|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
saso Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.15 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pet Avg 13, 2004 7:52 pm Naslov sporočila: Predvajanje MP3 datotek |
|
|
Lep pozdrav
Včeraj sem uspešno instaliral Linux SUSE 9.1. Nastavil sem vse, razen modema. Ampak glede tega kdaj drugič.
Imam problem, da ko želim poslušat glasbo iz CD-ja, se ta normalno predvaja z normalno jakostjo, ko pa želim poslušat MP3-je pa je ta jakost minimalna (zelo potiho). Tihi so tudi opozorilni zvoki, ki se sprožijo ob opozorilnih oknih.
Mislim, da sem upravljanje glasnosti zvoka nastavil pravilno in da bi moralo delovati.
Če ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe se priporočam.
LP Sašo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
saso Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.15 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2004 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav
Zadevo sem uredil.
Nastavitve KAmix in zvočne kartice so bile uredu, le da je pri nastavitvi glasnosti zvočne kartice toliko opcij od nastavitve MSASTER volume do PCM volume do CD in MIC volume....
Spodaj pa so še nastavitve glasnosti za druge kanale, med katerimi so tudi štirje
VIA DXS kanali. Ker je bila prevzeta vrednost teh kanalov 0 in nisem vedel kaj so , sem jih tudi pustil na 0.
No sedaj vem, ko sem povečal glasnost teh kanalov (cca 90%) je stvar začela delovati.
Sedaj veselo poslušam MP3-je in CD-je z dovolj veliko jakostjo.
Zraven bi pripel še sliko nastavitve, ker pa sem nov v linux-u, pa seveda ne znam spraviti vsebino ekrana ne v datoteko, kaj šele kam drugam.
Hvala za pomoč
LP
Sašo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2004 11:06 am Naslov sporočila: |
|
|
saso je napisal/a: |
Zraven bi pripel še sliko nastavitve, ker pa sem nov v linux-u, pa seveda ne znam spraviti vsebino ekrana ne v datoteko, kaj šele kam drugam.
|
Uporabi Ksnapshot (Start-utilities-desktop) .
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni