www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

IF stavek [ Bascom-AVR ]

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.51
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 22, 2008 3:40 pm    Naslov sporočila:  IF stavek [ Bascom-AVR ] Odgovori s citatom

Lp.
Rabil bi pomoč.
Delam alarmno napravo z tipkovnico ter senzorji na vratih, oknih itd.
Vse sem realiziral z števcem in if stavki.
Zataknalo se mi je pri tem.
Ko je alarm aktiviran imaš npr. 30 s časa, da ga z pravilno kodo izklopiš. Če prideš skozi vrata se aktivira stikalo na vratih in začne šteti 30s. Če ne vpišeš kodo pravilno se števec ne poveča za 1 in alarm se aktivira. Vendar meni deluje tako, da ko prekinem stikalo mi odšteva 30s potem se vklopi alarm (wait 30) . Problem je v tem da ta čas teče in ne najdem rešitve da bi lahko pogledal na začetek programa, če je števec=2 ( alarm deativiran ). Rabil bi nek ukaz, ki bi poleg tega da odšteva tiste [s] ( wait 30) vmes pogledal, če se je slučajno spremenilo stanje števca. Upam da razumete kaj sem hotel vprašati.
Hvala za odgovore.
P.S. Program pišem z Bascom-AVR, mikroprocesor je pa ATmega8.
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Aktiv.: 2.38
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 22, 2008 4:13 pm    Naslov sporočila:  IF stavek Bascom AVR Odgovori s citatom

Zakaj pa ne uporabiš Timer in prekinitev?

Lahko pa narediš na ta način, namesto da čakaš 30 sekund, naredi zanko:

For x= 1 to 30
wait 1
if stevec . . .
'tukaj preveri stanje vklopa/izklopa
' ce je alarm izklopljen nehaj steti cas naprej in istopi iz zanke
'Exit for
end if
next
Vsakič boš počakal 1 sec. vmes pa preveril spremenljivko stevec, po ptrebi lahko izstopiš iz For Next zanke, če je izpolnjen pogoj (Exit for).
Vlado
Nazaj na vrh
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.51
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2008 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Porihtano Smile

Hvala za odgovore.
Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni