www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težava z windows installerjem. Virus ali vdor heekerja
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NITO
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 16:47
Aktiv.: 0.03
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 22, 2008 5:00 pm    Naslov sporočila:  Težava z windows installerjem. Virus ali vdor heekerja Odgovori s citatom

Imam problemwin XP, da se mi vedno ko sem z kurzorjem na spodnji komandni vrstici desno od start na eni od ikon programov sproži vindows installer, ki hoče nekaj inštalirati. F prot ne javi nobenega virusa.

Probleme imam od včeraj ko sem opazil, da se je odprlo dos okno in groza, opazim, da nekdo tipka dos ukaze. Računalnik sem takoj odklopil iz mreže, zaprl vse odprte porte in na ruterju blokiral forvardiranje na računalnik.
Na disku sem v mapi program files opazil direktorij Bonjur za dvema datotekama (Mdnsresponder in mdnsnsp.dll, ki ju ne morem brisati. )

Upam, da kdo ve kako se lotiti problema Confused
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 22, 2008 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
mdnsresponder.exe is a process associated with "Bonjour for Windows" software. It is used by ITunes for music sharing. This is a non-essential process. Disabling or enabling it is down to user preference.
Če že dolvlečeš, moraš tudi nekaj dati.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 22, 2008 9:53 pm    Naslov sporočila:  Re: Težava z windows installerjem. Virus ali vdor heekerja Odgovori s citatom

NITO je napisal/a:
Upam, da kdo ve kako se lotiti problema Confused

Jaz vem kako se lotiti problema in ti odsvetujem, da saris po tem, ce moras vprasanje postaviti na forumu, ker imas kar solidno moznost, da bos naredil kaj slabega, cesar ti ne bom vec pomagali popravljat Exclamation

Postopek sem tukaj ze enkrat opisal in ne bom ponavljal istega; poisci moje sporocilo, v katerem sem omenil ProcessXP (zgoraj iams opcijo isci, vtipkajj ime avtorja, kljucno besedo in izberi, da pokaze rezultat v obliki prispevkov).

Se enkrat: ni za neuke uporabnike, ni pretirano nevaren, a vseeno omogoca povzrocitev solidnega sranja.

NITO
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 22, 2008 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nič te ne stane če ponoviš, pod podatki ki jih najavljaš ne najdem nič.
Nazaj na vrh
NITO
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 22, 2008 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi to z novo kodno tabelo ni uspelo. kreiral sem nov direktorij vsebino kopiral, pobrisal stari direktorij pa smo spet tam. Novi imenik _stari se spet ne pusti brisati. Naj že nekdo pove kaj naj naredim? OK, format je še vedno opcija, ampak ali nismo na forumu, da si stvari olajšamo, ne pa da formatiramo diske kot smo to počeli v časih "še pomnite to tovariši" Surprised
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2008 2:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali si imel instaliran VNC ?
NITO
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2008 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, ker sem ga nujno potreboval.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2008 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je bila torej pot po kateri so ti vdrli.

Če mene vprašaš je najboljša, najbolj zanesljiva in tudi najkrajša pot ponovna instalacija operacijskega sistema.
Po končani instalaciji vseh nujno potrebnih programov pa naredi backup celotnega diska, tako se boš izognil podobnim neprijetnostim v bodoče.

NITO
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2008 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeve sem se rešil razen ?. Sem že hotel naložiti sistem ponovno, vendar mi ni dalo mira in sem se zadeve lotil nekako tako kot je opisal Sokrat. Bilo je napadenih par imenikov, dodani so bili podimeniki z ....

Ali kdo ve kaj je proces ctfman, file ctfman.exe v (w32). Če ga ubijem se ne zgodi nič, ko ga pobrišem se tudi nič ne zgodi, ko pa restartam mašino se znova pojavi.

Še to pa smo
Very Happy Smile
Nazaj na vrh
spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2008 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ctfman.exe ??

Drugi zadetek na google-u, z opisom, kaj je in kako se ga odstrani. Trojan/backdoor, odstraniti ga moraš tudi iz registrov (autorun). Vsekakor pa je to eden izmed več takih datotek, ki se pazijo med sabo - ko ene ni (pobrisana), jo drugi spet ustvarijo. Vse moraš poiskat.

VNC lahko uporabljaš v kombinaciji z virtualno mrežo, recimo Hamachi-jem. Baje (??) je bolj varno.

LP, Spy
Nazaj na vrh
NITO
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2008 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, sem narobe napisal je ctfmon.exe. XP ga ponovno ustvarijo je regularen win program.
VNC pa definitivno ne bom uporabljal več.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2008 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz stalno uporavljam VNC. Vendar nikoli čez public omrežja. Med svojimi omrežji imam VPN, drugače pa SSH na router in port forwarding...
Nazaj na vrh
NITO
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2008 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VNC sem inštaliral samo za par ur, na srečo nisem puščal mašine prižgane. Privat omrežje? Katero naj inštaliram. Do sedaj se z tem nisem ukvarjal sedaj bo pa zgleda nuja. Kaj je to SSH? Na ruterju (DHCP server) sem forvardiral port na lokalni ip in to je vse, kar sem naredil na ruterju. Smile
Nazaj na vrh
spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2008 11:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredil si luknjo za vdor. Port forwardiran na lokalni IP:port, kjer se ti je oglašal VNC, ki pa je pri zastonjski verziji nekriptiran. Pa verjetno si imel na tvojem PCju vklopljen kot VNC-server in že ti nekdo upravlja z miško in tipkovnico.

Virtualno zasebno omrežje ti bo enako teklo po internetu, vendar bo kriptirano. Po tem omrežju potem uporabljaš VNC. Sam uporabljam Hamchi-ja. Sicer nimam precej izkušenj še z njim, vendar se mi zdi (zaenkrat) v redu.

Hamachi
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2008 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam hamatchi-ja ne poznam, slišal sem pa že za njega. Bolj pri srcu mi je OpenVPN, ki ga tudi sam uporabljam. Na to temo je bil posnet tudi prispevek na kiberpipi. Malo pobrskaj. Med drugimi omogoča autentifikacijo z certifikati, routing večih omeržij kot eno, dodatno zaščito wireless omrežij, ... Za uporabo pa rabiš nekaj znanja.
SSH je SecureShell in dela na linux-u (tudi na oknih - Cygwin). Po uspešni prijavi lahko forwardiraš porte preko SSH-ja in s tem zagotoviš enkripcijo.
Forwardiranje portov (že za torrent in podobno) je zelo nevarno. Za razne remote dostope pa še toliko bolj. Če le ne veste kaj vse vas lahko doleti tega ne delajte. Vključite požarne zidove in to je to.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni