www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Adijo Google Drive
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 09, 2014 9:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dropbox ima nekaj varnostnih kopij, če se prijaviš v svoj račun na njihovi spletni strani. Tako sem jaz že rešil podatke, ki sem jih zbrisal.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 09, 2014 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vilko, brez panike.
V Dropboxu imaš preko WEBa za 30 dni nazaj vse datoteke, ne glede na to, ali si jih vmes brisal, spreminjal itd.

Če želiš laptop štartati brez, da se ti Dropbox začne sinhronizirati, ga pač za tačas umakni iz samodejnega startupa. Da lahko to storiš, moraš najprej v Safe mode (tam se ti ne bo povezal na internet), onemogočiš samodejni zagon (start->run->msconfig->startup zavihek) in reštartaš računalnik.

Lp, g

mobwap
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42
Aktiv.: 2.01
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 09, 2014 10:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlažja možnost je začasno blokiranje programa v windows firewall-u. Se ne bo povezal nikamor, pa še restart ni potreben.

FORMING GOVERNMENT.... ‡‡‡‡‡€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ 23% DONE.
Formation failed.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 09, 2014 11:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Dropbox ima nekaj varnostnih kopij, če se prijaviš v svoj račun na njihovi spletni strani. Tako sem jaz že rešil podatke, ki sem jih zbrisal.

Citiram:
V Dropboxu imaš preko WEBa za 30 dni nazaj vse datoteke, ne glede na to, ali si jih vmes brisal, spreminjal itd.

Ja, datoteke ja, sem jih že restavriral, ne pa celotnega filesistema z 10 mapami in podmapami.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.60

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 09, 2014 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo nastaviš da se ne zažene ob zagonu windowsev in to je to. Ko rabiš da ti sinhronizira odpreš dropbox in to je to.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 09, 2014 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ampak potem izgubi čar. Poanta vsega je ravno v tem, da nastaviš in pozabiš.

Je pa ena finta: VEDNO je treba nekje ločeno poskrbeti za varnostno kopijo. Nenazadnje se pri firmi, ki upravlja dropbox kaj zalomi. Vsja enkrat mesečno, raje dvakrat, celotno vsebino prekopiraš na zunanji disk in ga spraviš nekam, kjer NIMA neposredne povezave na katerikoli PC. Žal je tako da ti zadeva tudi na treh ali več PCjih prav nič ne pomaga, če se takoj ob sinhronizaciji na vseh izbriše. Bi rekel temu "galvansko ločena" kopija mora vedno obstajati.
Jaz imam podobno, a na moj lokalni mrežni disk. In če izbrišem na enem, se izbriše na vseh, zato imam nastavljeno da mi par kopij shrani v posebno mapo, preden jih briše.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 09, 2014 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja! To je odgovor!
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 09, 2014 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, vilko, ti si se še znašel ko si izklopil wifi povezavo. moja prva odpoved trdega diska(sicer veliko let nazaj) se je končala kar klavrno --- kar sem imel gor, je šlo...
No, od takrat naprej imam pa vedno tri kopije. ponavadi poleg redne na PC-ju še eno na istem ali drugem PCju in tretjo, ki je fizično ločena.
Sicer kolega tudi uporablja dropbox, ker je serviser na terenu in ima s seboj ipad ter ima tako vedno vse dokumente povsod - ko doma napiše račun, ponudbo...jo vedno lahko pokaže tudi na terenu. Ga tudi ne more prehvalit, da je super zadeva.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
No, vilko, ti si se še znašel ko si izklopil wifi povezavo. moja prva odpoved trdega diska(sicer veliko let nazaj) se je končala kar klavrno --- kar sem imel gor, je šlo...
No, od takrat naprej imam pa vedno tri kopije. ponavadi poleg redne na PC-ju še eno na istem ali drugem PCju in tretjo, ki je fizično ločena.
Sicer kolega tudi uporablja dropbox, ker je serviser na terenu in ima s seboj ipad ter ima tako vedno vse dokumente povsod - ko doma napiše račun, ponudbo...jo vedno lahko pokaže tudi na terenu. Ga tudi ne more prehvalit, da je super zadeva.

A pa mu njegove stranke oz. delodajalec nič ne zameri ker deli zasebne podatke na third party portalih?
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 9:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj zadeva naj bi bila zasebna, do neke mere...vsaj zadnjič, ko sem jaz uporabljald ropbox sem moral vpisati geslo ,kar takoj pomeni dalahko dostopam samo jaz.

Treba se je vprašat, kakšna je stopnja tveganja da med miljardo uporabnikov dropboxa ravno tebe najde nek heker in objavi podatke in dejstvom, da ti tako poslovanje lahko prinese konkretno boljše rezultate posla...
Nenazadnje so vsi računi na Domacem računalniku, ki je povezan v internet, kjer je enako dosegljiv hekerjem kot dropbox, oziroma bi si skoraj upal trditi da bolj, samo imajo tako velike firme boljše zaščite proti temu kot domači uporabnik.
Nazaj na vrh
R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 9:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dropbox mapo je mogoče tudi šifrirati: http://www.dropboxwiki.com/tips-and-tricks/encrypt-your-dropbox-using-truecrypt
Pred tistimi, ki bi bili zmožni obiti šifriranje v samem Dropboxu je torej še lastno šifriranje. Veliko sreče pri kraji teh podatkov! Smile
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, kot prvo je tole bolj namenjeno zaščiti kraje pcja(vsaj tako piše), kot drugo pa je truecrypt pače eden izmed mnogih programov, ki ti naredi eno kriptirano datoteko, po vpisu gesla pa ti na pcju naredi virutalno particijo. Ti pač vse svoje podatke vpisuješ v to šifrirano particijo, jo zakleneš in sinhroniziraš na dropbox. Ampak to spet izgubi tisto samodejnost, saj podatki niso avtomatsko vedno dosegljivi, ampak moras vsakič sproti vpisovat geslo ( ja logično Brick wall )
Je pa takih programov kar nekaj. Seveda, take sorte zaščita je učinkovita. Smo spet pri tem, ali je varnost na prvem mestu ali hitrost, s katero prideš do podatkov...

(Btw..jaz truecrypt uporabljam za firerox portable, v katerem imam klik certifikat, da v sili lahko dostopam do klika kjerkoli)
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 11:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej, če že ima podatke svojih strank (kjer bi lahko bil tudi moj domači naslov, številka mojega računa itd.) pričakujem da jih vsaj ustrezno zaščitiš. Lahko uporabljaš Truecrypt, EncFS + PGP. Vse to lahko tudi kriptiraš in dekriptiraš na android napravi. Če pa se mu zdi da mu to preveč dela vzame oz. mu onemogoča "samodejnost" potem nevem kaj ima sploh delat s tujimi podatki na third-party portalu. Sploh se ne gre da bi šel hacker vdirat notri, gre se za zbiranje lahko dostopnih podatkov "velikih angencij".
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK, pustimo to...namreč, zadeva gre (spet) v smeri poslušanja rasti trave. Tako obupno se pretirava s temi "osebnimi"podatki, da to ni več res...v časih stare juge si od vseh lahko vedl vse, pa je bilo vse v redu...
Ne vem, kaj bo drugače če nek američan recimo ve, kje jaz živim ali ima mojo telefonsko. Če ima kaj za šenkat, me naj le pokliče
Nazaj na vrh
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.28
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 5:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, v bistvu se še vedno premalo dela na zaščiti osebnih podatkov. En lep primer je nedavni vdor v bazo trgovinskega velikana Target, kjer so pobrali ogromno podatkov.

Pri nas lahko, da še ni tak problem, lahko pa postane v bližnji prihodnosti. S kupom osebnih podatkov nekoga, lahko namreč kdor rabi naredi lažne dokumente in podobno. Potem se pa kar čudiš, ko te banka XXYY vabi na sodišče, ker si prekoračil nedovoljen limit na kreditni kartici in se nisi odzval na pozive za pokritje minusa Banka, ki še nikoli nisi slišal zanjo, kaj šele, da bi pri njej odpiral račun. Ali pa kaj podobnega. Velika podjetja in ustanove žal še vedno delajo premalo na zaščiti teh podatkov. Ko se samo spomnem, koliko prijavnih strani v sloveniji zahteva vnos cele vrste podatkov v formularje, brez https povezave, me kar zmrazi.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni