www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Katerega ponudnika internetnih storitev izbrati
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 24, 2009 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cimer je napisal/a:

Na ISDN vmesniku imaš lahko samo dve telefonski številki, čeprev ISDN kot tak podpira do 8 številk.

Lahko imas tudi 8 stevilk (dva aktivna pogovora) ce imas Pattona (isto kot NT) Wink
Za zahtevnejse (poslovne) uporabnike so na voljo druge naprave z "XY" aktivnimi kanali Wink

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 25, 2009 1:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prej nisem napisal, da ne bi izpadlo kot da koga favoriziram ... a za telefonijo je ostal baker (ISDN), za internet je zdaj optika (Tulikom), za TV pa coax (UPC). Vse ostalo bi bili samo kompromisi - a hodis v Merkur po kruh, ker dobis tam bateije malo cenejse kot drugje ? No, jaz tudi ne Rolling Eyes
4AllDemolition
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Maj 2007 15:35
Aktiv.: 0.74

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 25, 2009 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam siol optiko 20/20 + telefon, kar se tiče interneta dela super.
Imam vsake toliko probleme z telefonom ki postane enkrat na teden nedostopen, se pravi vsi klici noter ali ven ne delajo, dolker ne resetiram modem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 25, 2009 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri siolu je vse preveč tega resetiranja tudi v primeru TV-ja. Zanimivo pri vsem je da ko vprašaš nekoga, ki ima SIOL TV če mu dela v redu, ponavadi pravi da brez problema. Potem ga vprašaš če kaj šteka in pravi: ja, enkrat ali dvakrat na teden, pač resetiram modem ali Sagema in spet dela...kot da bi rekel za avto - saj dela - enkrat na teden kličem mehanika, da mi pride to ali ono menjat, drugače pa nimam problemov...meni TV pri T2 DELA. Brez štekanja.
Saj je res da je včasih problem pasovne širine, a žal se to štekanje in zatikanje pri siolu dogaja tudi preko optike. Ko sem pri T2 hotel drugo TV je preveril za nevemkoliko mesecev nazaj najmanjšo hitrost sinhronizacije modema in šele potem je rekel da je možno, ko je bil prepričan da bo to delalo.
Nočem delati reklame, a resnica pač boli. Vsaj z moje strani je tako.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
cimer
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 0:07
Aktiv.: 0.53
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 26, 2009 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robert je napisal/a:

Lahko imas tudi 8 stevilk (dva aktivna pogovora) ce imas Pattona (isto kot NT) Wink
Za zahtevnejse (poslovne) uporabnike so na voljo druge naprave z "XY" aktivnimi kanali Wink

Hja ne vem, če tole drži, ko sem v firmi hotel 3 številke (dva telefona in faks) priklopiti na Pattona in nato na Siemens Gigaset , so mi razložili, da na Pattona gresta maksimalno dve številki. Za faks sem moral vzeti analogni vmesnik.

Marko S.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 26, 2009 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Siola ne priporočam sploh pa ne zaradi tega, ker so cel komunikatorjev vmesnik dali na Siol TV plus, kar pa je brca v temo. Brick wall
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
robert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 26, 2009 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cimer je napisal/a:
robert je napisal/a:

Hja ne vem, če tole drži, ko sem v firmi hotel 3 številke (dva telefona in faks) priklopiti na Pattona in nato na Siemens Gigaset , so mi razložili, da na Pattona gresta maksimalno dve številki. Za faks sem moral vzeti analogni vmesnik.

Drzi iz prve roke Wink - ce zelis imeti tako kot si si zamislil in te na HD ne ubogajo mi daj svoje podatke na ZS
Patton + Gigaseti so prava poezija in morje razlicnih moznosti Dancing

gregoral
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 27, 2009 8:23 pm    Naslov sporočila:  ISP Odgovori s citatom

občutek imam, da je oprema ki jo uporabljamo za dostop do interneta, za predvajanje DVDjev, ... vedno bolj hroščata in nedodelana

sicer res omogoča hitrosti, ki jih včasih nismo imeli in DVD predvajalnih je boljši kot VHS, samo ko se enkrat obesi je pa hudič

kako naj teti razložim kateri kabel mora potegniti iz vtičnice?

ne gre vedno vse na bolje
Nazaj na vrh
KMX
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Jan 2009 16:49
Aktiv.: 1.54
Kraj: NOVA CERKEV

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2009 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Če se odločim za uporabo AMISovega dvojčka, potem mi odpade položnica od Telekoma, al kako je s tem?

Hvala!

Lp, Denis
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2009 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

KMX je napisal/a:
Če se odločim za uporabo AMISovega dvojčka, potem mi odpade položnica od Telekoma, al kako je s tem?

S polnim razvezanim dostopom, ja. To je tista stevilka, ki je v ponudbi ponavadi visja od tiste, ki jo napisejo z velikimi crkami in to priblizno za znesek narocnine pri Telekomu.

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2015 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(januar '15)
po Telekomovi parici pride stacionarni Telekomov telefon in internet od T-2. Imam možnost priklopa na koaksialni Telemachov kabel - stacionarni telefon, internet in TV.
Recimo, da mi bo strošek za Telemachov trojček enkrat v prihodnosti predstavljal preveliko breme in bom želel k drugemu ponudniku, ki ponuja storitve po Telekomovi parici. Bo Telekom rekel, da moram ponovno plačat napeljavo telefonskega kabla od njihove centrale do naše hiše ? Lahko vmes ta kabel/parico porabijo za drugo stranko ? Moraš za tak primer to parico nekako zavarovati/zakupiti ?

robert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2015 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko odjaviš vse storitve na parici je še nekaj časa "tvoja" - mislim, da en mesec.
Po temu času se jo lahko uporabi za drugega, če je potreba.
Kljub temu, da je tvoja parica še vedno povezana od vtičnice do centrale moraš ponovno skleniti pogodbo z enim od operaterjev. Ponovno se prične postopek poizvedbe kakor, da nikoli nisi imel telefona. Če je bilo v kablu že sedaj premalo rezerve (ki mora biti) lahko Telekom zavrne priklop kljub temu, da si še prejšnji mesec imel telefon. Postopek od začetka poizvedbe do priklopa traja okvirno 3 tedne.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni