega?
Ne, očitno se je komerciala tako odločila (po izjavi prodajalca), da kupci ne moremo izbirati med Marsom in temi, za katere sem dal povezavo. Primerjata se lahko v ceni, kovinskem ohišju, po predalčkih pa nikoli.
Mars je svetlobna leta pred njimi, kljub temu, da na njihovih piše "Made in Germany".
Tudi nemški Conrad jih ima, slovenski ima v ponudbi visoke samo s 60 predalčki, nima pa v ponudbi teh, kar pa ni problem, ker lahko naročijo.
Je pa zanimiva cena v Nemčiji in pri nas. Očitno imamo Slovenci večjo kupno moč Brick wall .

Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.28
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Komerciali je pomemben le biznis "uturiti nekaj ološa"... kupcem pa ni v interesu vlačiti kramo domov.

Zgleda da je dobra roba na "podjarmljenih" ozemljih EU s strani špekulativnega kapitala prepovedana oz. nedopustna Smile

Lp.

Darko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.86
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 5:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da pokomentiram predalnike iz Merkurja ...
- ohišje nima "vodil" za predalnike in se ti obračajo levo in desno takoj ko en predal vzameš ven (Mars ima tukaj lepo vodila na kovinskem ohišju)
- predalniki so manjši (krajši); Merkur: 115x51x35; Mars: 138x51x35
- predalniki imajo le eno pregradno mesto (Mars 3)

Merkur je Marsove predalnike nehal prodajati ker "naj bi imeli en kup polomljenih zaradi trde plastike, novi pa so iz mehke plastike". Lep izgovor ki pa ne drži, saj imam doma tudi Marsove z mehkimi predalčki; to se lepo vidi v "MARS storage cabinets brochure.pdf" na strani 8.

Jaz sem Marsove nazadnje kupil kar v Conradu, saj jih v Justu nikoli niso imeli, poleg tega pa je bil povsod problem z razdelilnimi stenami.

Rešitev vidim le v tem da se najde ena Češka (beri: tuja) spletna trgovina ali pa en špediter ki je tedensko na liniji Slovenija - Češka.

LP, Peter
Nazaj na vrh
kosmaj
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32
Aktiv.: 0.71
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem malo primerjal ceno med nemškim conrad-om in voelkner-jem , a imajo isto ceno.
Ne vem sicer kakšen je strošek naročanja iz prvega, iz druge štacune je malo pod 10 eur, in običajno pri naročanju dobiš še par evrov popusta če si prekopiraš katero izmed kod.
Ja, so pa marsovi predalčniki res trpežni.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj je Just za Marsa dražji?

Lp, g

GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.41
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam tri točno te predalnike iz Conrada, le da takrat so bili nekoliko cenejši. Enkrat pripeljal enega iz Avstrije dva pa naročil pri nas. Navdušen nad kvaliteto že leta, predalčki ne sprhnijo, plastika je resnično obstojna, tako "sem se zaklel" da drugega ne kupim kot enake temu. Me pa čudi trenutna cena, da so tako podražili.
Profesor Einstein
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 17, 2013 10:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Jaz sem opazil da se je pojavljala tudi 2. klasa MARS-predalnikov tako da je treba pred nakupom pogledati.
1. klasa ima vse predalnike cele in enako debelino plastike.

Ena serija iz Just-a je bila poceni a slaba - sem imel veliko počenih predalnikov.

Najbolje bi bilo kontaktirati MARS-svratka in povprašati, če lahko napakirajo celo paleto predalnikov različnih izvedb po naročilu
za morebiten skupinski nakup v kolikor jih nebi bilo možno nikjer več dobiti.

Lp.

Darko

Profesor Einstein
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 27, 2013 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno iskana roba

Lp.

MARS - predalnik - 6764.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  253.77 KB
 Pogledana:  26 krat

MARS - predalnik - 6764.jpg

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 27, 2013 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
Je pa zanimiva cena v Nemčiji in pri nas. Očitno imamo Slovenci večjo kupno moč Brick wall .

Ker verjetno ne veš ... vprašaj direkt proizvajalca zakaj nemškim prodajalcem dobavlja robo tudi po 30% ceneje kot "auslanderjem" Cool

Kot kaže pa bo še slabše ... Sad
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 27, 2013 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
Ker verjetno ne veš ... vprašaj direkt proizvajalca zakaj nemškim prodajalcem dobavlja robo tudi po 30% ceneje kot "auslanderjem" Cool

Kot kaže pa bo še slabše ... Sad

Primerjavo sem dal med nemškim in slovenskim Conradom in nisem omenjal drugih nemških proizvajalcev!!

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 27, 2013 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
Primerjavo sem dal med nemškim in slovenskim Conradom in nisem omenjal drugih nemških proizvajalcev!!

Nabavno ceno določa proizvajalec glede na to kam pošlje. Conrad mu največkrat določi samo lokacijo dostave, ker večine artiklov Conrad nima v lastni zalogi.

Verjetno ne veš tudi tega, da je treba za DE kupca zadevo največkrat samo vzet iz skladišča in mu jo postavit na pult. Preden se to zgodi v SLO je treba iz istega DE skladišča robo dvojno zapakirat in paket sortirat na paleto in pripravit dokumentacijo za drugo tržišče in drugačne dajatve. To paleto je potem treba dat na šleper, ki jo dostavi v avstrijo in gre tam v vmesno skladišče. Tja SLO trgovina pošlje svoj pogodbeni kamion katerega je treba spet naložit - peljat v SLO in tudi razložit, razpakirat paleto in paket ter šele potem postavit pred SLO kupca.

Je na podlagi tega kakšna razlika v količini dela, stroškov embaliranja in potrebnih delavcev, ki vse to ne morejo delat zastonj? In vse to za isti artikel ...

Dokler sem delal izključno štromarska dela si tudi jaz nisem predstavljal kaj pomeni mednarodna trgovina in kakšne stroške vse ima taka veriga. Zato sem bil istega mnenja kot ti in sem sev slučaju večjega nakupa vsedel v avto in zapeljal do Münchna kjer sem dobil ceneje pa še malo švercal ...
Sedaj pa še švercat ne rabiš in se samo zapelješ ter kupiš tam kjer je ceneje Cool
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 27, 2013 2:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Iztok: ah no, a čmo začet o ceni delovne sile in trgovinskih maržah v Sloveniji?
In seveda v Nemčiji pridejo te stvari same na police, odpakirane. In seveda to pakiranje vam Conrad De zaračuna.
Te pravljice pripoveduj svojim otrokom!

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 27, 2013 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi ne da več razlagat ker smo to že enkrat počeli. Lahko samo ponovim, da pač kupuj tam kjer je ceneje in se ne boš žrl za par € pa jih boš raje namenil svojim otrokom in vnukom za kakšen priboljšek ... Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni