www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Čiščenje diskov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2006 2:38 pm    Naslov sporočila:  Re: Orodja, orodja in še orodja za Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
...aplikacije, katere uporabljate občasno, pa poganjajte iz USB vtiča, (vtičnika... ali po naše sticka), za katere ni potrebna instalacja in posledično ni packanja po sistemskih datotekah. Dobi se pa skoraj vse od sistemskih pripomočkov do grafičnega urejanja.....

Čim nekaj poženeš iz sticka, bo posvinjalo sistem, enako kot če bi bilo na disku. Vključno z virusi in podobno svinjarijo. Pa z sticka za povrh dela počasneje kot iz diska.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2006 2:51 pm    Naslov sporočila:  Re: re: Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
...........................................
še nekaj glede obnovitve sistema:

če hočeš sistem obnovit moraš imeti nadzor nad vsemi diski sicer je obnovitev neuspešna ( sistemskimi) ?

imam več particij in ena izmed njih je instalacijska ( vanjo spravljam najnovejše verzije novih programov , update , ki se vedno menjavajo ipd ) Enkrat pa sem obnovil disk pa mi je obnovitev izbrisala najnovejše posodobitve Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad . Ko se izključil nadzor nad tisto particijo pa je bila obnovitev neuspešna Question to mi ni najbolj jasno .
Sicer Ghost je še vedno zakon Wink

Ni mi sicer jasno o kakšnem nadzoru nad diski govoriš, res pa je da NGhost podpiše vse diske v sistemu. Pri NGhostu imaš več možnosti backupa in če nisi naredil tako kot treba, ja, potem lahko izgubiš particijo oz pride do neuspešne obnovitve Exclamation .

Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2006 3:05 pm    Naslov sporočila:  Re: Orodja, orodja in še orodja za Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Jaka57 je napisal/a:
...aplikacije, katere uporabljate občasno, pa poganjajte iz USB vtiča, (vtičnika... ali po naše sticka), za katere ni potrebna instalacja in posledično ni packanja po sistemskih datotekah. Dobi se pa skoraj vse od sistemskih pripomočkov do grafičnega urejanja.....

Čim nekaj poženeš iz sticka, bo posvinjalo sistem, enako kot če bi bilo na disku. Vključno z virusi in podobno svinjarijo. Pa z sticka za povrh dela počasneje kot iz diska.

Jur

Moje izkušnje so popolnoma drugačne, vendar lahko razložiš malo bolj natančno, kaj v sistemu bo posvinjalo?
Seveda pa imaš PortableApplication in kvazi PortableApplication, ali po domače , ni vse kar je na sticku Portable. Virusi in podobna(katera je to) svinjarija, popolnoma irelevantno, razen, če ti takoj vsako stvar, katero dolpotegneš z Neta, poženeš Shocked .
Tisto o hitrosti drži le deloma. Ja startup je malenkost daljši (ni pa nujno) sama hitrost programa pa je odvisna od programa samega, ali drugače, če naloži vse potrebne knjižnjice, potem ni razloga, da bi bil program počasnejši, če jih pa ne, potem je počasnejši samo v tistem segmentu, ko potrebuje knjižnico(jo naloži) potem pa ne več, PhotoShop je tak primer.

Lp, Jaka
Nazaj na vrh
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.09
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 08, 2006 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede čiščenja me zanima če lahko pobrišem vsebino tele mape ker je res ogromno datotek v njej.Zakaj so ponekod datoteke modro obarvane (tudi znotraj windows direktorija,le nekatere ne vse)

Dani

cisc.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  108.72 KB
 Pogledana:  55 krat

cisc.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 08, 2006 8:51 pm    Naslov sporočila:  re: Odgovori s citatom

To je ''razipana instalacijska datoteka service packa2 '' v bistvu ni narobe če jo pobrišeš vendar ti to močno odsvetujem .

Zdi se mi da je bila pri SP1 opcija ali te datoteke shraniš ali pa jih izbrišeš , pri 2 pa tega ni.

Včasih se windowsi XPsamoobnavljajo in gredo iskat kake stvari sem noter da jih prepišejo v glavni direktorij.

--------
jaka57 : mislil sem obnovo iz Start/Programi/Pripomočki/Sistemska orodja/Obnovitev sistema

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 08, 2006 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam vsake toliko časa pobrišem vse mape z oznako $neko ime$.
Te mape naredijo popravki. Prav pridejo, če je treba popravek odstraniti. Ker pa popravka še nikoli nisem odstranil, jih pač vsake toliko časa pobrišem. Mašina nima nobenih težav....

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 09, 2006 11:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Modro obarvane datoteke so komprimirane.
Vse datoteke na windows direktoriju, ki se začnejo na: $ in vse kb*.* se lahko pobriše. To so ostanki, ki jih pusti za sabo windows update. Vsak update pusti za sabo enega, zato jih je cel kup. Aktualne (zadnje) verzije, sistem pri delete ukazu ne zbriše.

cd \windows
del $*
del kb*.*
pobriši trashcan

Tole ne naredi nobene škode, sprosti pa prostor.

Jur
Nazaj na vrh
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 09, 2006 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A tele kb*.* so ponavadi .txt datoteke ali navadne mape?

Primer: v direktoriju windows\$hf_mig$\ imam polno map, ki se začnejo s KB***** . Imam pa tudi neke .txt fajle z imenom kb**** , ki so v direktoriju windows. Lahko pobrišem?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 17, 2006 1:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo.

Kako se da po defragmentiranju "raztegniti" mape, če je bila med defragmentacijo po nesreči uporabljena izbira "stisni" mape?
In kaj sploh pomeni "stisnjena" in "nestisnjena" mapa?
Hvala.
LP, Igor

In kje se ta kljukica za potrditev stiskanja map sploh nahaja? Ne najdem je več? d'oh!

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 17, 2006 10:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Desni klik in lastnosti/properties in poiščeš po menijih in v menijih dodatno ...
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 22, 2006 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Na priloženi sliki (WIN.JPG) so še dodate možnosti z katerimi lahko upočasnimo/pohitrimo delovanje računalnika. Večina od tega zavira sistem. Uporabno je le glajenje zaslonskih pisav.

Jur
Najlepše se zahvaljujem za ta nasvet. Po popravkih po zgornjem navodilu je računalnik (raje ne povem kaj uporabljam) kar poskočil.
Še enkrat hvala!
Branko

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 23, 2006 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pred nekaj casa sem pocistil vse folderje, katerih ime se zacne z $ v direktoriju Windows, ker sem bil na tesnem s prostorom. V bistvu lazem - vse razen enega z $ na zacetku imena, ki za razliko od ostalih ni bil obarvan v modro in tudi njegova vsebina izgleda nekoliko drugace kot vsebina tistih "modrih" (vsebuje mnozico hidden poddirektorijev z imeni a'la KB834707, kar je videti kot ime raznoraznih Windows updejtov, ki sem jih kdajkoli instaliral).

Ker je tudi v tem direktoriju precej krame in bi mi trenutno okupiranih ~300 MB prislo zelo prav, bi se rad znebil tudi tega, a prej raje vprasam: je tukaj notri kaj pomembnega, zaradi cesar bi lahko obzaloval tako odlocitev, ali ga lahko mirne duse pobrisem ?

Updejtov ne bom de-instaliral, tako da me ta aspekt ne gane (zato so "modri" direktoriji z $ ze sli po gobe).

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni