www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

3D printer
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 02, 2013 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Idea http://www.technologyreview.com/demo/521956/printing-batteries/
Cube
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Jul 2011 15:09
Aktiv.: 1.49

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 30, 2013 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Objavljenih je nekaj novih posnetkov Zortraxa M200. Smile
http://www.youtube.com/watch?v=Aaf9868ueUo
https://drive.google.com/folderview?id=0B8dxSlTbVqE-Y2RVRnFfREY3OFU&usp=sharing

In še tole, sicer od Zortrax teama:
http://www.youtube.com/watch?v=MHNdtHrErv8
http://www.youtube.com/watch?v=KgqgzcotEDE

Ekipa dela še na avtomatski kalibraciji. Škoda, da ni open source, ker zgleda, da imajo odličen slicer in firmware, kvaliteta natisnjenih delov pa se lahko primerja z mnogo dražjim Mojom.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2013 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupil bi 3D printer, in se malo razgledujem kaj bi se dalo dobiti od naših prodajalcev.
Do sedaj sem našel le dve podjetji, ki prodajajo meni/nam dostopne printerje.
Trenutni gledam med Replicator 2 ali 2X, ter opensource printerjem SiQoS 3D Inovator, ki ga je izdelala skupina naših fantov.
Zanima me kaj bi mi priporočili, glede na razmerje cena/kvaliteta oz. cena/kaj dobim za to.
Hvala.
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2013 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz sem se odlocil da si ga iz nule naredim ker so vsi premalih dimenzij za moje potrebe Mr. Green
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2013 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da je problem večjih dimenzij samo krčenje/raztezanje nanešenega materiala. Zato pa lahko kakšen večji produkt narediš iz večih kosov ter ga sestaviš.
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.43
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2013 5:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor sem gledal 3D izdelke tu na forumu, so taki preprosti printerji uporabni kvečjemu za kako figurico naprintat, potem pa se veselje že konča.
smal
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Mar 2010 23:19
Aktiv.: 1.22
Kraj: Effretikon

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2013 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:
Kolikor sem gledal 3D izdelke tu na forumu, so taki preprosti printerji uporabni kvečjemu za kako figurico naprintat, potem pa se veselje že konča.

Niti ne. Če hočete loviti stotinke potem ta tehnologija (Ultimaker) ni za vas. Če se pa pogovarjamo o dveh ali treh desetinkah in o pomikih do 40mm/s je pa ta tehnologija popolnoma uporabna za predmete v velikosti delovnega območja stroja.
Seveda bi si želel konstrukcijo z manj zračnosti in več togosti ter pogone s servo motorji, ampak kaj si naj človek za ta denar (cca 500€) sploh še zaželi več kot je dobil.
smal

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2013 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2013 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
Je pa vecina forumskih printerjev povsem nenastavljenih.

True ... Ali mogoče obstaja kje kak (po možnosti slikovni) tutorial, kaj vse nastaviti, kaj vpliva na kaj itd? Veliko se da že izvedeti iz branja rubrike o težavah in nasvetih, bi bilo pa bolj komot, če bi imel to nekje na kupu ...

LP, g

piroman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2013 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dve, tri desetnike je ogromno! Toliko, da (vsaj zame) postane izdelek povsem neuporaben. Zato tudi pripomba s figuricami. Vsak se potem na podlagi svojih želja odloči ali mu taka tehnologija ustreza ali pa ne.
.
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2013 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2013 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:

Tukaj se motiš. Printer je povsem primerliv z nekajkrat dražjimi modeli. Par dni nazaj je bil pri meni kolega, ki ima opravka s tovarniškim printerjem. (ne vem za katero firmo gre) Bil je presenečen nad kvaliteto enostavnostjo, predvsem pa nad hitrostjo. Rekel je, da njihov printer printa počasneje.

smal
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Mar 2010 23:19
Aktiv.: 1.22
Kraj: Effretikon

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2013 11:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:
Dve, tri desetnike je ogromno! Toliko, da (vsaj zame) postane izdelek povsem neuporaben. Zato tudi pripomba s figuricami. Vsak se potem na podlagi svojih želja odloči ali mu taka tehnologija ustreza ali pa ne.

Glede teh desetink je tako, kakor se vzame. Večina stvari pri mojem hobiju je ranga plus minus pol milimetra, je dovolj dobro. Namesto, da se mučim in zapravljam čas z vrtalnim strojem oz. rezkarjem, se predmet pač stiska in se vzame v zakup, da traja malo dlje. Za profesionalen 3D tiskalnik, no, sem že prej napisal kakšne atribute bi moral imeti, ampak tu smo takoj v rangu 10K€+.
Da pa bo preciznost takšnega stroja v rangu 1 mikrona sem pa rahlo skeptičen. Zame mikronsko preciznost predstavlja npr. termostatirano ohišje laserja izdolbeno iz kosa aluminija na na novem CNC obdelovalnem centru z novim orodjem. Obdelava takšnega kosa traja celo popoldne. Pri obdelavi drugega obdelovanca z istim orodjem je več kot 50% izmet. Enostavno laserja, ko se prilepijo leče in zrcala, ne pripraviš več do delovanja.
smal

.
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 01, 2014 1:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 01, 2014 1:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nikjer nisem trdil, da bi moral tak tiskalnik tiskati bolje ali pa da morda ni primerljiv z nekajkrat dražjimi modeli. Za <500€, je vsekakor zanimiv izdelek. Vse kar sem napisal je, da so za moj okus dve, tri desetinke tolerance daleč od (zame) uporabnega.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 7 od 9

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni