www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

AmiNET110 - Amino, okvara

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Carleone
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2004 10:18
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 4:17 pm    Naslov sporočila:  AmiNET110 - Amino, okvara Odgovori s citatom

Pred nekaj meseci sem na Bolhi kupil omenjeni tv komunikator Amino (AmiNET110). Takoj ko sem ga dobil, ga nisem sprobal če funkcionira. Po nekaj mesecih sem z njega obrisal prah in ga priklopil... ni deloval! Takoj sem čutil nateg... Ok sem si rekel, pa poglejmo kaj bi lahko bilo. Razstavil sem ga in malo premeril napetosti. Našel nisem nič otipljivega. Včeraj pa me je zopet zasrbelo in sem z njega drugič obrisal prah. Dognal sem, da se pri Aminih procesorji segrevajo in je očitno prišlo do slabega kontakta med nogicami procesorja in pcb-jem. Če ga že nahecam da nekako deluje (zvijanje pcb-ja), pa po nekaj minutah, očitno ko se segreje, zmrzne. Tudi če rahlo pritiskam na procesor se začne jeziti in zmrzne. Vprašanje za vas doktorji, KAKO POPRAVITI POVEZAVO POD PROCESORJEM?? Kakšno segrevanje, mogoče kakšna mehanska varianta, da pritiska na procesor,...??? Res mi ga je škoda...

11032008304.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  606.25 KB
 Pogledana:  13 krat

11032008304.jpg

11032008307.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  770.64 KB
 Pogledana:  11 krat

11032008307.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Šok v kuhinjski pečici, če ne pomaga pa v kanto za smeti.... Tako smo vsaj včasih obdelovali hibridna vezja. Temperatura in čas po pameti....
Carleone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, ena od variant. Ravno sem ga malo pogrel z spajkalno konico, nastavljeno na 350°C. Mogoče bi se splačalo namazati z pasto za SMD spajkanje, pa nekako segreti. Mogoče bi procesor nekako zadušil, da se nebi mogel hladiti, pa da se sam od sebe pregreje... Seveda bi bilo treba nazdorovati... Hm... pečica Think
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš vroč zrak, lahko poskusiš pihati spodaj v BGA kroglice... Ampak ne staliti vseh naenkrat!
Carleone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem probal z vžigalnikom, ki piha (bruha) ogenj. Pomagal sem si z leseno paličico, s katero sem z vrha pritisnil na rob procesorja. Paličica je služila tudi za indikator vročine, ko se je obarvala črno je bilo že kar vroče Smile Kako je prenesel proc., bomo videli zvečer, ko pridem domov.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2008 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gretje z plamenom ni ravno primerno, ker nimaš nadzora temperature. Na enem delčku je hitro prevroče. Zadnji poizkus pred košem za smeti: Če na spodnji strani tiskanine pod procesorjem ni nobenih komponent, lahko poizkusiš segreti tiskanino (z plamenom) pod procesorjem. Plošča mora biti postavljena vodoravno, da se procesor ne bo odpeljal levo ali desno, če se bo stalil lot. Pod rob procesorja podložiš lesene palčke, da procesorja teža hladilnika ne zabije v tla, ko se stali lot. Palčke morajo biti malo tanjše od špranje, da se lahko chip malo posede, da bo naredilo kontakt. Potreben je tudi flux. V acetonu, nitro razredčilu,... raztopljena kolofonija (samo malo kolofonije), ki jo par kapelj naliješ pod procesor. Pred gretjem počakaš, da topilo izhlapi. Da se ne vžge, oziroma da ne hladi lota.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2008 1:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi odstraniti hladilnik pa samo pregrej čip z vročim zrakom. Če pa ne pomaga pa se pač čip "reballa" in ponovno zalota.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Carleone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2008 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pihal vroč zrak in ni bilo nič bolje. Potem sem odstranil nekaj plastike in ga dal v pečico, cca 95°C za ene tri, štiri minute, brez uspeha. Bom probal še kakšno finto, itak je tik pred smetnjakom Sad

12032008317.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  372.68 KB
 Pogledana:  7 krat

12032008317.jpg

Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2008 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko ti ga poskusim reballat samo moram vidit kero podnožje je ker nevem če imam šablono
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Carleone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2008 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom pogledal, pa pošljem še kakšno sliko...
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2008 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

95 stopinj je za efekten lot povsem premalo. Lot se tali pri več kot 200 stopinjah. Če daš vezje kar tako v pečico, ga bo verjetno dokončno uničilo. Če pogledaš navodila za lotanje za chipe in druge komponente, dovoljujejo segrevanje na določeno temperaturo za toliko in toliko časa (gre za sekunde in ne za minute).

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni