www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

OE naslov za odgovor ..
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 6:23 pm    Naslov sporočila:  OE naslov za odgovor .. Odgovori s citatom

Imam tale problem - v OE imam 4 naslove, in seveda enega kot privzetega. Problem, ki sem ga opazil zadnje čase (lahko pa da je že skozi tu) je ta da ne glede na kateri naslov prejmem pošto, ko pošiljatelju odgovorim, mi OE vedno kresne notri privzeti e-naslov, ne pa tistega, s katerega sem jaz prvič poslal pošto -
npr...moj privzeti naslov je info@xy.com. Jaz pošljem recimo darku e-mail z mojega drugega naslova, ki je recimo protoncek@xyz.com. On mi odgovori. Jaz preberem njegov mail, kliknem "odgovori" in ko mu pošljem, on dobi moj mail kot da sem poslal iz privzetega naslova, torej iz info@xy.com, NE pa iz tistega, ki sem ga uporabil prvič zanj --torej protoncek@xyz.com. Kot se spomnim, je to včasih delalo - da je bil reply- naslov tisti, kamor pošiljatelj POŠLJE mail, ne pa moj privzeti.

Upam da razumete, kaj hočem povedat ... (saj še jaz komaj, tako da ne bom zameril, če ne..)
Zakaj kompliciram? Ker recimo pošljem vprašanje na Logitech (uporabim moj psevdonim), oni mi odgovorijo, jaz njim nazaj, pa dobim odgovor da reply ni prišel iz pravega naslova, tako da ne morejo odgovarjati. Zato ker je OE not vrgel moj privzeti naslov, ne tistega kamor so oni poslali mail...
benti...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enako se dogaja meni. Kakšna rešitev?
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko pišeš nov mail, imaš zgoraj nad naslovnikom izbirno polje (combo box), kjer lahko izbereš, s katerega računa bo poslano sporočilo.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je že res, ampak dostikrat pozabiš to spremeniti. Zadnji čas se mi je že trikrat zgodilo da so mi javili da je reply poslan z napačnega naslova in se zato pogovor ne more nadaljevati iz varnostnih razlogov...Kolikor se spomnim, je OE to prej pravilno delal. Sem ravno namestil thunderbird in enako dela kot OE Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70622.40

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaradi podobnih problemov sem nad takimi in podobnimi odjemalci obupal in zdaj koristim le še web vmesnike.
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.30

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mozilla opravi s tem brez tezav.

Pravkar sem stestiral. Ko se postavim v inbox z naslovom xy, mi novonastalo sporocilo posilja s tem naslovom. To velja tudi za reply. Ko se premaknem v drug inbox z naslovom yy se spremeni vse na yy. Privzeti naslov vzame samo, ce nisem v inboxu, ampak takrat lahko spreminim from iz listboxa.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Thunderbird (Mozilla) ima moznost izbire - vedno ponudi prvo izbiro pri pisanju novih sporocil, ampak lahko spremenis.

Ce imas recimo naslov 1@enadomena.si in posljes e-mail z naslova 2@enadomena.si, potem bo Thunderbird pri odgovoru na soporocilo, ki si ga prejel kot 2#enadomena.si, avtomatsko naredil odgovor od 2@enadomena.si in ne od default (prvega) naslova. OE je ocitno zmeden ... sem vedel da morajo biti kaksen dodaten razlog da ga ne uporabljam Very Happy

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm...moram to probat...zdaj sem sicer mozilo namestil tako da je prevzel nastavitve OE-ja...moram ven vreči in namestit brez tega...da vidim...
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm ... meni thunderbird zmeraj izbere račun, na katerega sem trenutno postavljen - se pravi, če odgovarjam na en mejl iz xy@mail.com, gre tudi odgovor iz xy@mail.com.

LP!
Nazaj na vrh
igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.26
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni OE (6.00.2900.2180) deluje tako kot treba. Odgovor ima vedno naslov, na katerega sem sprejel sporočilo.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

EDIT-.--spodnje žal ni res...(zaenkrat še ne--)

eeeeeeeeeee meni zdaj tudi. Sem naredil napako ko sem pri računih/nastavitve določil moj osnovni (t2) račun kot izhodni smtp strežnik. Včasih je namreč (bil?) problem če izhodni smtp strežnik ni tisti od ponudnika internet storitev (včasih pri siolu vem da niso pustili pošiljati pošte drugod - samo preko njihovega smtp strežnika).
Zdaj sem dal na privzeti strežnik in (zaenkrat dela).glupa napaka...

Nazadnje urejal/a protoncek Sre Jan 23, 2008 8:52 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cudno. Jaz imam TB 1.5.0.14, default naslov imam prvi@nekje.com, izbral sem drugega (drugi@drugje.com) in poslal mail na prvega, ko je mail prispel, sem dal Reply to Sender Only in je (kljub izbiri drugega naslova prej; vmes tega nisem spreminjal) naredil reply iz prvi@nekje.com drugemu naslovu, torej ni dal trenutno izbranega naslova, ampak tistega, ki je pravi za to sporocilo Confused
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

to, ja. On bi ti moral narediti reply iz drugega, ne pa iz prvega, ki je privzeti naslov. To je ta napaka. Vedno ti vzame privzeti naslov kot naslov za odgovor..In prejšnji moj post ne velja...sem očitno nekaj spregledal, ker mi tudi TB dela enako. 4 različne naslove, reply je vedno iz privzetega naslova...
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2008 8:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ThunderBird poda odgovor iz računa na katerega odgovarjate.
Če pa imate nastavljen samo eno shrambo pošte (Lokalni imeniki) bo pa vaš naslov vedno privzeti naslov. Torej za vsak email imejte svojo mapo (ša najbolje IMAP) in ne bo problemov.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni