|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rplink3r Član

Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02 Prispevkov: 507 Aktiv.: 2.27 Kraj: Levec
|
Objavljeno: Pon Feb 11, 2008 9:03 pm Naslov sporočila: Strobo 500Ws |
|
|
Trenutno preizkušam stroboskop narejen po tem principu:
http://www.geocities.com/tjacodesign/strobos/strobos.html
, vendar sem namesto tistega 1:1 transformatorja naredil po principu v sliki.
Xenonko sicer proži, ko dam napajanje na moc3021, vendar neenakomerno.
Namesto BT je TIC226, imam pa 22W dušilko od neonk za preizkušanje, mogoče zaradi tega?
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
strobosd_moc.GIF |
Velikost datoteke: |
7.11 KB |
Downloadano: |
76 krat |
_________________ "The statement below is false."
"The statement above is true."
Nazadnje urejal/a rplink3r Pon Feb 11, 2008 10:44 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rplink3r Član

|
Objavljeno: Pon Feb 11, 2008 10:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Deluje, zaporedno sem vezal 500W navadno reflektorsko žarnico 22ohm, zadeva dela krasno pri 25Hz, sedaj samo še omejim na 10Hz, zaradi gretja xenonke. Mogoče komu kdaj prav pride.
"The statement above is true." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2008 1:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Kakšne oblike in velikosti je xenon žarnica, ki si jo uporabil?
Jaz sem delal stroboskob s 60 Ws žarnico U oblike, uporabil vse možne kondenzatorje od 1 do 33 uF, in vedno je delalo nekaj minut, potem so se bliski izgubljali, nato pa dokončno nekalo bliskat. Potrebno je bilo menjat kondentator. Predvidevam da jih pobere zaradi previsokih tokov praznjenja Moram pa še poskusiti vezati kakšen tak upor zaporedno z žarnico, pa da vidim...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rplink3r Član

|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2008 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žarnica je okrogla 500Ws, fi= cca 100mm, kupil sem pri znanem prodajalcu, ki ima ponavadi dokaj drage zadeve, če te zanima kateri, me kontaktiraj. Zdela se mi je vredna 20eur+tam 1eur za vžigno tuljavico. Kondenzatorji so tako kot piše v načrtu 20x 22uF vzel sem 105 stopniske. Kako dolgo bo delovalo nevem ker deluje vse skupaj kakih 10min. Samo pri načrtovanju vezja je bil dodan ventilator za hlajenje kondenzatorjev in prav tako žarnice. Sicer se pa kapacitivnost da izračunati, piše na tej strani ko je načrt gor, bolje razloženo na:
http://sound.westhost.com/project65.htm
"The statement above is true." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni